Kristianstad

Liarumsvägen 435

Visa på karta

Avstyckad gård - Helrenoverat - Naturskönt

I natursköna omgivningar i Liarum ligger denna avstyckade gård med anor från 1900-talets början. Boningshuset har blivit totalrenoverat under 2017-2018 till ett modernt och bekvämt boende. Fastigheten är belägen 3 mil från Kristanstad och 2 mil från Hörby. Friköpt tomt om 4 591 m².

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Rum 4
Boarea 200 Kvm
Biarea 6 Kvm
Tomtarea 4591 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909 / 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Daniel Hansson

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Daniel Hansson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Fastighet

Fastigheten är 4 591 m² och bebyggd med totalrenoverad mangårdsbyggnad, stall/ladugård samt garagebyggnad. 

Alla bilder

Vardagsrum

 

Härligt stort, ljust och luftigt är denna naturliga samlingspunkt i huset. Trädgården på baksidan nås direkt via altandörr, idealiskt placering för ett framtida trädäck. Här finns plats för en stor lat soffa och en större matgrupp. Rummet har ett snyggt parkettgolv och har vita bredspacklade väggar. 

Alla bilder

Kök

Läckert kök i öppen planlösning mot vardagsrummet och som delas av med den tilltagna köksön. Köksinredning bestående av vita köksluckor som bryts av mot det mönstrade kaklet och arbetsbänken. Köket är utrustat med induktionsspis (Bosch), spisfläkt (Bosch), varmluftsugn (Bosch), bred kombinerad kyl/frys (Siemens) och diskmaskin (Bosch).

Alla bilder

Sovrum 1

Rejält sovrum på nedanvåningen. Gott om plats för såväl dubbelsäng och ytterligare sovrumsmöbler. Laminatgolv och vita bredspacklade väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta rum är väl tilltaget med gott om plats för sovrumsmöblemang. Laminatgolv och vita bredspacklade väggar.

Alla bilder

Badrum

Läckert badrum med klinkers på golv och duschhörna med glasdörrar och takdusch. Utrustat med vägghängd wc, bidé, handfat med kommod, förvaringsskåp, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare.

Alla bilder

Ovanvåning

Ett stort öppet rum med härliga ljusinsläpp på gavlarna. Rummet är flexibelt och önskas fler rum kan rummet med fördel delas upp till ytterligare två sovrum. Väggarna är ljust målade och med snyggt laminatgolv.

Alla bilder

Byggnader

På fastigheten finns ytterligare 2 byggnader som är i behov av upprustning. Byggnaderna har tidigare innefattat garage, förråd, stall samt ladugård.

Alla bilder

Område

Den här trakten blir man verkligen lycklig av! Det kuperade landskapet bjuder på en härlig variation med böljande fält, grönskande blandskogsområden, ekdungar och porlande bäckar, hästhagar och strövområden. Det är en levande bygd med blandad bebeyggelse både permantboenden, fritidshus och små gårdar. Man har omedelbar närhet till naturen och i  markerna runtomkring så finns rikligt med kantareller, blåbär och hallon. Skåneleden passerar precis i närheten.

Det är lätt att ta sig till både Kristianstad och Malmö/Lund. Ca 50 min till Malmö, 30 min till Lund och 20 min Kristianstad. Bussar (Skåneexpressen) som går mellan Malmö och Kristianstad stannar både i Linderöd och Ekeröd (cykelavstånd på fina grusvägar). Det finns också en trevlig lanthandel i Linderöd och ytterligare en i Svensköp och närmaste stormarknader ligger 15 min bort i Hörby eller 20 min Kristianstad.

Vill man bada så finns en fin badplats med café och minigolf vid Bosarpasjön som man når på ca 15 min via vackra småvägar.

 

Alla bilder

Tomtkarta

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visninge

Alla bilder

Planlösning nv

Med reservation för avvikelser

Planlösning ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Adress Liarumsvägen 435
Kommun Kristianstad
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 200 Kvm (Säljarens information)
Biarea 6 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 4591 Kvm (Fastighetsregistret)
BOAREA INFORMATION Efter renovering har ovanvåningen inretts och uppskattas till 200 kvm av säljaren. Lantmäteriets uppgift är 120 kvm boyta.
Byggår 1909 / 2018
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Sten
Fasad Trä
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump, golvvärme
Vatten/Avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster 2-glas
Energiprestanda 53 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 534 000 kr
Summa pantbrev 320 000 kr
Servitut/GA Officialservitut avlopp
AVTALSSERVITUT KRAFTLEDNING MM
Avtalsservitut kraftledning mm

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.