Lund - Genarp

Ringaregården 7

Visa på karta

Gavel-kedjehus - Två fastigheter - Barnvänligt

Ett tillfälle för barnfamiljen att bosätta sig i en fantastiskt charmig och mysig gata, helt utan genomfartstrafik. Större tomt och boende än övriga kedjehus på gatan. Många rum och mycket möjligheter. 4 sovrum. Uterum. Garage. Tillträde kan ske under sommaren.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Rum 7
Boarea 154 Kvm
Biarea 34 Kvm
Tomtarea 519 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt: 040-20 82 92
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Fastighet

Barnvänligare än så här blir det inte! Ostört, lugnt läge utan förbikörande bilar. Nära till skola, barnomsorg och buss. Mycket bostad för pengarna för alla som har ställt in siktet på att köpa villa i Lunds kommun. 

I köpet ingår både fastigheten GYLLENLÄDRET 6 och GYLLENLÄDRET 7. 

Alla bilder

Målgrupp

Familjer som söker ett villaboende med plats för många, men med en prislapp som är human. Föräldrar som uppskattar barnvänlighetsfaktorer och som dras till naturnära lägen. Hundägare som söker en hundvänlig och icke rymningsbar trädgård/rastgård. Alla som tycker det är mer "känsla" i ett boende från 50-talet än nyare produktioner som av många uppfattas som själlösa. Ensamstående med barn. Tonårsfamiljen som önskar att det finns ett rum med separat ingång, avskilt från övriga huset. Ni som letar bostad med tillträde redan under sommaren!

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 1.895.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 1.879 kr/månad efter ränteavdraget på 30% (exkl amortering).

Lägg därtill husets driftskostnad 3.935 kr och den årliga fastighetsavgiften (8.049 kr/år = 671 kr/mån) så får ni fram er nettokostnad per månad till 6.485 kr. 

Alla bilder

Uterum

Sverige och en normalsvensk sommar kräver sitt uterum. Ena studen sol, nästa regn.

Alla bilder

Trädäck

Avskilt och privat. Plats för nära och kära. Härlig avkoppling på egen hand eller med andra. 

Alla bilder

Trädgård

Lite mer ytor tack vare att man fått grannfastigheten i gåva. Välanvänd hundgård i dagsläget och en gräsmatta som fått smaka på förra årets oerhörda mängd soltimmar och endast ett fåtal regndroppar. 

Alla bilder

Balkong

Lättillgängligt syre går att få även från det övre våningsplanet. 

Alla bilder

Natur

Genarp omges av magisk natur. 

http://www.lansstyrelsen.se/skane/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/lund/hackeberga-naturvardsomrade/HackebergaNVO_low.pdf

Ett unikt hedlandskap breder ut sig söder om Genarp. Landskapet skiftar och blandas av både lövträd och barrskog.

http://www.lansstyrelsen.se/skane/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/lund/risen/Risen_low.pdf

Alla bilder

Genarp

Allmänt
Naturvårdsområdena Risen och Häckeberga angränsar till byn och här finns fantastiska möjligheter för dig som uppskattar naturliv. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Friluftsfrämjandet och Scouterna är aktiva på orten.

Inne i Genarps by finns också ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. Den moderna sporthallen är flitigt använd av ett flertal föreningar och fylls även av motionärer i gymmet, spinningsalen och på Friskispassen. I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga. Genarp erbjuder också ett levande föreningsliv och ett aktivt byalag som anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorpsslott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar. För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten. Skolor och barnomsorg har expanderat på senare år och därmed skapat utrymme för skolgång upp till årskurs 9.

Kommunikation
Bil: Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se på Skånetrafikens reseplanerare på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice
På orten finns bland annat ICA och Konsum, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, tandläkare, bibliotek, två skolor och en välutvecklad barnomsorg.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by.

Alla bilder

Vardagsrum

Både vardagsrum och kök är centralt placerade i hemmet. Från vardagsrummet nås sovrummen på bottenplan och även hallen som finns mellan kök och matrum. 

Stora fina fönsterpartier mot gatan och vitmålade väggar och tak. 

Alla bilder

Kök

Ett charmigt och lantligt kök i stilen med modern färgsättning och öppna väggfasta hyllplan istället för vanliga överskåp. Rostfri diskmaskin, inbyggd ugn, rostfri kyl/frys och en spishäll med rejäl fläktkåpa som tar hand om matångorna. Matplatsen i köket fungerar ypperligt i vardagen och här sitter man utan problem 2-4 personer. Morgon- och förmiddagssol med fönster mot gatan. 

Alla bilder

Allrum/Sovrum

Det första rum man når på ovanvåningen används i dag som sovrum. Rummet är härligt med sin rymd och sitt ljus. Här finns utgång till en balkong med morgon- och förmiddagssol. 

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum på ovanvåningen med gott om plats för dubbelsäng och annan förvaring eller möblering. Härligt ljus från två dubbel-fönster. 

Alla bilder

Matrum/Sovrum

Rummet har fönster mot baksidan och trädgården och används idag som matrum. Nästa ägare avgör själv hur bästa användningsområdet ser ut. Kvällsolen skiner in här och väggarna är vita.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum med egen ingång och fönster i både öster- och söderläge. Perfekt för tonåringen som vill vara lite på sin kant. Eller kanske om man har någon verksamhet som man önskar göra kostnadsavdrag för (då krävs separat ingång). Det finns en dörr mellan detta rum och vardagsrummet, vilket gör att man trots den avskilda känslan når resten av bostaden på enklaste vis.  

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum på bottenplan med fönster mot trädgården. Vita väggar. Ingång från vardagsrummet. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrummet är placerat mellan sovrum 3 och matrum/sovrum. Ingång sker från sovrum 3 i dagsläget, men det går att ändra om man gör en ny dörröppning mot hallen istället. 

Alla bilder

Trappa

Trappan mellan våningsplanen är placerad i hallen. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med duschplats, toalett, handfat och skåpsinredning. 

Alla bilder

Hall

Funktionell och kvadratisk entréhall med bra förvaring.

Alla bilder

Klädkammare

Klädkammare finns det alltid behov för. 

Alla bilder

Fiber

Fiberansluten fastighet med fiber från Romelebygdens Kabel-tv (Telia har köpt företaget). Ägarna har idag 100/100 Mbits uppkoppling. 

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1995 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: hakan.persfell@bulowlind.se

Vill ni följa kommande villor som blir till salu i Genarp så följ gärna mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 673 000 kr
Mark, värde: 365 000 kr
Summavärde: 1 038 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1959
Värdeår: 1959

Alla bilder

Planritning bottenplan

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Adress Ringaregården 7
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 154 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Biarea 34 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Tomtarea 519 Kvm (Fastighetsregistret)
I köpet ingår också LUND Gyllenlädret 6 där det tillkommer 238 kvm mark, ett sovrum och ett förråd.
Byggår 1959
Grundläggning Betong
Stomme Troligen tegel och betong
Fasad Tegel, puts och träpanel
Tak Tegelpannor (2005)
Plåtarbete Målad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2009)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas, original
TV/Internet Fiber via Romelebygdens Kabel-tv 100/100 Mbit
Driftskostnad 47 220 kr/år varav:
El: 33 843 kr
Vatten/Avlopp: 4 245 kr
Renhållning: 4 411 kr
Försäkring: 4 721 kr
Fiber: 3.207 kr/år. Försäkring för både Gyllenlädret 6 och 7.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 154 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 038 000 kr
Summa pantbrev 1 320 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!