Malmö - Käglinge

Käglinge bygata 17B

Visa på karta

Fritt läge - Enplanshus - Stort uppvärmt garage om 38 m²

Ett stort, öppet vinkelhus om 164 m² med många möjligheter! Med nuvarande planlösning erbjuds 4 sovrum (möjlighet till 5 sovrum), stort allrum med utgång till terrassen, en rymlig walk-in-closet till det största sovrummet, två rejäla badrum plus gästtoalett, tvättstuga, samt stort och rymligt kök med öppen planlösning in till det luftiga vardagsrummet. Vidare finns ett vidbyggt garage om ca 38 m² med gjutet golv, golvbrunn för avrinning samt separat luft/luft värmepump för uppvärmning. Stor härlig tomt som angränsar till grönområde.

I korthet

Utgångspris 4 695 000 kr
Rum 6
Boarea 164 Kvm
Biarea 38 Kvm
Tomtarea 991 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 800 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

På friköpt tomt om hela 991 m², som angränsar till grönområde, ligger denna 1-plansvilla placerad längst upp på gatan utan trafik vilket ger lugn och trygghet för hela familjen. Villan erbjuder fyra bra sovrum, som enkelt kan bli 5, kök och vardagsrum i öppen planlösning om totalt 48 m², generöst allrum i vinkeldelen av huset samt två helkaklade badrum, gästtoalett och en praktisk och generöst tilltagen tvättstuga. Vidbyggt till huset finns ett stort isolerat garage om ca 38 m² som både är uppvärmt och erbjuder avrinning med golvbrunn. Stor terrass på baksidan av huset som blir naturligt skyddad mot väder och vind tack vare husets vinkel. Välkomna!

Alla bilder

Entré

Via den inbjudande verandan tar vi oss in i husets entré där man möts av praktiskt klinkergolv som övergår i parkett vilken är genomgående i resten av huset. Goda avhängningsmöjligheter samt förvaring i form av två garderober. Den breda och möblerbara hallen löper vidare i vinkel genom huset varifrån samtliga sovrum, allrum, gästtoalett och ett av badrummen kan nås.

Alla bilder

Kök

Rymligt kök med utrymme till stor matplats samt öppen planlösning in till det luftiga vardagsrummet. Vardagsrums- och köksdelen mäter tillsammans hela 47 m² vilket ger en mycket luftig och ljus känsla. Köket är naturligtvis fullutrustat med spishäll, spisfläkt, ugn och mikro inbyggda i praktisk arbetshöjd, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Ett trevligt kök för hela familjen att umgås i och som får det lilla extra tack vare den luftiga planlösningen.

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet ger underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare fönster i dubbla väderstreck. Delvis öppen planlösning mot köket och dess matplats ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir lite stökigt. De stora fönsterpartierna ut mot terrassen och trädgården ger tillsammans med altandörren en känsla av att gränsen mellan ute och inne suddas bort.

Alla bilder

Terrass

Terrass med trädäck längs husets hela baksida i optimalt söder- och västerläge vilket ger sol från morgon till kväll. Terrassen rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar. Terrassen får en trevlig avskärmning och skydd mot vind tack vare husets vinkel. Tillgång fås från både vardagsrum och allrum. En fantastisk plats där ni kan njuta av sköna grillkvällar med familj och vänner.

Alla bilder

Master bedroom

Här finner ni ett Master bedroom som heter duga, både separat walk in closet och badrum en-suite. Stort sovrum som rymmer både dubbelsäng och arbetsplats eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Hörnläget i huset ger fönster i två väderstreck och därmed ett trevligt ljusinsläpp. Förvaringen löses tack vare en lyxig walk in closet, och på andra sidan denna ligger ett helkakalt badrum som är privat till detta sovrum, kan det bli bättre?

Alla bilder

Badrum 1

Detta badrum ligger en-suite till Master bedroom vilket ger avskildhet på morgon och kväll. Helkaklat i klassisk färgskala med grått golv och vita skinande väggar. Badrummet har underliggande golvvärme vilket ger extra komfort och trivsel. Badrummet är vidare utrustat med wc, handfat med underskåp, fristående badkar, väggskåp med spegel och infälld belysning ovan handfatet samt ytterligare två skåp till extra förvaring. Fönster ger badrummet gott om naturligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två är placerat mellan Master bedroom och det ljusa allrummet. Väl tilltaget till ytan gör att det fungerar lika bra till föräldrar som till barn. Fönster mot det angränsande grönområdet ger en trevlig och fri utsikt.

Alla bilder

Badrum 2

Badrum 2 är smart placerat med närhet till husets övriga tre sovrum och allrummet. Även här finner vi grått klinkergolv med golvvärme samt vita kaklade väggar. Duschhörna med avskärmande och infällbara duschväggar i glas. Vidare utrustat med wc, handfat med underskåp, spegelskåp med belysning samt ett högt linneskåp. Fönster mot baksidan av huset låter också detta badrum få bra med naturligt dagsljus.

Alla bilder

Allrum

Genomgående med fönster mot grönområdet och terrassen vilket ger ett härligt ljus till rummet. Rummet som är ca 23 m² passar perfekt till lekrum för barnen, arbetsplats eller som ett andra vardagsrum. Kan även enkelt avdelas till ett femte sovrum om behovet finns. Från allrummet finns altandörr som ger tillgång till terrassen och trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3 & 4

I direkt anslutning till allrummet ligger sovrum 3 och 4 placerade med fönster mot trädgården i söder. Två perfekta barnrum eller gästrum/kontor beroende på framtida behov. De två rummen kan också enkelt slås ihop till ett stort rum om närmare 20 m² om någon i familjen vill lyxa till det lite extra.

Alla bilder

Gästtoalett

I direkt anslutning till entrén och angränsande till vardagsrummet ligger gästtoaletten smart placerad.

Alla bilder

Tvättstuga

Välanpassad groventré med tvättstuga och grovförvaring som erbjuder en utmärkt plats att klä av smutsiga och leriga barn med sitt praktiska klinkergolv. Separat entré direkt inifrån garaget och ni kommer sedan vidare in i köket vilket är extra skönt efter veckohandlingen. Fullutrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, vask, arbetsbänk och gott om förvaringsmöjligheter. Luftvärmepumpen är också placerad här för lätt åtkomst vid filterbyte m.m. Generöst fönster ger naturligt dagsljus vilket gör rummet behagligare att arbeta i.

Alla bilder

Garage

Ett uppvärmt garage med mekhörna är en dröm för många och här kan drömmen bli sann. Stort och rymligt garage om hela 38 m² som är isolerat och värms upp med separat luft/luft värmepump. Gjutet golv med avrinning till golvbrunn ger möjligheten att isa av bilen och låta den torka upp även under vintertid. Passar även utmärkt för att övervintra både blommor, utemöbler och kläder. Förberett med extra brunn för vask samt framdragna rör till utkastare på framsidan. 

Alla bilder

Trädgård

Trädgården ger möjligheter att använda era gröna fingrar i den välanlagda trädgården med buskar, rabatter och odlingslådor. Den generösa ytan och det ypperliga söderläget gör att ni med lätthet kan rymma pool i framtiden men ändå ha gott om gräsmatta kvar till lek, fotbollsspelande, studsmatta m.m. Trädgården angränsar till ett trevligt grönområde vilket ger ytterligare frihet och möjligheter till lek för de små.

Alla bilder

Övrigt

Öppen fiber är indraget till fastigheten. Nyanlagd stenläggning framför garaget och vidare fram till entrén av huset. Stenläggning sträcker sig även runt garaget hela vägen till baksidans trädäck.

Krypgrunden är extra isolerad vilket bidrar till låga uppvärmningskostnader och det finns dessutom dubbla avfuktare för att säkerställa ett gott klimat i grunden.

Köpt larm finns installerat och kan övertas. Nätverksuttag finns i samtliga rum i huset. Nuvarande ägare lät bygga huset och är de enda som bott i huset sedan de flyttade in 2010.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Malmö Käglinge Bytomt 6

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 903 000 kr
Mark, värde: 714 000 kr
Summavärde: 3 617 000 kr
Taxeringsår: 2018
Byggår: 2010
Värdeår: 2010

Uttagna pantbrev:
3 569 000 kr fördelat på 3 st pantbrev.

Alla bilder

Samfällighet

Samfällighet Malmö Käglinge Bytomt S:1. (Vägsamfällighet för de fyra fastigheterna på gatan, ingen kostnad.)

Gemensamhetsanläggning Malmö Käglinge Bytomt GA:1. (Kommunikationsyta med brunnar och belysningsarmatur inklusive ledningar, ingen kostnad.)

Alla bilder

Område

Käglinge ligger geografiskt väl placerat i Malmö kommun och har bra kommunikationer. Många danskar har upptäckt byn och dess korta pendlingsavstånd till järnvägsstationen i Svågertorp eller över bron till Köpenhamn. Byn Käglinge har ca 2500 invånare. På korta gångavstånd finner ni flera dagis samt grundskola. Vänligen se www.malmo.se för vidare information. De lantliga omgivningarna bjuder på mycket grönska under sommarhalvåret liksom närliggande Käglinge rekreationsområde som till ytan är lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans. För den golfintresserade finns det två klubbar som ligger tätt inpå: Rönnebäck och Sofiedal. En annan stor tillgång är Oxievångsbadet - ett mysigt och familjärt badhus. Mycket goda kommunikationer till Malmö med omnejd med tre bussförbindelser inom fem minuters promenad, samt pågatågstation i Oxie. På fem minuter med bil är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och 10 minuter till Hyllie station. I Oxie centrum finns simhall, sportanläggning, gym, apotek, affärer, uttagsautomat, barnavårdscentral, vårdcentral, restaurang och pizzerior.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 695 000 kr
Adress Käglinge bygata 17B
Kommun Malmö
Område Käglinge
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 164 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 38 Kvm (Ritning)
Tomtarea 991 Kvm (Fastighetsregistret)
I taxeringsinformationen är biarean angiven till 30 kvm.
Byggår 2010
Grundläggning Krypgrund (tilläggsisolerad plus 2 avfuktare)
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till- och frånluft med frånluftsåtervinning. (FTX-system)
Uppvärmning Frånluftsvärmepump (Nibe 750)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 28 700 kr/år varav:
El: 21 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 400 kr
Renhållning: 3 300 kr
Kommunal fastighetsavgift/skatt om 8 049 kr/år tillkommer. VA-Syds kunder kommer få två st fyrfackskärl (för sortering hemmavid) under året istället för rest- och matavfallskärlet, det kommer att kosta 1950 kr/år. Årsförbrukning av el 2018: 15 925 kWh.
Beräknat på 4 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 617 000 kr
Summa pantbrev 3 569 000 kr
Servitut/GA Samfällighet Malmö KÄGLINGE BYTOMT S:1
Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE BYTOMT GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 800 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 800 000 kr Budgivare 1 2019-09-15 14:35