Malmö - Pildammarna / Dammfri

Roskildevägen 27a

Visa på karta

Rymlig, inglasad balkong - Hiss från markplan - Påkostat kök.

Välkommen till en ljus och genomgående trea med en genomtänkt planlösning. Lägenheten har många fina kvaliteter såsom rymlig inglasad balkong med utsikt mot Pildammsparken, nyrenoverat och påkostat kök i vinkel, tidlöst parkettgolv, högt i tak, vackra parskjutdörrar, rymlig klädkammare, porttelefon och säkerhetsdörr och fönster i två väderstreck. Hiss från markplan finns. Föreningen är omtyckt och har god ekonomi. Varmt välkomna!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 966 kr
Rum 3
Boarea 67 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad balkong med bästa sydväst läge.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt: 040-20 82 96
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 100 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Ett inbjudande vardagsrum med plats för soffor och ett stort matsalsbord. De vackra parskjutdörrarna ger ett pampigt första intryck. På golvet ligger vackert parkettgolv, så kallat Limhamnsrutan. Fönstren är en garant för att rummet får rikligt med dagsljus och de pryds med exklusiv fönsterbräda av kolmårdsmarmor. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen.

Alla bilder

Balkong

En härlig och inglasad balkong i bästa sydvästläge. Här har man bland annat utsikt mot Pildammsparken. Trätrall på golvet, vilket höjer myskänslan och integrerar balkongen med vardagsrummet. Det finns också belysning och värme på balkongen.

Alla bilder

Hall

Hallen är hjärtat i lägenheten. Härifrån når du alla lägenhetens rum. Ljust, slitstarkt laminatgolv och ljusa väggar tillsammans med dagsljus från tre rum gör att man upplever hallen både luftig och ljus. Hallen rymmer också två rejäla garderober. Naturligtvis finns både porttelefon och säkerhetsdörr.

Alla bilder

Kök

Smakfullt och renoverat kök. Perfekt till den som uppskattar ett praktisk, men samtidigt ett gediget kök. Köket har moderna maskiner och inredningen har en så kallad L-form. Renoveringen och uppgraderingen har gjort att köket nu har fantastiska arbetsytor och mycket bra förvaringsmöjligheter. Den djupa arbetsbänken i granit är placerad mittemot fönstret med utsikt mot innergården. Tåligt laminatgolv från 2016.  

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet ligger ut mot den lugna och gröna innergården. Generös takhöjd tillsammans med det ljusa golvet och det stora fönstret gör rummet mycket trivsamt. Här finns plats till både dubbelsäng och förvaring. Garderoben som står i rummet ingår i köpet. Rummet har en vacker och rogivande fondtapet och fönsterbräda är av kolmårdsmarmor.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrummet ligger ut mot den lugna och gröna innergården. Generös takhöjd tillsammans med det tidlösa parkettgolvet och det stora fönstret gör rummet mycket trivsamt. Här finns plats till både säng och ett större skrivbord. Rummet är målat i vitt kulör och har en gedigen fönsterbräda av kolmårdsmarmor.

Alla bilder

Klädkammare

Denna lägenhet har begåvats med en rymlig klädkammare vilket är mycket ovanligt i dessa lägenheter. Det flexibla konsolsystemet ingår. Garderober i hall och sovrummet tillsammans med denna klädkammare löser förvaringen. Naturligtvis finns både vind och källarförråd. Sist vill jag nämna att man enkelt kan omvandla klädkammaren till ett mindre kontor/datarum om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har helkaklade, gråa väggar och på golvet ligger en pvc-matta. Här finns duschhörna, tvättställ, badrumsskåp och toalettstol.

Alla bilder

Område

Lägenheten ligger på en trevlig gata i gröna och lugna Dammfri som är ett bostadsområde i Västra Innerstaden av Malmö. Här har man närhet till natursköna Pildammsparken(ca 50 meter), det saltstänkta havet, det livfulla centrum och Slottsstaden med dess utbud av affärer och restauranger.

Enligt sägnen kommer namnet Dammfri ifrån att handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet byggde en bostad till sin sjukliga hustru. De vill komma ute på landet, som det var då, och bort ifrån stadens dammiga gator. Dammfri fick alltså sitt namn då det var dammfritt. Större delen av området byggdes på 50-talet och då med 12 meters breda hus som hade 3 till 4 våningar. Detta startade utvecklingen av de öppna stadskvarter, där tillgängligheten till gårdarna var påtaglig.

Nära lägenheten ligger ett närköp för frukostfrallor, mjölk, färsk frukt och grönt. Behöver man storhandla har man ett antal större mataffärer att välja bland.

Alla bilder

Omgivningar

Området har fått sitt namn från Pildammsparken, som är Malmös största med sina 45 hektar. Parken är belägen kring en damm som anlades som stadens vattenreservoar vid 1600-talets slut. Pilträden planterades för att förstärka dammens skyddsvallar. Parken anlades på den plats där Baltiska utställningen hållits 1914. Från utställningen återstår endast Kungliga paviljongen, numera kallad Margaretapaviljongen. I parken finns fältet kallat "tallriken" som sommartid används för bl.a. picknick och gymnastik och är en populär mötesplats. Sedan 1963 finns en amfiteater vid namn Pildammsteatern och det gamla vattentornet används för konstutställningar. För den motionssugna finns även ett av Malmös mest nyttjade motionspår som mäter ca 3 km runt om parken. Promenadavstånd till Swedbank arena, Malmö stadion och Baltiska hallen. Det finns gott om diverse butiker, restauranger och livsmedelsaffärer i området.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningens hus byggdes 1946 och består av 273 lägenheter och 5 lokaler som är fördelade på 7 hus. Marken är upplåten med tomträtt som löper till 2020-06-30. Föreningen har tecknat ett kollektiv bostadsrättstillägg, vilket betyder att man som medlem inte behöver teckna ett tillägg själv.
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr/pant debiteras köparen. Till HSB betalas en avgift på 500 kr som man kan ansöka om att få tillbaka när man flyttar.

AVGIFT
Senast avgiftshöjningen var i januari 2017 med 2%. Föreningen har en årlig höjning av avgiften med ca 2-3%. Avgiften kommer även att justeras då tomträttsavgälden förhandlas.

TV & BREDBAND
Föreningen är ansluten till bredband via Com-hem, samt HSB bolina.
Kabel-tv finns via Com-hem och basutbudet ingår i avgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
1987/88 tvättstugor, fönster, balkonger, installation av hissar, säkerhetsdörrar
1989 vattenstammar byttes i kök och bad
2013 nya tvättmaskiner
2014 byte av tak, renovering av fasader samt parkeringsplatser, underhåll av fönster
2014/16 renovering av källare efter översvämning samt renovering av gångbanor
2016 relining av avloppstammar, byte av styrventil, byte av 4st VVS pumpar. Nytt ventilations-/avfuktningssystem i träningslokalen. Renovering och uppdatering av värmesystet
2017 underhåll av trädgården och relining av avloppsstammarna
Styrelsen har nyligen upphandlat att renovera undercentralen som ska påbörjas i år.

PARKERING
Föreningen har 57st p-platser där man kan ansöka om en plats från 210 kr/mån, kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering på gatorna runt om.

ÖVRIGT
Föreningen har en gästlokal som man kan få hyra för 200 kr/dygn. Den är utrustad med två bäddsoffor, badrum och pentry. Här finns också ett motionsrum, cykelrum och miljöhus. En gång i kvartalet tar föreningen dit containrar som medlemmar får slänga saker i. Tvättstugan bokas genom bokningstavla eller genom hemsida. Föreningen har också en mysig grillplats på gården. Ett vinds- eller källarförråd ingår till varje bostadsrätt

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök: https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/

Alla bilder

Bra att veta

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 966 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Roskildevägen 27a
Kommun Malmö
Område Pildammarna / Dammfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 67 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad balkong med bästa sydväst läge.
Byggår 1946
Förening HSB:s Brf Ringsted
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Föreningen är ansluten till bredband via Com-hem, samt HSB bolina. Kabel-tv finns via Com-hem och basutbudet ingår i avgiften.
Energiprestanda 154 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 100 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 100 000 kr Budgivare 2 2018-01-15 20:03
1 995 000 kr Budgivare 1 2018-01-15 16:01