Malmö - Riseberga

Solbergagatan 13

Visa på karta

Nyrenoverat och fint stenhus - Friköpt och fin södertomt på 752 kvm - Barnvänligt

Mycket fint 1-plans stenhus som nyligen genomgått omfattande renoveringar. Välplanerat boende med smakfullt kök från 2018, snyggt badrum från 2017, tvättrum 2017, ljust och nyrenoverat vardagsrum och 3 renoverade bra sovrum. Ny el och luft/vattenvärmepump från 2017. Fin och friköpt tomt i söderläge på 752 med härliga lekytor. Ett optimalt boende för barnfamiljen eller för paret som vill ha ett lättskött boende med närhet till Bulltofta rekreationsområde, förskola och Risebergaskolan. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 395 000 kr
Rum 4
Boarea 100 Kvm
Biarea 20 Kvm
Tomtarea 752 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 700 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Varmt välkomna till detta mycket trevliga 1-plansboende som är omfattat renoverat och gediget byggt. Framsida med biluppställningsplats för 2-3 bilar och baksida i soligt söderläge med härliga lekytor för barnen.

Här bor man i en barnvänlig oas vid både populär förskola endast ca 50 meter bort och vackra Bulltofta rekreationsområde. 

Alla bilder

Renovering och underhåll

Kök från 2018 med nya maskiner.

2018 byggdes garaget om till sovrum och förråd. 

Hallen renoverades 2018 med ny klinker.

2018 målades fönsterna mot framsidan och det sattes nya tätningslister.

2018 målades det inredda garaget.

Alla väggar bredspacklade och målade 2017/2018.

Luft/vatten värmepump från 2017.

Badrum utbyggt och renoverat i slutet av 2017. Kvalitetsdokument finns.

Alla innertak bytta till gips 2017.

Trägolv från 2017. Fiskbensparketten i vardagsrummet är nyslipad.

2017 målades fönsterna mot baksidan och det sattes nya tätningslister.

Extra ventilation i krypgrunden 2017.

2017 grävdes det ner makadam på husets framsida.

Avloppstammen bytt 2017 mellan badrum och kök.

Grovkök med klinker från 2017 och tvättmaskin från 2017.

Dragit om till jordad el i samtliga utrymmen 2018. Elcentral från 2018. Samtliga strömbrytare och beslag är från Byggfabriken.

Sadeltak från 2004.

Fiber finns i gatan.

Garaget har inretts och i taxeringen är huset upptaget till 82 kvm och biarea 30 kvm. Säljaren har mätt upp huset till boarea ca 100 kvm och biarea ca 20 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum som rymmer både soffgrupp och matsalsmöblemang. Nyslipad fiskbensmönstrad ekparkett, väggar i klassiskt vitt och behagligt ljus från spotlightsen i taket och det stora fönsterpartiet med utsikt mot den grönskande trädgården.

Alla bilder

Kök

Mycket smakfullt kök från -18 med generösa arbetsytor och bra med förvaringsmöjligheter. Bardelen sitter man gärna och äter frukost vid eller dukar upp fördrinken på när man får gäster. Utrustat med diskmaskin, spis med induktionshäll och dubbla ugnar, mikrovågsugn, fläkt, fristående kyl och fristående frys- alla maskiner är rostfria och från 2018. Trägolv och väggar i vitt. 

 

 

 

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum som byggdes ut och helrenoverades av fackmän i slutet av 2017 (kvalitetsdokument finns). De klassiskt vita väggarna matchas snyggt mot det mönstrade klinkergolvet med golvvärme. Utrustat med wc, vattenburen handdukstork, handfat med kommod, rymlig dusch, spegelskåp och spotlights i taket. Inredning och utrustning från Macro Design och Svedbergs.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med nytt trägolv från -17, bredspacklade väggar i vitt. Generöst tilltagen platsbyggd garderob med fina förvaringsutrymmen och fönster mot den lugna gatan på framsidan.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum med snyggt trägolv, väggar i vitt, platsbyggd garderob och fönster mot trädgården i söderläge. 

Alla bilder

Sovrum 3

Helt nyinrett rum med skön heltäckningsmatta för fötterna och väggar i vitt. Rummet funkar bra som både sovrum eller arbetsrum. 

Alla bilder

Tvättrum

Nyrenoverat även här med snygg klinker på golvet, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från 2017 och här finns även värmepumpen från 2017 och den nya elcentralen.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med ny klinker i ljusgrått, väggar i vitt och goda avhängningsmöjligheter.

Alla bilder

Trädgård

Friköpt och grönskande trädgård på 752 kvm i soligt söderläge med uterum, stenlagd uteplats, fruktträd och gräsmatta med mycket fina lekytor för barnen. Ett av få hus i området där man har fri passage till baksidan utan att behöva gå genom huset.

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig miljö, på lugn gata, vid natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. I området finns det skolor, förskolor (Vårberga som är närmst ligger ca 50 meter bort) och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger ca 200 meter bort och välsorterade Ica-Maxi och andra affärer promenerar man snabbt till.  För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exemelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 395 000 kr
Adress Solbergagatan 13
Kommun Malmö
Område Riseberga
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 100 Kvm (Säljarens information)
Biarea 20 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 752 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1960
Grundläggning Krypgrund
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel
Tak Från -04
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump från 2017
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas
Driftskostnad 22 430 kr/år varav:
El: 17 250 kr
Vatten/Avlopp: 3 900 kr
Renhållning: 1 280 kr
Fastighetsskatt på 8049:-/året och försäkring är ej medräknade i driftskostnaderna.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 181 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 448 000 kr
Summa pantbrev 2 074 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 700 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 700 000 kr Budgivare 2 2019-04-07 18:27
3 650 000 kr Budgivare 1 2019-04-07 18:25
3 600 000 kr Budgivare 2 2019-04-07 18:21
3 530 000 kr Budgivare 1 2019-04-07 18:13
3 500 000 kr Budgivare 2 2019-04-07 18:09
3 440 000 kr Budgivare 1 2019-04-07 15:08