Malmö - Rörsjöstaden / S:t Knut

Disponentgatan 5

Visa på karta

Centralt läge - Helrenoverad - Skön innergård

Mitt mellan Rörsjöstaden och St Knut ligger denna helrenoverade bostad. Här finner vi ett smakfullt badrum med stor takdusch. Badrummet helrenoverades 2018. Fint kök som även det renoverades 2018. Trivsamt sovrum, välkomnande hall och ett väldisponerat vardagsrum. Stabil förening som sänkte avgifterna 2017!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 052 kr
Rum 2
Boarea 61 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Fint kök som är helt nyrenoverat 2018. Köket är klassiskt vitt och matchas av mörka bänkskivor i slitstark laminat. Vitvarorna i köket består av kyl/frys, spis med häll samt spisfläkt. Köket är stort och här får man utan problem plats med många vänner på middag. Vita väggar och fint grått laminatgolv.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med plats för både en större soffgrupp och matsalsmöbel för den som så önskar. Vita klassiska väggar och smakfullt laminatgolv som är genomgående i hela lägenheten.

Alla bilder

Badrum

Smakfullt och väl diponerat badrum med alla bekvämligheter man kan önska som helrenoverades 2018. Badrummet har helkaklade klassiskt vita väggar som matchas av ett snyggt grått klinkergolv. Duschen är rymlig och har en härlig takdusch! Tvättställ med tillhörande skåp, spegel samt värmande handdukstork.

Alla bilder

Hall

Välkomnande entré som tar oss in till en öppen och trivsam planlösning med ett härligt ljusflöde. Här finns det plats för avhängning till vänster när man kommer in samt plats för förvaring i två garderober. Det finns även plats för en mindre arbetshörna eller annan förvaring i hallen mot vardagsrummet. Vita väggar och snyggt grått laminatgolv som är genomgående i hela bostaden.

Alla bilder

Sovrum

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Rymlig garderob med dekorativ belysning och gott om plats för förvaring. Även sovrummet har vita väggar och grått laminatgolv.

Alla bilder

Gård

Föreningens har en fin och lummig innergård med en fin gemensam uteplats med tillhörande möbler. Här finns även en gemensam grillplats.

Alla bilder

Område

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city med en unik, parisdoftande atmosfär. Kvarteren karaktäriseras av vackra, anrika fastigheter. Här står hög livskvalitet och romantiska detaljer i fokus och kvarteren är hem åt några av Malmös mer välbärgade invånare. Sekelskiftesdrömmar med rum i fil, stora fönster och högt i tak är ledorden.
Rörsjöstaden var från början plats åt en grund sjö, Östra Rörsjön, som låg utanför Malmös murar. När det var dags att bygga ut staden på 1800-talet dikades sjön ut för att ge plats åt bebyggelsen. Dåvarande stadsingenjör Georg Gustafsson ritade upp stadsdelen. Inspirerat av Paris stadsplan och uppbyggt kring Kungsgatan, en bred boulevard, började Rörsjöstaden byggas på 1870-talet. Kornettsgatan, Kommendörsgatan och Löjtnantsgatan har några av de äldsta husen.
Pampiga S:t Pauli kyrka dominerar området och bidrar, tillsammans med de grönskande parkerna, till den lugna, behagliga känslan trots att Malmös citypuls och gågata bara ligger 5 minuter härifrån. Från Kungsgatan, den centrala boulevarden, utgår mindre smågator, varför det är mycket lite trafik i området. Om du värdesätter ett lugnt, grönt läge mitt i stan med vackra hus med anor är det till Rörsjöstaden du ska flytta.
Det finns gott om skolor i området. Pauliskolan, Värnhemsskolan och Malmö latinskola ligger här, bredvid samhällsfunktioner som brandstation, länsstyrelsen och skatteverket. Här finns också den gröna Rörsjöparken med cykelbanor och lekplatser. Det unika funkisprojektet kvarter Malmgården ligger också här, och kan ses som ett av arkitekt Eric Sigfrid Perssons moderna mästerverk från 1935. På sin tid var Malmgården höjden av modernitet och komfort.
Kommunikation är en av fördelarna med att bo i Rörsjöstaden. Promenadavstånd råder till det mesta inom Malmö, samtidigt som kollektivtrafiken är utomordentlig. Värnhem ligger alldeles bredvid och är en knutpunkt för de flesta stora busslinjer både inom Malmö och ut till övriga Skåne. Tågstationen Triangeln med citytunneln och närhet till Köpenhamn ligger inom promenadavstånd. För dig som hellre tar bilen gäller ofta parkering på gatan med särskilda erbjudanden för dig som boende.
I Rörsjöstaden finns många spännande butiker, restauranger och kvarteren har ett rikt kulturliv. Maträtter från världens alla hörn, som sig bör i Malmö, ger ett fantastiskt kulinariskt utbud redan utanför ytterdörren. Köpcentret Entré, som byggs om i rask fart till Malmö PLAZA ligger bara ett stenkast bort vid Värnhem och kommer att husera biosalong, foodcourt och över 100 butiker.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen:

Brf Almen 1-5 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2009. Fastigheten förvaltas av Riksbyggen. Huset byggdes 1983 och innehåller 36 lägenheter, varav 5 upplåtes med hyresrätt. Det finns även två hyresrättslokaler. Föreningen äger marken.

I föreningen finns det en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp.

Föreningens gemensamma innergård är utrustad med utemöbler under sommar månaderna.

Parkering/garage:

I föreningen finns det 20 garageplatser + en MC plats. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 450 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kontakta styrelsen för mer information. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer info, se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband via Bredbandsbolaget.

Renoveringar:

2009 gjordes en ny ombyggnad av radiatorsystemet och en ny pump installerades. Nya termostater monterades på samtliga radiatorer i lägenheterna.

2010 Renoverades tvättstugan och försågs med nya maskiner.

2011 byttes entréporten och samtliga takkupor försågs med ny plåt, nya fönster samt nya hängrännor och stuprör.

2016 målades trapphuset om och ett nytt torkskåp installerades i tvättstugan. Samma år totalrenoverades innergården med nytt tätskikt.

2017 byttes garageport och entrédörrar. I samband med detta installerades ett nytt porttelefonsystem.

2018 planeras det att byta ut hissarna i trapphusen. Med start i mars månad börjas det i trapphus 1 och därefter trapphus 5. Beräknas ta ca. 2,5-3 veckor per trapphus och hiss.

Ekonomi:

2017 sänkte föreningen avgiften med 5%. Föreningen försålde i mars 2017 en hyresrätt. Det gav ett gott kapitaltillskott till föreningens kassa. Det finns inga beslut om att höja månadsavgifterna i dagsläget (kontrollerat 2018-10-08).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1138 kr, som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift ut om ca 455 kr/pant som betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Kontaktemail:

Disponentgatan@gmail.com

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 052 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Disponentgatan 5
Kommun Malmö
Område Rörsjöstaden / S:t Knut
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 61 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 1983
Förening Brf Almen 1-5
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem / Telenor
Driftskostnad 3 800 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.