Örkelljunga - Örkleljunga

Bistigen 17

Visa på karta

Byggklar tomt - Naturskönt läge - nära badsjö

Byggklar tomt med naturskönt läge i barnvänlig idyll strax norr om Örkelljunga. Lugnt och vackert, nära badsjö med badstrand och brygga men bekvämt nära till E-4:an för snabb transport till Örkelljunga (några minuter), Helsingborg (ca 30 min) osv. Ingår i Sjöhultets Samfällighetsförening med vatten, väghållning inkl. snöröjning och en jättefin fritidsanläggning vid sjön med bastu, fotbollsplaner, tennisbanor, pingis mm.

I korthet

Utgångspris 125 000 kr
Tomtarea 1729 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Område

Fint och mycket naturskönt område med närhet till idyllisk badsjö och samtidigt bara några minuter till E-4 för vidare färd till Örkelljunga eller till storstäderna Helsingborg, Halmstad osv.

Örkelljunga kommun ligger i den nordvästra delen av Skåne vid gränsen till Halland och Småland med cirka 10 000 invånare. Det finns ett starkt lokalt näringsliv och över 400 företag verkar i kommunen med drygt 3 700 arbetstillfällen, varav 72 % inom den privata sektorn. De flesta arbetstillfällena finns inom tillverkning, handel/kommunikation och vård/omsorg.

Orten erbjuder all tänkbar samhällsservice såsom livsmedelsaffärer, ICA, Netto och Coop, systembolag, apotek, restauranger, fint bibliotek i Örkelljunga kulturhus osv. I kommunen finns sju grundskolor varav sex stycken har förskoleklass.
Bara cirka tre minuters bilfärd från Örkelljunga centrum ligger även Skåneporten med bland annat husvagnshandlaren "Bengt i Örkelljunga AB", Statoil och McDonalds.

Alla bilder

Tomten

Tomten ligger i ett idylliskt och mycket naturskönt område intill den vackra Hultasjön med badstrand och brygga. 

El och vatten och bredbandsfiber ( Skanova: www.skanova.se ) finns vid tomtgränsen. Det finns inte kommunalt avlopp, man anlägger enskilt avlopp enligt kommunens riktilinjer.

Man får bygga ett friliggande 1-planshus med tillhörande uthus/gårdsbyggnad, dock på max en femtedel av den totala tomtytan, se detaljerade uppgifter i bilagda pdf-filer: Planbestämmelser - Detaljplan med tillhörande karta.

Elanslutningsavgift är 27625:- 2018 års taxa (EON).

 

Alla bilder

Samfällighet

Fastigheten ingår i en mycket trevlig samfällighet - Sjöhultets samfällighetsförening som disponerar en jättefin fritidsanläggning vid sjön med fotbollsplaner, tennisbanor, bastu och pingis m.m. I samfälligheten ingår vatten, väghållning inkl snöröjning.

Nya avgifter 2019 till samfälligheten föreslås bli ca 5000 kr för permanentboende, ca 3500 kr för fritidsboende och ca 500 kr för obebyggd tomt. Slutligt beslut om avgifterna tas den 24 november 2018.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning: 

Örkelljunga SJÖHULTET 1:72

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, tomtmark (210)
Mark, värde: 114 000 kr
Summavärde: 114 000 kr

Taxeringsår: 2018

Uttagna pantbrev:

30.000 kr  

Servitut/samfälligheter:

Gemensamhetsanläggning Örkelljunga SJÖHULTET GA:3, fnr_121094989

Gemensamhetsanläggning Örkelljunga ÅSLJUNGA GA:6, fnr_120735732

Gemensamhetsanläggning Örkelljunga SJÖHULTET GA:2, fnr_120732532

Avtalsservitut villa mm, Last 11-IM4-77/1378 - 1, 1977-03-23

Alla bilder

Övrigt

Detaljplanskarta med beteckningar, klicka på "ALLA BILDER" för att se bilderna i högre upplösning.

Mer information finns i planbestämmelserna som finns bifogad som pdf-fil längst ned i beskrivningen.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 125 000 kr
Adress Bistigen 17
Kommun Örkelljunga
Område Örkleljunga
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 1729 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej
Vatten/Avlopp Vatten via samfällighet. Avlopp saknas.
TV/Internet Bredbandsfiber finns att ansluta (Skanova)
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 114 000 kr
Summa pantbrev 30 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Örkelljunga SJÖHULTET GA:2
Gemensamhetsanläggning Örkelljunga ÅSLJUNGA GA:6
Gemensamhetsanläggning Örkelljunga SJÖHULTET GA:3
Avtalsservitut villa mm

Boka en kostnadsfri värdering här!