Malmö - S:t Knut / Sankt Knut

Henrik Smithsgatan 10

Visa på karta

Sekelskifte - Genomgående - Vån 4 med hiss

Välkommen till denna hemtrevliga, stora och genomgående 3:a belägen på härliga S:t Knut. Välplanerat och luftigt boende i vacker 20-talsfastighet med tidsenliga detaljer såsom höga golvlister, breda fönsterbänkar, lamprosett och en imponerande takhöjd som ger ljus och rymd. Planlösningen är genomtänkt med stora sociala ytor i form av rymligt kök med plats för större matbord och vardagsrum med angränsande halva som passar perfekt som matsal, kontor eller lekhörna. Två bra sovrum som vetter in mot den lugna innergården. Bostaden ligger placerad på våning fyra och hiss finns i huset. Lugnt och fridfullt område men ändå med omedelbar närhet till City, torg och parker.

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 145 kr
Rum 3
Boarea 87 Kvm
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Entréhall

Entréhallen välkomnar in med samma öppna och ljusa intryck som följer en genom hela lägenheten. Plats att hänga kläderna direkt innanför dörren och direkt vänster finns också ett stort garderobsutrymme, med praktiska skjutdörrar, där säsongens alla ytterkläder ryms. I slutet av hallen finns ytterligare två garderober till förvaring. 

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med både rymd och ljus - gott om plats för soffgruppen. Ett brett valv öppnar upp mot en intilliggande halva där man kan ha matsalsmöblemang, hemarbetsplats eller varför inte en mysig läshörna? Samma ljusa laminatgolv följer med oss i dessa båda utrymmen i ett stycke vilket ger en enhetlig känsla och väggarna är skinande vita. Planlösningen känns unik och låter dig skapa ditt eget drömboende och den generösa takhöjden låter ljuset flöda fritt.

Alla bilder

Kök

Ett mycket generöst tilltaget kök med utrymme till rejält matbord där hela familjen enkelt ryms, gott om plats för 6-8 personer. Bra arbetsytor och massor av skåp till förvaring i köksinredning av ljust trä som passar snyggt ihop med golvet. Utrustat med kyl/frys, spis samt spisfläkt.

Alla bilder

Sovrum 1

Lägenhetens första sovrum ligger innanför hallen, med dubbla fönster mot den lugna och trevliga innergården. En praktisk klädkammare löser förvaringsfrågan. Utrymme finns till dubbelsäng men rummet passar kanske allra bäst som barnrum eller arbetsrum/hemmakontor. Samma ljusa laminatgolv och vita väggar som övriga lägenheten.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett rofyllt rum som även det vetter med fönster in mot innergården, här sover ni i lugn och ro! Sovrummet är rymligt och här får man utan problem plats med dubbelsängen. För den som önskar förvaring finns det plats till detta i tre garderober, varav ena stor med skjutdörrar.

Alla bilder

Badrum

Badrum i ljusa färger med badkar - något för den badglade att ta långa varma bad i när vintervindarna viner utanför. Wc, handfat, badrumsspegel och badrumsskåp. Våtrumsmatta i beige nyans på golvet och ljus våtrumstapet vid badkaret -  i övrigt vitmålade och vävda väggar.

Alla bilder

Övrigt

Obs! I föreningens register är boarean angiven till 79 m². Ny uppmätning genomförd av Anticimex 2018-01-12. Mätreglerna enligt den svenska standarden, SS 21054:2009. Protokoll från uppmätningen finns att tillgå under dokument.

Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 255 kr/mån.

Ett rymligt förråd på ca. 6-7 kvm nyttjas till lägenheten. Låsta portar med porttelefon ger ett lugnt och tryggt boende och gör det enkelt att ta emot gäster. Gemensam tvättstuga finns i källaren.

Alla bilder

Förening

Brf Boken 7 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Boken 7 i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 18 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2010 och äger marken. En överlåtelseavgift om 1 120 kr debiteras köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 448 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2018-01-01 då den höjdes med 3%. Ingen annan avgiftshöjning är planerad i nuläget.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2007/08 renoverades fasaden. 2010 sågs elen över och automatsäkringar installerades. 2011 renoverades taket. 2014/2015 byttes samtliga fönster. 2015 installerades säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter, trapphusen målades om och kollektivt bredband installerades. 2016 renoverades hissmotorn, hissdörren justerade och samtliga rör i fastigheten har spolats. 2017 utfördes en stor upprustning av innergården. Man planerar även att bygga ett soprum för källsortering. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Föreningen följer en underhållsplan.

TV & INTERNET
Standardutbudet i kabel-tv ingår i avgiften. Obligatoriskt tillägg om 255 kr/mån tillkommer för bredbandet. 

GEMENSAMT
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. I föreningen finns en trevlig innergård med trädäck, utemöbler och grill.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men det finns flera garage i närheten där man kan hyra p-plats. Det råder även boendeparkering i området.

Alla bilder

Område

För dig som uppskattar kombinationen av en lugn miljö, men samtidigt närheten till Malmös centralaste stadsdelar kan detta läge inte bli bättre! Lägenhetens belägenhet ger dig direkt närhet till bland annat populära S:t Knuts torg, caféer, restauranger, bageri, mataffär, Babel-kulturhus och pizzerior. Området är ungt och levande med närhet till sommarhärliga Folkets Park, Triangeln med shopping, Möllevången med restauranger, torghandel och brusande folkliv samt Malmös centrala affärsstråk med Gustav Adolfs Torg som hjärta. Bussförbindelserna är mycket goda med en hållplats ute på Amiralsgatan och Nobelvägen, nära också till Centralstationen, Södervärn och stationen till Citytunneln uppe vid Triangeln som innebär fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö som såväl till Köpenhamn och Danmark.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Henrik Smithsgatan 10

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 145 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Henrik Smithsgatan 10
Kommun Malmö
Område S:t Knut / Sankt Knut
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 87 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Obs! I föreningens register är boarean angiven till 79 m². Ny uppmätning genomförd av Anticimex 2018-01-12. Mätreglerna enligt den svenska standarden, SS 21054:2009. Protokoll från uppmätningen finns att tillgå under dokument.
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 1929
Förening Brf Boken 7
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 7 860 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 3 060 kr
Övrigt är obligatoriskt tillägg för bredband om 255 kr/mån.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 199 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!