Staffanstorp - Parken

Alvägen 5

Visa på karta

Mycket central - Nära skolor och närservice - Fint skick

På Alvägen bor ni med ett mycket centralt läge har samtidigt lugnet och grönskar runt omkring er. Huset ligger beläget i en återvändsgata med lite trafik. Ni har både skolor och närservice precis i området. Huset har 163 kvm boarea och 133 kvm biarea fördelat på entréplan och källare. Här finns mycket bra ytor till hela familjen. Det finns fyra sovrum, två badrum, stora sällskapsytor och påkostat kök från Ballingslöv. I källaren är det stora ytor till hobby och förvaring samt stor tvättstuga. Bilplatser i carport och garage gör att ni har plats till fem bilar. Trädgården ligger i underbart söder och västerläge. Ni har även ett uterum vilket gör att ni har fantastiska ytor att kunna njuta av från tidig vår till sen höst. Ett boende för hela familjen att trivas i. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 395 000 kr
Rum 5
Boarea 163 Kvm
Biarea 133 Kvm
Tomtarea 1052 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 100 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Längst nere till vänster på Alvägen finner ni denna trevliga enplansvilla med källare. Huset har hörntomt och ligger i slutet av en återvändsgata, vilket gör området lugnt och har minimalt med biltrafik. År 1968 byggdes huset har sedan dess renoverats varsamt i omgångar och har bevarats i mycket fint skick. På tomten har ni garageplats till två bilar – till en normalstor bil och till en mindre. Garageportarna har motor. Ni har även bilplats till två bilar skyddat under tak och plats till ytterligare två bilplatser på den stenlagda uppfarten.

Alla bilder

Entré

Från framsidan av huset leds till ni huvudentrén via den kullerstenslagda gången. När ni kommer in genom entrén möts ni av ljusa och öppna ytor. På golvet ligger det vacker ekparkett vilket även är genomgående för flera av rummen på entréplan. Väggarna har man tapetserat ljusa med ränder. Här finns bra plats till att hänga av ytterplagg på väggen och även ställa in förvaringsmöbel. Från entrén leds ni vidare till badrum, sovrum, kontor, vardagsrum och matplats.

Alla bilder

Badrum 1

Direkt till vänster i hallen når ni husets första av två helkaklade badrum. Här är väggarna kaklade vita och matchas av mörkgrå klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegel, förvaringshyllor, handdukstork (el) och dusch som även har inbyggd förvaringshylla i väggen. Det finns även behaglig golvvärme.

Alla bilder

Kök

Köket gör matlagningen till en fröjd och andas kvalitet. Inredningen kommer från Ballingslöv (2011) och luckorna är av massiv ek. Bänkskivan är av påkostad, svart granit vilket är pricken över i:et i köket. Här har ni bra med både förvaring och arbetsytor. Utrustningen består av kyl, varmluftslugn, kombinerad ugn/mikro, diskmaskin, spishäll, gasspis och fläkt. Väggarna är tapetserade vita, en vägg är tapetserad med mönster och på väggarna ovanför bänkskivan har man satt vitt kakel. På golvet ligger det praktisk plastmatta med mönster av stora, grå stenplattor. Det finns dimmbara spotlights i taket.

Alla bilder

Matplats

Precis intill köket har ni matplats till stora sällskap. Det finns stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och gör att rummet känns väldigt ljust och luftigt. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det ekparkett. Från matplatsen har ni en utgång till uteplatsen och trädgården. Här finner ni även luckan upp till vinden med förvaringsutrymme. Både tapeter och parkett är från 2019.

Alla bilder

Vardagsrum

I öppen planlösning till matsalen kommer ni till vardagsrummet. Även här är det påtagligt vilket härligt ljusflöde som släpps in genom fönsterpartierna. Det finns bra utrymme att möblera med större soffgrupp och TV-möbel. I hörnet av rummet har ni en braskamin. Väggarna är tapetserade ljust grå och på golvet ligger det ekparkett. Även från vardagsrummet har ni utgång till uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats

I härligt söderläge finns det ett trädäck med automatiska markiser. Här får ni plats med både matgrupp och blomsterkrukor. Det perfekta stället att njuta på under sommarens soliga dagar.

Alla bilder

Kontor

Nära entrén finner ni ett av sovrummen som idag används till kontor. Utrymme finns att möblera med både säng och förvaringsmöbel. På golvet ligger det ekparkett och väggarna ljust blå med mönster på. Från kontoret har ni utgång till uterummet.

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum att njuta från första vårsolen och även under hösten. Det finns glaspartier vid alla väggar ut mot trädgården. Dessa kan öppnas upp och suddar ut gränsen mellan ute och inne. I taket finns det två kupoler och ger mer naturligt ljus till rummet och på golvet ligger det klinkers. Gott om utrymme finns till matgrupp och blomsterkrukor.

Alla bilder

Sovrum 1

Till höger i hallen finner ni ett av tre sovrum. Här är väggarna tapetserade ljusa och det ligger ekparkett på golvet. Bra utrymme finns till säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Hall

Från husets östra gavel har ni ytterligare en ingång till huset. Nära till hands från carporten har ni en ingång till hallen och underlättar i vardagen när inköpen ska bäras in. Hallen är rymligt vilket gör det möjligt att ställa in flera förvaringsmöbler och även hänga av sig ytterplagg på väggen. Det finns även en inbyggd garderob. På golvet har man lagt in praktisk klinker och väggarna är tapetserade ljusa. Från hallen kommer ni till två av sovrummen och till matplatsen. Golvvärme finns.

Alla bilder

Sovrum 2

Till vänster i hallen kommer ni till husets master bedroom. Intill sovrummet har ni en mycket rymlig klädkammare där det finns klädstänger på väggarna och skjutdörrsgarderober med stora speglar. Vidare från klädkammaren finns ett badrum. I sovrummet har ni bra utrymme till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Vid ena väggen har ni en skjutdörrsgarderob. Ut mot uteplatsen finns ett fint fönster som är rundat upptill. I sovrummet har man tapetserat väggarna i en beige kulör vilket matchas med randig fondvägg. På golvet ligger det körsbärsparkett och finns även golvvärme.

Alla bilder

Badrum 2

Stort, helkaklat badrum med moderna färgval. Väggarna är kaklade vita, en fondvägg har gråa smala kakelplattor och golvet har grå klinker. Golvvärme finns. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, kommod, förvaringsskåp och tre handdukstorkar (el). Här finns även möjligheten att välja mellan badkar och dusch. Duschen har praktiskt, inbyggd hylla i väggen. Bra ljusflöde av naturligt ljus får ni genom fönster i två väderstreck.

Alla bilder

Sovrum 3

Till höger i hallen har ni det tredje sovrummet. Här är väggarna tapetserade med ljusgrå, mönstrad tapet och på golvet ligger det ekparkett. Utrymme finns att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Källare

I matsalen finner ni trappan ner till källaren. Här finns flera rum och härliga ytor för hela familjen att nyttja.

Till höger har ni ett stort rum med mycket utrymme till hobby. Väggarna är gula och på golvet ligger det ekparkett. Här är bra takhöjd och fönster ut mot trädgården i två väderstreck.

I anslutning till hobbyrummet har ni ett stort förråd med vita väggar och ljusgrå klinker på golvet. I förrådet står det en frys. Förvaringsskåpet som står här kommer säljarna att ta med sig.

Under trappan har ni praktiskt förvaringsutrymme. I hallen har ni även en matkällare och klädkammare.

I hall, förråd, matkällare och klädkammare ligger det ljusgrå klinker på golvet och väggarna är vitmålade.

Längre fram till höger finns ett rum där det finns plats att inreda till kontor, gästrum eller till hobby. Även här ligger det ljusgrå klinker på golvet och väggarna är målade gula.

Längst nere till vänster finns en toalett inredd med WC och handfat. Väggarna är tapetsera rosa med ett ljust mönster och på golvet ligger det ljus klinker.

Rakt fram i hallen når ni slutligen ett utrymme som idag används till förvaring och hobby. Väggarna är målade vita och på golvet ligger det grå klinker. Vid ena väggen finns det skjutdörrsgarderober. Från rummet har ni en trappa upp till garaget.

Alla bilder

Tvättstuga

I källaren finner ni den mycket praktiska tvättstugan. Här har ni ett rum med tvättmaskin, torktumlare, vask och varmvattenberedare. Det finns flera avlastningsytor att ställa tvättkorgen på och även en arbetsbänk med underskåp. Intill tvättutrymmet har ni dessutom ett torkrum med linor i taket. Perfekt att kunna hänga sängkläderna på tork. Här har man ställt in avfuktare och torkskåpet som står här inne har inte blivit använt på länge, utan används istället som torkställ. I ena hörnet är det förberett för att kunna installera dusch. I tvättstuga ligger det grå klinker på golvet, väggarna är kaklade vita i torkrummet och målade vita i tvättutrymmet.

Alla bilder

Trädgård

Huset har en härlig trädgård med mycket gräsmatta och öppna ytor. En landskapsarkitekt har en gång i tiden format trädgården vilket gör att här finns flera spännande växtarter som bland annat rubinia och perukbuske. Trädgården ligger i härligt söderläge och sträcker sig runt till väst och sedan norr till husets framsida. Vid gränsen i väst och norr har ni en vit mur och mot framsidan har ni låsbar grind. Detta gör att både barn och djur kan springa fritt i trädgården. Nära uterummet har man anlagt en damm. Från trädgården har ni dörr in till garaget. Där finns två förråd, perfekt till att kunna förvara trädgårdsredskap och vinterförvara utemöblerna.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort en hel del renoveringar och underhåll av huset:

2019

Ny parkett och tapeter i matsal

Ny värmeväxlare källare

2018

Nya garageportar

Målat tvättstuga

2017

Nya källarfönster och västerfönster

Ny varmvattenberedare

2016

Trädäck

Fiber

2015

Värmeväxlare uppe

2013

Nytt badrum (2)

Nya fönster i badrum 2 och klädkammare 

2012

Ny markis vid vardagsrum och ny markisväv i övriga

Nytt tak och plåt

Nytt trä på gavlarna och östra flygeln

2011

Renovering av kök och nya maskiner

2007

Omläggning av avlopp och dränering

Ny isodrän på framsidan

2005

Braskamin

Renovering av badrum 1

Alla bilder

Område

Huset har ett mycket bra läge i Staffanstorp. Det ligger centralt men samtidigt i ett väldigt lugnt och grönskande område. Alvägen är en återvändsgränd vilket gör att det inte är mycket trafik. I området runt omkring är det mycket grönytor och ni har även nära till en av de bästa pulkabackarna.

Precis i området finner ni Staffanstorps Montessoriskola (åk F-6) och Stanstorpsskolan (åk F-6).

Ni har nära det välsorterade mataffärer, torg med utbud av restauranger och mindre butiker och Bråhögsbadet. Vid Malmövägen finner ni busshållplats. I området finns även vårdcentral och apotek.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 395 000 kr
Adress Alvägen 5
Kommun Staffanstorp
Område Parken
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 163 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 133 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1052 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1968
Grundläggning Källare
Stomme Betong
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump & direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas isolerfönster
TV/Internet Fiber, öppen
Driftskostnad 48 627 kr/år varav:
El: 38 148 kr
Vatten/Avlopp: 8 000 kr
Renhållning: 2 479 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Elförbrukning: 23 334 kWh för 2018. Fastighetsskatt för 2019: 8 049 kr.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 127 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 162 000 kr
Summa pantbrev 1 206 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 100 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 100 000 kr Budgivare 2 2019-06-25 11:19
5 050 000 kr Budgivare 3 2019-06-24 20:52
5 020 000 kr Budgivare 2 2019-06-24 18:42
5 000 000 kr Budgivare 3 2019-06-24 14:10
4 950 000 kr Budgivare 2 2019-06-24 12:46
4 900 000 kr Budgivare 1 2019-06-24 11:22
4 850 000 kr Budgivare 2 2019-06-24 07:54
4 800 000 kr Budgivare 3 2019-06-23 19:37
4 750 000 kr Budgivare 2 2019-06-23 19:27
4 700 000 kr Budgivare 3 2019-06-23 14:23
4 650 000 kr Budgivare 2 2019-06-21 09:05
4 600 000 kr Budgivare 3 2019-06-20 19:10
4 550 000 kr Budgivare 2 2019-06-20 09:16
4 500 000 kr Budgivare 3 2019-06-19 20:34
4 450 000 kr Budgivare 2 2019-06-19 20:19
4 395 000 kr Budgivare 1 2019-06-19 13:58