Vårt nya hem

2019-04-15

Som mäklare arbetar vi dagligen med att hjälpa människor i processen att hitta ett nytt hem. Men nu ska även vi som firma ta steget och påbörja flytten till vårt nya hem på Östergatan 23 i Malmö.

Det hela började 2017 när vi förvärvade fastigheten med målet att restaurera den och gör den till vårt nya huvudkontor. De två Malmökontoren som funnits i många år kommer mötas här och bli ett. Men vägen dit har varit längre än planerat. Huset var i sämre skick än vi trodde och när man har att göra med en byggnad som troligtvis uppfördes på 1700-talet så är det många faktorer som påverkar tillvägagångssättet. Vi har velat bevara så mycket som möjligt och använda material och tekniker som går hand i hand med tidseran när huset byggdes.

Byggnadens historia är intressant. Den kan vara så gammal som 300 år men det är svårt att veta exakt när man går så långt tillbaka. I den första brandförsäkringen från 1828 står det att huset är omkring 100 år gammalt. Östergatan var tidigare ett huvudstråk i Malmö. På 1850-talet var det stadens finaste gata med många förnäma köpmansgårdar och med den gamla tyska kyrkan (riven 1879 och ersatt med den nuvarande Caroli kyrka).

Vår fastighet har varit bostad till flera generationer men också plats för många olika typer av verksamheter. Allt från bageri till tunnbinderi, urmakare och tapetserare. Senast har butikslokalen i entréplan tillhört Ljusexperten. Men från och med hösten 2019 är hela fastigheten i tre plan huvudkontor för Bülow & Lind Fastighetsförmedling. Vi längtar efter att få ta plats i byggnaden som kommer vara öppen upp från receptionen ända upp tre våningar till tak. Takbjälkar och tegelväggar är synliga och skapar en fantastisk mix av gammalt som möter nytt. Entréplan får receptionsområde och kontorslandskap. En trappa upp blir konferensrum, kontor och personalrum. Längst upp blir en härlig lounge. Helt enkelt ett komplett huvudkontor som ska fungera som en inspirerande och kreativ miljö. En plats för umgänge och ett bra ställe för oss att ta emot våra fina köpare och säljare.

Inredningsmässigt blir det en kombination av svenska designklassiker och stilrent modern funktionalitet. Det ska kännas som att ”komma hem” till Bülow & Lind. Varmt och välkomnande är ledorden.

Nu kvarstår bara att avsluta restaureringen men som ni ser på bilden är vi inte riktigt där ännu. Vi ger det till efter sommaren och sen ska det vara på plats och klart för inflyttning. Fram till dess hittar ni oss på Tessins väg på Ribersborg.

Uppdatering av utvecklingen sker löpande här på bloggen, på Instagram och på Facebook.