Klippan - Skäralid

Åkerbärsstället 13

Visa på karta

Byggklar tomt - Vackra omgivningar - 10 min till Ljungbyhed

I mycket natursköna trakter strax söder om Ljungbyhed ligger denna byggklara hörntomt. De boende i detta lugna och idylliska område ingår i en fördelaktig samfällighet och kan nyttja fina faciliteter som bland annat pool, bastu, minigolf, boulebana, träningslokal, tennisbana, fotbollsplan samt festlokal alldeles intill.

I korthet

Utgångspris 75 000 kr
Tomtarea 820 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Område

Ljungbyhed är en charmerande ort med genuin bykänsla i Klippans kommuns södra del med ca 2000 invånare. Här bor man lugnt och idylliskt omgiven av Söderåsens fantastiska natur. Här finns också förskola, skola F-9 samt gymnasium. Med ortens rika föreningsliv och sköna natur med underbara miljöer för avkoppling och rekreation. Man kan spela golf på Ljungbyheds golfklubbs 18-håls bana, vandra i storslagen natur i Söderåsens Nationalpark, besöka friluftsbadet, cykla dressin, paddla kanot, prova på turridning eller besöka Militärhistoriska museet, Hembygdsmuseet eller Herrevadskloster. Vill man äta gott kan man besöka Skäralids Restaurang som ligger helt unikt i Söderåsens Nationalparks sluttning, en av Sveriges 29 Nationalparker, eller Spångens Gästgivargård, som är känt från filmen Kalle på Spången. Vidare finner man bl.a. mataffär, konditori, florist och även en gammal biograf i centrum. Ljungbyhed har länge präglats av sin karaktär som militär övningsplats. Idag kan man besöka Ljungbyheds militärhistoriska muséum och fortfarande finns det verksamhet på Ljungbyheds flygplats. Det finns även en flygklubb, och i Klippans gymnasiums regi drivs flygteknikerutbildning på gymnasienivå. 

Kopparhatten och Skäralidsravinen, en 8 km lång sprickdal som skär in i Söderåsens östra sluttning är nästan värd ett eget kapitel. Här finns en omväxlande natur med lodräta klippväggar, kala rasbranter, urskogsliknande bokskog och ett rikt växt- och djurliv. Från Kopparhatten har du en magnifik utsikt som absolut måste upplevas.

För dig som har barn så har Ljungbyhed ett flertal alternativ gällande barnomsorg. Vill man att barnen ska vistas nära naturen så kan Herrevadsklosters omgivningar erbjuda barnomsorg, både genom I Ur och Skur som är ett föräldra- och personalkooperativ med utomhuspedagogik samt även kommunalt. I Ur &Skur erbjuder även skola F-4. I Ljungbyhed finns åk F-9. 

Läget i nordvästra Skåne är bra även ur strategiskt synvinkel. En dryg halvtimme med bil till Helsingborg där du enkelt via färjehamnen tar dig över till Danmark. Kommunen genomkorsas av europavägar och riksvägar och för dig som är bilburen är det både bekvämt och tidssparande. Tåget som avgår från Klippan ger dig snabba och täta förbindelser med Helsingborg och Hässleholm där du sedan bekvämt och snabbt kan ta dig vidare mot Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg. Ängelholms flygplats når du på endast 40 minuter och till Sturup tar det mindre än en timme med bil. Till Kastrup tar du dig på ca 90 minuter med bil eller tåg.

Alla bilder

Samfällighet

Skäralids Samfällighetsförening:

Samfällighetsföreningens område innefattar en centrumanläggning med pool, bastu, tennisbana, fotbollsplan, minigolf, boulebana samt träningslokal. Vidare finns det motionsspår för de som önskar, markerade som gul och röd slinga.I dammen finns änder och inplanterad karp. Det råder totalt fiskeförbud i dammen.

Föreningen äger också del i jordbruksmark som är utarrenderad samt förvaltar Ljungagillet, en lada som renoverats och ställts i ordning för olika aktiviteter och sammankomster.

Föreningen håller här sin årliga stämma den 3:e lördagen i juli. Ljungagillet kan du hyra som medlem i föreningen. Uthyrningen sköts av föreningens ladufogde, Alex Barrit. Hyreskostnad och ordningsregler, framgår av anslag på föreningens anslagstavla som finns vid centrumanläggningen. Här anslås även meddelanden och övrig information som berör dig som medlem.

Efter varje styrelsemöte anslås även ett infoblad. Föreningen står för enklare sammankomster när vår- och höststädning arrangeras i föreningens regi. Vid föreningens höst – och vårstädningar hälsas alla medlemmar välkomna att hjälpa till med enklare sysslor.

Som medlem får du inte fälla träd på föreningens mark. Du får ansöka skriftligen hos styrelsen som fattar beslut i frågan och även ombesörjer fällningen.

Inom hela området råder hastighetsbegränsning 20 km. Vänligen respektera detta då det finns barn i området och det förekommer en hel del vilt. Dessutom medför högre fart större slitage och därmed högre reparationskostnader på vägnätet.

Som fastighetsägare är du skyldig att betala ett årligt medlemsbidrag, som beslutas av stämman, och är f.n. 1 935 SEK per halvår, eller om man väljer att betala för helår, 3 640 SEK. Helårsbetalning eller första halvårsbetalning ska vara föreningen tillhanda senast per den 30 april och andra halvårsbetalning senast per den 31 oktober. Medlemsbidraget finansierar bl.a lön till vår fastighetsskötare, drift och underhåll av pool – bastu – och övriga lokaler samt skötsel av markytor och vägar.

Informationen är hämtad från Samfällighetens utmärkta hemsida, läs mer på www.skaralidfritid.se

Alla bilder

Tomten

På fastigheten får ett fristående hus uppföras med en markyta om maximalt 150 kvm. Detta får uppföras minst 6 meter från grannfastigheten. För mer detaljerad information se aktuell detaljplan. Ingen väg finns fram till tomten, röjning och väganläggning får man ombesörja själv.

Tomten är oexploaterad men ligger inom det kommunala serviceområdet för vatten och avlopp, 114.426 kr anslutningsavgift för vatten och avlopp som dras fram av kommunen. 27625 kr elanslutningsavgift (Kraftringen elbolag).

 

 

 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Klippan LJUNG 1:132

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, tomtmark (210)
Mark, värde: 60 000 kr
Summavärde: 60 000 kr
Taxeringsår: 2018

Uttagna pantbrev:

 73.000 kr

Servitut/samfälligheter:

Avtalsservitut villa, Last 11-IM4-80/1128 - 1, 1980-02-20

Gemensamhetsanläggning Klippan LJUNG GA:1 - fnr_120682581

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 75 000 kr
Adress Åkerbärsstället 13
Kommun Klippan
Område Skäralid
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 820 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej
Vatten/Avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas.
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 60 000 kr
Summa pantbrev 73 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Klippan LJUNG GA:1
Avtalsservitut villa

Boka en kostnadsfri värdering här!