Malmö - Videdal - Husie

Glansvidegatan 10

Visa på karta

Omfattat och påkostat ombyggt 2008 - Otroligt fint - Stora fönsterpartier

Otroligt fint hus som under 2008 genomgick omfattande och påkostade renoveringar till ett totalt belopp om 3 045 000:-. Slutresultatet blev ett underbart hus på 151 kvm med härlig karaktär och modern känsla. Stilen är mycket trevlig med hela tre stora skjutbara/vikbara fönsterpartier som ger fantastiskt ljusinsläpp och närhet till den lummiga trädgården med två inbjudande uteplatser. Stort, utbyggt vardagsrum med kamin och öppen planlösning mot köket, 3 stora sovrum som enkelt kan bli 4 sovrum, mycket fint badrum och integrerat garage. Beläget på lugn återvändsgata vid Videdalsparken. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 4
Boarea 151 Kvm
Biarea 20 Kvm
Tomtarea 329 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1964 tillbyggt 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 800 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Helt fantastiskt vardagsrum som byggts ut på ett väldigt lyckat sätt och idag bjuds det på generösa ytor, skön rymd och härligt ljusinsläpp tack vare det stora vikbara fönsterpartiet mot den prunkande trädgården. Vackra Junckersgolv, spotlights, väggar i vitt och här finns även en svalkande luftkonditionering för varma dagar.   

Alla bilder

Matplats

Luftig och mycket inbjudande matplats som ligger luftigt mot köket och i direkt anslutning finns det stora vikbara fönsterpartiet som verkligen gör denna matplats till något extra.

Alla bilder

Kamin

Centralt placerad finns en fräck vägghängd kamin som ytterligare förhöjer intrycket.

Alla bilder

Kök

Snyggt kök från -08 med inredning i klassiskt vitt och gedigen bänkskiva i sten från Silestone. Gott om skåp och fina arbetsytor. Köket ligger luftigt mot vardagsrummet med en avdelande bardel. Rostfri ugn (Bosch) -17, rostfri mikrovågsugn (Miele) -08, induktionshäll (Electrolux) -17, integrerad diskmaskin (Miele) -08, rostfri fläkt (Thermex) -08, fristående kyl (Miele) -08 och fristående frys (Miele) -08. Spotlights i taket och snygg klinker som kontrasterar fint mot den vita inredningen.

Alla bilder

Badrum

Stilrent och smakfullt badrum från -08 med helkaklade väggar från Villeroy & Boch samt klinker på golvet med behaglig vattenburen golvvärme. Det finns även en snygg kakeldekor i pastellfärgat glas. Badrummet är rymligt och här finns även två fönster som gör det ljust och trivsamt. Här finns både dusch med glasväggar från fabrikat Inredningsglas samt stort avkopplande hörnbadkar från Hoesch Scelta. Fräck wc-stol som är det kända Ägget och intill finns en inbyggd toalettborste i väggen. Rundat handfat från Alessi by Laufen med blandare från Allesi by Oras samt kommod under. Fina handdukstorkare och snygga infällda lampor i taket som heter Leucos Drop clear    

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum som enkelt kan delas ifall man önskar fler sovrum. Två fönster mot framsidan, Junckersgolv, två djupa garderober samt mysig sovalkov.

Alla bilder

Sovrum 2

Stort och mycket trivsamt sovrum med sluttande tak, Junckersgolv, väggar i vitt och ett stort och härligt skjutbart fönsterparti som öppnar upp mot den lummiga trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum är stort och här finns generös takhöjd, Junckersgolv, väggar i vitt och stort vikbart fönsterparti mot trädgården. Hela stilen känns så modern och fräck. Inbyggd luftkonditionering i taket som ger skön svalka.

Alla bilder

Arbetsrum

Praktiskt litet extrarum som är en utmärkt kontorsplats. Även här finns Junckersgolv, väggar i vitt och fönster mot trädgården. Intill finns även klädkammare.

Alla bilder

Grovkök

Snyggt grovkök som renoverats -08 med helkaklade väggar i vitt och fin mosaik på golvet. Inredning i vitt, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Miele) -08, vask med kran samt handdusch. Värmeväxlaren finns även här.

Alla bilder

Entré

Luftig och välkomnande hall där man direkt möts av skön rymd och härlig känsla direkt. Gott om plats för avhängning bakom de skjutbara garderoberna. Klinker på golvet, väggar i vitt och fönster som gör hallen ljus och trevlig.

Alla bilder

Trädgård

Skyddad, friköpt och mycket fin trädgård. Här trivs bland annat hallon, fikon, plommonträd och massa andra växter.

Alla bilder

Uteplatser

Här väntar två fina uteplatser med sibiriskt lärkträ där man gärna kopplar av och njuter av sin fina oas. Båda uteplatserna har eldrivna markiser varav den ene även har infälld belysning. Den ena uteplatsen har även en öppen spis. Tack vare de stora skjutbara fönsterpartierna har man även direkt access in till huset.

Alla bilder

Garage

Garage från -08 där man har dörr direkt till huset - smidigt. Klinker på golvet och takfönster som gör garaget ljust.

Alla bilder

Renovering och underhåll

Nuvarande ägare har bott och trivts i huset sedan 1979. 2008 genomgick huset mycket stora och omfattande renoveringar och byggdes även ut så numera är huset 151 kvm. Ägaren har en tjock pärm med kvitton sedan renoveringarna/ombyggnaderna och totala kostnaden blev 3 045 00:- och det märks när man ser på huset. Exempel på renoveringar/ombyggnader som gjordes 2008 följer nedan:

Huset byggdes till med ca 50 kvm och vardagsrummet breddades samtidigt.  

Byte av el, vatten och avloppssystem inkl radiatorer. 

Dränering på baksida. 

Byte av fönster till Elit "Superenergi". Aluminium på utsidan och trä på insidan. 

Installation av 2 st breda vikdörrar i glas med bredd på 3 meter. Detta i vardagsrum och sovrum 3. 

Installation av skjutdörrsparti i sovrum 2 med bredd på 2,5 meter. 

Byte av tak samt plåtdetaljer, hängrännor och stuprör. 

Det gamla garaget revs och ersattes med ett nytt. 

Totalrenovering invändigt med bland annat kök, grovkök, badrum, oljad Junckers 20,5 mm golv, klinker och alla övriga ytskikt. 

Installation av kamin i vardagsrummet och det finns även öppen spis i trädgården. 

2 uteplatser med sibirisk lärk. 

Installation av 2 motormanövrerade kassettmarkiser från Markilux. 

Installation av 2 luft/luft värmepumpar i taken  i vardagsrum respektive sovrum 3. Dessa används för att kyla med. 

Byte av värmeväxlare. 

Byte av ytterdörr. 

Mer än hälften av väggarna är från 2008.

Tilläggsisolerat taket.

Ovanstående är långt ifrån allt som gjorts. Lite praktiska saker följer nedan. 

Larmabonnemang från 2017 som är anslutit till Securitas kan övertas. Kostnaden är 279:-/månaden.

Vattenutkastare på både fram och baksida. Finns även varmvatten på baksidan. 

Fiberbredband/TV: Fastigheten är medlem i Videdalshus ekonomisk förening. Föreningen har avtal med Sydantenn som tillhandahåller fiberbredband och ett bra utbud av tv-kanaler. Kostnad för fiber och Tv-kanaler är 425:-/mån. Köparen tar över säljaren fiberavtal.

Läs mer om detta på föreningens hemsida där man också finner mycket matnyttig information om husens byggnadssätt, tips och råd och lite annat smått och gott: www.videdalshus.se

Antennuttag finns i vardagsrum och samtliga sovrum och det finns även antennförstärkare. 

 

 

 

 

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig villaidyll nära förskolor och Videdalsskolan ligger endast några minuters promenad härifrån och man behöver inte ens korsa någon gata. Det finns gott om lekplatser i närheten. 

Bara några minuters promenad bort finns Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fin natur. Här bor man i ett populärt område med Ulricedal, Virentofta och Riseberga som grannområden. Väldigt goda kommunikationmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort.

Man bor också vid Videdalsparken där det finns roliga lekplatser samt fotbollsplaner. Kort promenadavstånd till välsorterad Coop butik, Nettobutik, pizzeria och bank med bankomat.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Glansvidegatan 10
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 151 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 20 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 329 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1964 tillbyggt 2008
Grundläggning Krypgrund och betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Puts och tegel
Tak Papp
Plåtarbete Plåt -08
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme. Värmeväxlare från -08
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från -08
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 46 898 kr/år varav:
Värme: 22 431 kr
El: 15 939 kr
Vatten/Avlopp: 5 198 kr
Renhållning: 3 330 kr
Fastighetsskatt med 8049:-/år, försäkring samt fiber 5100:-/år tillkommer. Airconditionerna används flitigt och det stora badkaret fylls ofta med varmt vatten.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 103 000 kr
Summa pantbrev 357 700 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 800 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 800 000 kr Budgivare 6 2019-06-19 16:08
4 750 000 kr Budgivare 2 2019-06-19 15:59
4 700 000 kr Budgivare 2 2019-06-19 13:27
4 700 000 kr Budgivare 6 2019-06-19 11:44
4 655 000 kr Budgivare 2 2019-06-19 11:33
4 650 000 kr Budgivare 6 2019-06-18 16:48
4 625 000 kr Budgivare 2 2019-06-18 13:04
4 600 000 kr Budgivare 5 2019-06-18 12:26
4 575 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 20:02
4 550 000 kr Budgivare 4 2019-06-17 20:01
4 500 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 15:14
4 475 000 kr Budgivare 4 2019-06-17 15:07
4 450 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 15:02
4 425 000 kr Budgivare 4 2019-06-17 14:06
4 375 000 kr Budgivare 2 2019-06-17 08:55
4 350 000 kr Budgivare 3 2019-06-17 08:31
4 325 000 kr Budgivare 2 2019-06-16 20:35
4 300 000 kr Budgivare 1 2019-06-16 20:34
4 250 000 kr Budgivare 2 2019-06-16 20:26
4 200 000 kr Budgivare 1 2019-06-16 11:36