Malmö - Toftängen

Toftängsgatan 1G

Visa på karta

Gavelläge - Uterum - Garage

Välplanerat och trevligt boende på första våningen. Fint badrum och kök, inglasat uterum och stenlagd uteplats i soligt västerläge. Stort och ljust vardagsrum, 3 möjliga sovrum och gäst-wc. Garage ingår i månadsavgiften. Här bor man i en barnvänlig idyll med massor av kompisar till barnen samt promenadavstånd till populära skolor. Grönområden finns det gott om och man bor mellan både natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgårds vackra natur. Bra kommunikationer och närhet till ringvägen och busshållplats. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 5 682 kr
Rum 4
Boarea 92.5 Kvm
Våning 1 av 2
Balkong Uterum och terrass
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 210 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med klassisk ekparkett. Det stora fönsterpartiet och dörren ut till uterummet ger ett bra ljusflöde.

Alla bilder

Uterum

Mycket trevligt uterum med stora skjutbara glaspartier och ett beständigt trägolv med matta på träbeläggning. Beläget i soligt läge med en grönskande utsikt. Här njuter man året om men bäst under vår och höst!

Alla bilder

Uteplats

Stenlagd och lättskött uteplats i västerläge. Härifrån når ni lägenhetens förråd. Läget är lugnt och trevligt mot gemensamt grönområde. 

Alla bilder

Matsal

Matsalen är en del av vardagsrummet. Lägenheten är egentligen en fyra men här har man tagit ned väggen och skapat ett stort vardagsrum i vinkel istället. Det ursprungliga sovrummet kan lätt återställas. Vacker ekparkett och fönster mot väster. Sovrummet återfinns i bilden "ursprunglig planlösning".

Alla bilder

Kök

Mycket snyggt IKEA-kök från 2006 i retro-stil med pärlspont i ljusgrå färgton. Kakel ovanför diskbänken. Mängder av skåp och fina arbetytor. Kyl/frys, integrerad diskmaskin, spis med glaskeramikhäll samt fläkt. Ekparkett på golvet. Väggar i vitt.

 

Alla bilder

Matplats

Riktigt bra matplats i köket med fönster mot entrésidan. Månformad öppning mot entréhallen.

Alla bilder

Master bedroom

Rymligt sovrum med hel garderobsvägg med skjutbara dörrar i spegelglas. Utgång till uteplats.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum med nyare ekparkett och fönster mot öster.

Alla bilder

Badrum

Mycket fint badrum från 2015, Rummet är rymligt och utrustat med wc, handfat och dusch. Helkaklat badrum med golvvärme. Frostat fönster som släpper in behagligt med ljus. Förberett för tvättmaskin. Badrummet är utfört av fackman.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med wc, handfat med kommod, högskåp och spegel. 

Alla bilder

Entréhall

Ni välkomnas in i en entréhall med avhängningsmöjligheter till höger.

Alla bilder

Hall

Hall som leder mot badrum och sovrum.

Alla bilder

Trädgård

Uppvuxen, precis lagom stor trädgård.

Alla bilder

Fasad

Lummiga omgivningar på fram- och baksida.

Alla bilder

Entré

Entrésidan med grönska och blommor.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen som bildades 1976 består av 176 lägenheter, som är fördelade på 12 hus med vardera 10 lägenheter och 4 hus med vardera 14 lägenheter. Tomträtt som löper t.o.m. 2025-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 3%, inga kommande höjningar finns planerade i dagsläget. Kabel-TV (basutbudet) via Sydantenn ingår i månadsavgiften. Bredband via sydantenn. Varje lägenhet har ett garage som ingår i månadsavgiften.

Gjorda renoveringar:

2013 Panelbyte, Målning garage och dörrar, Lekplatser,

2014 Trappsteg loftgångar, kanalrensning OVK, panelbyte loftgångar.

2015 Tvättstugeutrustning, ombyggnad kabel-tv nät, byte smidestrappor, reparation och putsning grundgavlar, byte bjälkar på 2 garagehus,

2016 Panelbyte tvättstuga och styrelserum, installation vattenfilter och byte ventiler, underhåll fönster och dörrar, Väderskydd kasunlock.

2017 Mark - hårdgjorda ytor, lekytor, utemiljö, lekytor, dörrar och entrépartier.

Föreningen har en fritidskommitté som anordnar bl a olika fester under året och bussutflykter. Till varje lägenhet tillhör ett garage. I de båda servicehusen finns totalt 6 tvättstugor, styrelserum och vaktmästeri.

Besök gärna föreningens hemsida http://toftangen.se/ för mer information.

Säljarnas önskemål om tillträde 24/6 2019 eller enligt ö.k.

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavg. 5 682 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV och garage
Adress Toftängsgatan 1G
Kommun Malmö
Område Toftängen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 92.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 2
Balkong Uterum och terrass
Byggår 1976
Förening Riksbyggens Brf Toftängen
Pantsatt Nej
Förråd Ute på gården
Byggnadssätt
Ventilation Frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Sydantenn
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 6 600 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 174 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 210 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 210 000 kr Budgivare 1 2019-02-13 09:04
2 200 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 19:05
2 180 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 18:58
2 170 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 18:20
2 160 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 18:01
2 150 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 16:20
2 135 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 16:18
2 130 000 kr Budgivare 4 2019-02-12 15:48
2 125 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 15:46
2 115 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 15:11
2 100 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 15:00
2 090 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 14:56
2 080 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 14:55
2 070 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 14:53
2 060 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 14:48
2 050 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 14:45
2 035 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 14:33
2 025 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 14:21
2 000 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 14:04
1 990 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 14:01
1 975 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 13:40
1 950 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 13:36
1 925 000 kr Budgivare 1 2019-02-12 13:33
1 915 000 kr Budgivare 4 2019-02-12 13:29
1 900 000 kr Budgivare 3 2019-02-12 13:28
1 875 000 kr Budgivare 1 2019-02-11 16:12
1 850 000 kr Budgivare 2 2019-02-11 15:57
1 800 000 kr Budgivare 1 2019-02-10 16:34