Malmö - Klagshamn

Emil Påls väg 2

Visa på karta

677 m² tomt - Uterum & Terrass - Gästhus

Härlig 1,5 plansvilla om 144 m² i bra läge med mycket välskött och insynsskyddad trädgård i sydväst. Entréplan med rymligt kök, badrum, nyrenoverad tvättstuga, välkomnande och möblerbar entréhall samt ljust och generöst vardagsrum i vinkel med fönster i tre väderstreck. Ovanvåningen erbjuder hemmets privata del med fyra sovrum, allrum och badrum. Uterum och trädäck i söderläge plus gäststuga på ca 15 m² i anslutning till huset. Förråd, carport och uppställningsplats för ytterligare bil. Idyllisk omgivning med omedelbar närhet till havet och strandängarna.

I korthet

Utgångspris 4 295 000 kr
Rum 6
Boarea 144 Kvm
Biarea 48 Kvm
Tomtarea 677 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

På återvändsgata ner mot strandängarna ligger denna trevliga 1,5 plansvilla inbäddad. Stor och uppvuxen trädgård i optimalt sydvästläge som erbjuder både inglasat uterum och ett trädäck med skyddande mur för de blåsiga dagarna. Invändigt erbjuder entréplanet de sociala ytorna med stort vinklat vardagsrum och rymligt snyggt kök, medan ovanvåningen blir den mer privata delen med 4 bra sovrum och ett allrum som får massor av ljus tack vare dubbla takfönster. Vidare finns carport, stort förråd och en gäststuga som allt ligger i direkt anslutning till huset och dess entréer.

Alla bilder

Uterum & Terrass

Från den ljusa och möblerbara entréhallen kommer man via glasdörren vidare ut till det inglasade uterummet som mäter ca 20 m² och därmed erbjuder utrymme till stor matplats eller loungemöbler. Perfekt för de sommarkvällar då vädret inte är på topp. Bredvid uterummet finns också ett trädäck med uppmurad avskärmning mot västanvinden. 

Alla bilder

Entréhall

Inbjudande, ljus och möblerbar entréhall med praktiskt klinkergolv och ljusa väggar. Direkt från hallen nås entréplanets samtliga rum plus utgången till uterummet. 

Alla bilder

Kök

Köket är väl tilltaget till ytan och rymmer med lätthet matplats för 6–8 personer. Modernt inrett kök med köksinredning från HTH i körsbärsträ som snyggt matchas av den beige sjöstenen ovan arbetsytorna och kontrasteras av det gråa klinkergolvet. Fullutrustat med diskmaskin, spis med keramikhäll, rostfris spisfläkt samt kyl och frys i fullstorlek. Gott om både arbetsytor och skåp till förvaring. Köket nås både via hallen och direkt från vardagsrummet. Dubbla fönster mot gatan ger bra med ljus.

Alla bilder

Vardagsrum

Fantastiskt genomgående vardagsrum i vinkel som formligen badar i ljus tack vare fönster i inte mindre än tre väderstreck. En upphöjd del närmast köket som i dagsläget används som soffhörna med tv ger rummet en extra dimension. Andra delen av vardagsrummet har stora fönsterpartier mot trädgården i söder och väster. Här ryms långbord till hela släkten utöver ytterligare möblering om så önskas. I denna delen av vardagsrummet ligger ett högkvalitativt parkettgolv och även den upphöjda delen av rummet har ett fint trägolv. 

Alla bilder

Gästtoalett

I entréhallen finns en mycket stor gästtoalett som även hade kunnat fungera som badrum med dusch. Renoverades av föregående ägare 2005 och erbjuder wc, tvättställ med spegel ovanför och ett öppningsbart fönster.

Alla bilder

Tvättstuga

Helt nyrenoverad helkaklad tvättstuga i absolut toppskick. I samband med renoveringen byggdes här generöst duschutrymme så det nu också finns att tillgå i entréplanet. Grått praktiskt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Fullutrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask med underskåp samt gott om ytterligare förvaring. Tvättstugan erbjuder separat entré vilket är perfekt för att ställa in barnvagnen eller ta av de leriga stövlarna. Fönster mot gatan ger bra med ljus och den generösa ytan ger möjlighet att till torkställning m.m. I tvättstugan står också den helt nya varmvattenberedaren.

Alla bilder

Allrum

Via den stilrena och vitmålade trappan når ni den mer privata ovanvåningen som får extra ljus via dubbla takfönster i söder. Allrummet erbjuder plats för lek eller kanske ett extra tv-rum eller en mysig läshörna.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

På husets västergavel, med utsikt över trädgården, strandängarna och havet, ligger två av de fyra sovrummen. Bra storlek på rummen som fungerar lika bra till föräldrar som till barn. Ljusa golv och ljusa målade väggar.

Alla bilder

Sovrum 3 & 4

På motsatta gaveln i öster, med utsikt över de angränsande åkrarna, finns de två andra sovrummen. Något mindre till ytan vilket gör de mer passande som barnrum, gästrum eller kanske kontor. Ett av rummen har en inbyggd klädkammare till praktisk förvaring. Samma ljusa golv i dessa rum och väggarna är målade.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum renoverades 2007 av föregående ägare med en fräck mörk våtrumsmatta som kontrasterar mot de vita väggarna. Det öppningsbara takfönstret ger badrummet bra med dagsljus och rummet är vidare utrustat med fristående badkar, handfat, snygg rund väggspegel samt fristående förvaring. 

Alla bilder

Gästhus & Förråd

Sammanbyggt med carporten finns ett stort förråd om ca 13 m² samt en gäststuga om ca 15 m². Gäststuga står på torpargrund och är isolerad. El är indraget och det finns element till uppvärmning.

Alla bilder

Övrigt

Klagshamnsfiber: Nuvarande ägarna har låtit installera fiber till fastigheten, abonnemangskostnad är 350kr/månad för följande: Internet, 1Gbit/s (1000Mbit/s åt båda håll), 21 TV-kanaler i ett grundutbud och IP-telefoni. (Möjlighet att teckna ett stort antal typer av TV-paket till olika priser). Avtalet löper till 2026 och köpare av fastigheten skall överta det tecknade avtalet enligt gällande villkor då avtalet är personligt. Utförlig information finns att tillgå på Klagshamnsfibers hemsida: https://klagshamnfiber.wordpress.com/

Emil Påls väg sköts av en vägförening, de boende betalar 500 kr/år för underhåll av vägen, snöröjning och belysning. Kostnaden är medräknad i driftskostnaden.

 

 

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritidshem. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom ytterligare två kommunala dagis, Smaragden & Rubinen, samt ett privat, Klagshamns Förskola.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Två mindre livsmedelsbutiker samt pizzeria finns centralt belägna.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturområde.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 295 000 kr
Adress Emil Påls väg 2
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 144 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 48 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 677 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean innefattar gäststuga, uterum samt förråd. Denna yta är ej inskriven i taxeringsinformationen.
Byggår 1983
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts/Trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Luftvärmepump/Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 35 582 kr/år varav:
El: 28 800 kr
Vatten/Avlopp: 3 352 kr
Samfällighet: 500 kr
Renhållning: 2 930 kr
Samfällighetsavgiften gäller vägföreningen och innefattar vägunderhåll, snöröjning och belysning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 74 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 555 000 kr
Summa pantbrev 3 125 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning