Vi älskar trädgårdsliv!

2019-04-05

Återhämtning, odlingslust och återbruk sammanfattar trädgårdstrenden 2019. Det nya syftet med trädgården har blivit att den ger oss en fristad, en plats där vi kan koppla bort stress och press.

Många av oss spenderar arbetsdagarna inomhus, kanske framför en skärm. Behovet av att finna en motpol är då fullt förståeligt. Med den rådande diskussionen om vårt levernes klimatpåverkan känns det som en naturlig följd att vilja odla sin egen mat, minska matsvinnet och kompostera det hushållsavfall som kan gå tillbaka till naturen. Kretsloppet är i allra högsta grad modernt. Det behöver heller inte vara så avancerat. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga det på i fråga om skötsel och underhåll. Många växter är ganska självgående medan andra har behov av regelbunden kärlek och omvårdnad. Tillhör du dem som ser trädgården som en plats för fysisk avslappning så kanske en hängmatta under äppelträdet är rätt väg att gå. Eller är du mer intresserad av att kunna skörda din middag? Varför inte då satsa på ett växthus för att utöka möjligheterna för detta.

Nu är vi äntligen i april månad och ser vårtecken överallt. Längtan efter att kunna ta en kaffe i solen har vuxit sig stark under vintermånaderna och nu är det faktiskt möjligt. En effekt av detta som vi ser på bostadsmarknaden är att försäljningen av villor och radhus drar igång. De som planerar en försäljning av sitt hus har väntat in de gröna små bladen på buskar och träd för att kunna få riktigt härliga bilder av trädgården. De som planerar ett köp av ett boende med trädgård har också väntat för vem tycker att det är roligt springa på visningar i snö, regn och rusk?

Så nu smäller det! I dagsläget är över 1.200 villor och radhus ute till försäljning i Skåne län på Hemnet. Fler kommer det säkerligen bli under de kommande månadernas högsäsong. Så gör er redo för välbesökta visningar, budgivningar och

Men hur gör man då för att visa upp sin trädgård på bästa sätt för potentiella köpare? Vår rekommendation till säljare är att ta fram utemöblerna, plantera lite nya växter och kratta undan höstlöven. Varje trädgård är unik och det är viktigt att lyfta fram vad som är speciellt just där. Kan det vara söderläget, den stenlagda uteplatsen eller den trevliga dammen? När vi bokar in fotografering är det omöjligt att veta om vi kommer ha vädergudarna med oss den dagen. Därför håller vi en bra dialog med våra fotografer som i vissa fall får göra ett extra besök hos säljarna för att få bilder i härligt solljus eller kanske ta några skymningsbilder. Det är en del av den service vi erbjuder våra uppdragsgivare.

Så ut och njut i solen nu! Vi har en solig helg framför oss 😊