Malmö - City / Slussen

Slussgatan 14 U7

Visa på karta

Fungerande braskamin – Högst upp –Totalrenoverad

Välkommen till en ljus och genomgående sekelskifteslägenhet i det kända SJ-huset , ritat av arkitekten Folke Zettervall. Lägenheten, som totalrenoverades 2014, har många tilltalande egenskaper såsom; imponerande takhöjd på över 3 meter, vackra Art Nouveau fönster med munblåst glas, nyrenoverat kök, nyrenoverat badrum helkaklat badrum, vackert original brädgolv. Öppen planlösning där kök och allrum är integrerade. Lägenheten ligger högst upp i huset närmast himlen vilket ger lägenheten mycket dagsljus och en fin utsikt. Föreningen har en fantastisk parkliknade gård som är känd för sin skönhet. Det finns 3 tillhörande förråd. Avgiften är låg och föreningens ekonomi är god. Både bredband och kabel-tv ingår i avgiften.

I korthet

Utgångspris 1 945 000 kr
Månadsavg. 3 071 kr
Rum 2
Boarea 56.3 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1906
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt: 040-20 82 96
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Eldstad

Det som bl.a. gör denna lägenhet speciell är den fungerande braskaminen. Inte ens en lägenhet på 1000 i Malmö har fungerande braskamin. Tänk att på kvällen sätta sig i sin favoritfåtölj med en bra bok och lyssna på hur björkveden knastrar och man känner den behagliga värmen från kaminen, kan det bli mysigare?

Alla bilder

Kök

Ett ljust och öppet kök som har en L-form. Köket renoverades 2014. Detta kök är perfekt för den som gillar matlagning. Man kan förstå att de som gjort detta kök har sina rötter i restaurangbranschen. Generösa arbetsytor och bra med förvaringsmöjligheter. Köket är i s.k. Bistrostil. Renoveringen av köket är noggrannt utförd. Vattenledningarna är bytta (det finns intyg på arbetet). Ny el dragen till köket. Det finns stadsgas och gasspis, nya gasledningsrör är dragna. Köket är integrerat med vardagsrummet vilket gör att både köket och vardagsrummet känns större.      

Alla bilder

Vardagsrum

Allrummet är integrerat med köket, vilket gör att de sociala ytorna känns rymliga. En annan egenskap som bidrar till den luftiga och rymliga känslan är lägenhetens generösa takhöjd. De imponerande originalfönsterna med dess djupa fönsterbänkar ger rummet rikligt med dagsljus. Fönsterna fungerar också som en viktig arkitektonisk detalj. Fönster av denna kvalitet sitter oftast bara på bostäder för den s.k. överklassen, men arkitekten som normalt ritade offentliga byggnader och lyxbostäder ville inte ge avkall på denna viktiga detalj då han ritade dessa lägenheter. På golvet ligger ett gediget och hundraårigt brädgolv. Vit och hög golvsockel skapar en snygg övergång mellan golvet och väggarna. Mellan hallen och allrummet finns ett rektangulärt och högt valv som öppnar upp mellan hall och allrum. Sällskapsrummen är helt insynsfria och man har en trevlig och fri utsikt.

Alla bilder

Utsikt

Lägenheten är praktiskt taget insynsfri. Härifrån har man en vacker och fri utsikt.  

Alla bilder

Matplats

Matplatsen ligger med fördel bredvid det vackra Art Nouveau fönstret. Här har man fri utsikt. Det munblåsta glaset silar in vackert dagsljus.

Alla bilder

Sovrum

Det privata sovrummet är mer än ett rum att sova i. Ytan är så generös att man får plats med dubbelsäng, soffa, arbetshörna och den inbjudande braskaminen som gör att lägenheten känns extra lyxig. Den imponerande takhöjden tillsammans med det vackra Art Nouveau fönstret, med munblåst glas, för tankarna till slottsrum. De tjocka stenväggarna och den breda fönsterbrädan ger rummet ytterligare karaktär och stärker känslan av kvalitet, inga vingliga gipsväggar här inte. På golvet ligget ett gediget och hundraårigt brädgolv, vilket ger ett tidlöst intryck. Vit och hög golvsockel ringar in golvet. Sovrummet ligger ut mot föreningens rogivande och gröna gård. En fantastisk utsikt att starta dagen med. Rummet är insynsfritt.

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med högt i tak, spegeldörrar, klädkammare och klinkers brädgolv.

Alla bilder

Badrum

Totalrenoverat badrum 2014, där man även gjutit en platta (alltså inga uppreglade golv). Badrummet är välplanerat och man har använt sig av kvalitetsmaterial såsom; italienskt klinkers och badrumsmöbler av massiv ek. Naturligtvis finns kvalitetsdokument på badrummet.   

Alla bilder

Detalj

Lägenheten har många vackra detaljer som höjer känslan av genuinitet. Kvalitéer som man oftast saknar på nyare bostäder.   

Alla bilder

Kvällsbilder

På dagen har man en vacker och fri utsikt över takåsarna åt båda väderstrecken. Men på kvällen blir utsikten i det närmaste magisk. 

Alla bilder

Gård

Föreningen har en omtalad och mycket omtyckt park/gård som flankeras av huset, gjutjärnsstängsel, buskar och träd. Denna fridfulla oas har allt man kan önska sig; skugga bland träden, stora gräsmattor för olika aktiviteter, grillplatser, sittplatser, frestande fruktträd och bärbuskar, örtträdgård och lekplats för de små.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen

 

Fastigheten byggdes 1906-1907 för järnvägens anställda. Fastigheten förblev i SJ´s ägo fram till 1939 då den övergick till bostadsrättsföreningen som bildades detta år. Inom föreningen finns 91 bostadsrätter. Från och med januari 2015 förvaltar Bredablick. Föreningen är en äkta förening. Tomten är friköpt.

Avgiften höjdes senast 2015 och vart 10:e år tillbaka med 3%. Det finns ingen planerad avgiftshöjning.

 

Tidigare renoveringar:

Spolning och kontroll av avloppsstammar 2014

Underhåll av ytterdörrar 2014

Kontroll gasledningar 2014 – Åtgärd finns och är planerad planerad i fleråtsplanen

Relining av avloppsstammar

 

Pågående och planerade renoveringar:

Fönsterrenovering på baksidan mot Fredriksbergsgatan startar i höst och håller på i 2 år.

Måla trappuppgångar 

Säkerhetsdörrar

 

 

Vad ingår i månadsavgiften?

Värme, vatten, kabel-tv där Canal Digital är leverantör och bredband 100 Mbit/s via Ownit, samt underhåll, teknisk- och ekonomisk förvaltning, allmän renovering samt trappstädning och trädgårdsunderhåll.

 

Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

 

Gemensamma utrymmen

I källaren nedanför uppgång 9 finns en relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar som kan bokas av föreningens medlemmar.

Det finns hobbyrum och verkstad att utnyttja utan kostnad.

Festlokal/övernattningsrum finns att hyra.

I källaren finns tre tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp alternativt torkrum.

 

Föreningen har inga egna parkering/garage platser men boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret.

 

Gå gärna in på föreningens hemsida: www.brfgustav.se

 

Alla bilder

Historia

SJ-huset, Gustav, byggdes 1906-1907. Byggherre var Statens Järnvägars Änke- och Pupillskassa och arkitekten Folke Zettervall ritade vanligtvis för den övre borgarklassen, vilket har påverkat husets höga standard. Fastigheten förblev i SJ:s ägo fram till 1939.

Huset är U-format och har en stor gård med stora gräsytor, träd och buskar. När huset byggdes var detta en ovanlig parkliknande lösning, på den tiden hade man små innergårdar dit solen oftast inte nådde.

År 1898 blev arkitekten Folke Zettervall Statens Järnvägars chefsarkitekt och var det fram till 1931. Under sina år hos SJ hann Zettervall rita cirka 260 stationshus som uppfördes över hela landet. Han gjorde även ritningar till andra typer av byggnader såsom banvaktsstugor, godsmagasin, ställverk och personalbostäder. Han gjorde också ritningar till byggnader utan järnvägsanknytning, till exempel tingshus, hotell och bostadshus.

Byggnaden på fastigheten har mycket stora kulturhistoriska värden. Byggnaden är också arkitekturhistoriskt värdefull då den är omsorgsfullt utformad i en jugendstil med regional prägel - s.k. Malmö-jugend. Det kulturhistoriska värdet förstärks av att byggnaden är mycket välbevarad. Bland annat är de karaktäristiska och spröjsade jugendfönsterna ursprungliga. Originalfönsterna har kvaliteter och värden som aldrig kan ersättas med nytill­verkade fönster. Fönsterutformningen har stor betydelse för en byggnads uttryck och karaktär, och det är många faktorer som samverkar för att skapa fönstrets speciella egenskaper och kvaliteter.

Alla bilder

Område

Läget i Slussen är ett av de områden i Malmö som genomgått stora positiva förändringar de senaste åren. Här bor man med cykelavstånd till City, Högskolan och Centralstationen. Ett kvarter bort ligger kanalen och Drottningtorget där nya restauranger och uteserveringar såsom t.ex. Boulebaren växlas bland vackra sekelskifteshus. Åt andra hållet ligger Värnhemstorget som är en av Malmös största knutpunkter med alla tänkbara bekvämligheter såsom dagligvaruhandel, busspendling till Lund och övriga Skåne samt nöjes- och shoppingcentret Plaza (f.d. Entré). Inom kort finns det även planer på att återuppta Östervärns tågstation vilket kommer ge utökade pendlingsmöjligheter via tåg till Centralen, Triangeln, Lund och Köpenhamn.

 

För mer info gällande Östervärns tågstation se:

 

- http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Stadsplanering--visioner/Framtidens-kollektivtrafik/Malmoringen.html

 

- http://www.svedab.se/wp-content/uploads/UtstallningSamrad131007.pdf

Alla bilder

Bra att veta

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna från föreningen, att kontrollera samt undersöka bostaden noggrant då bostaden köpes i befintligt skick, samt att kontrollera boarean då det kan förekomma variationer mellan dagens gällande mätnormer och den areauppgift mäklaren erhållit från föreningen. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad. Uppgifter gällande ovanstående kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

 

Observera att vid renovering samt ombyggnad av lägenheten bör man i varje enskilt fall kontrollera med styrelsen i föreningen att de planerade åtgärderna är tillåtna.

 

Fastighetsmäklaren har sökt förmå säljaren att lämna så omfattande och relevanta upplysningar om bostadsrätten som möjligt. Fastighetsmäklaren har att lita på säljarens uppgifter och gör kontroller enligt fastighetsmäklarlagen. Ekonomisk ersättning vid förmedling av sidotjänster förekommer inte.

 

Öppen budgivning tillämpas när det finns flera budgivare. Säljaren bestämmer vem som får köpa, tidpunkten för överenskommelsen och priset. Muntliga bud är inte juridiskt bindande. Fastighetsmäklaren är skyldig att vidarebefordra alla bud som inkommer innan kontrakt är undertecknat, därför är kontraktsskrivning önskvärt snarast möjligt efter avslutad budgivning.

 

Handpenningen är 10 % av köpesumman och placeras normalt på fastighetsmäklarens klientmedelskonto cirka en vecka efter kontraktskrivningen.

 

Tillträde sker oftast i köparens bank eller hos fastighetsmäklaren. Slutbetalning görs då och nycklar överlämnas. Mäklaren upprättar en likvidavräkning och försäljningsjournalen undertecknas.

 

Ansvarig fastighetsmäklare är din, enligt lag, opartiska rådgivare och svarar mer än gärna på dina frågor.

 

VIKTIGT FÖR DIG SOM ÄR INTRESSERAD

 

Meddela ansvarig fastighetsmäklare så fort du på allvar överväger att köpa bostaden.

 

Läs igenom samtliga bilagor som tillhör denna bostadspresentation innan du lägger bud och ställ frågor ifall det finns oklarheter.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 945 000 kr
Månadsavg. 3 071 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och bredband!
Adress Slussgatan 14 U7
Kommun Malmö
Område City / Slussen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 56.3 Kvm (Säljarens information)
Enligt mäklarbilden är arean 53 kvm.
Våning 4/4
Hiss Nej
Byggår 1906
Förening Brf Gustav
Pantsatt Ja
Förråd Källare, Vind och bredvid lägenheten.
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Art Nouveau fönster med munblåst glas
TV/Internet Ja, både bredband och kabel-tv ingår i avgiften.
Driftskostnad 250 kr/år varav:
Värme: 250 kr
Energiprestanda 123 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning