Malmö - Borgmästaregården

Albinsrogatan 5A

Visa på karta

Oslagbar utsikt - Toppskick - Inglasad balkong

Med en otrolig utsikt, i både öster och väster, från 13:e våningen ligger denna genomgående 3:a om 84 m² i mycket bra skick. Ni finner bl.a. renoverat kök med utrymme till rejäl matplats, helkaklat badrum, två rymliga sovrum, klädkammare och stort vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen i sydöstläge. Nyare parkettgolv och släta vita väggar i hela lägenheten. Välkomna på visning av denna mycket fina lägenhet och få samtidigt en vy över Malmö!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 376 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 13
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i sydost
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1963-65
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 100 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Utsikten från 13:e våningen är ingenting annat än hänförande! Lägenheten är genomgående vilket ger utsikt över Öresundsbron och hela vägen till Köpenhamns skyline i väster från köket och ena sovrummet samt i öster över Mobilia och in mot City från vardagsrum, det andra sovrummet och inglasade balkongen. Lägenheten är i absolut toppskick med bl.a. renoverat kök, två rymliga sovrum, generös klädkammare, helkaklat badrum och samtliga ytskikt i ypperlig kvalitet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och socialt rum med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang om så önskas. Fönsterpartiet släpper in ett härligt ljus tillsammans med utgången till den inglasade balkongen. På golvet ligger ett ljust parkettgolv i ek, med originalgolvet kvar undertill och väggarna är målade klassiskt vita. 

Alla bilder

Balkong

Inglasad balkong i sydöst. Rymlig till sin storlek med gott om plats för en loungegrupp eller matplats. På golvet ligger en snygg ljus och tålig plastmatta. Här sitter ni på en ombonad balkong och njuter med utsikt över hela de sydöstra delarna av Malmös skyline, dessutom helt insynsskyddat. 

Alla bilder

Kök

Köket är fräscht och mycket välskött, totalrenoverat 2007/08 och fortfarande i nyskick. Den vita inredningen kontrasteras vackert mot den mörka bänkskivan, kaklet ovan arbetsytorna och det mörkare parkettgolvet. Fullutrustat med vitvaror i genomgående rostfritt utförande och bestående av kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt micro i praktisk arbetshöjd. Längs ena väggen finns dubbla vitrinskåp med frostade glasdörrar och invändig belysning vilket ger ett mjukt och behaglig ljus till köket på kvällen. Trevlig och inbjudande matplats vid fönstret med utsikt hela vägen bort till Öresundsbron och Köpenhamn. Här kan ni sitta och äta och samtidigt njuta av den hänförande solnedgången över sundet.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet används idag som barnrum och är beläget vägg i vägg med vardagsrummet. Storleken på rummet gör att det med lätthet ryms både dubbelsäng och garderober om så önskas. På golvet ligger samma ljusa ekparkett som i vardagsrummet och det andra sovrummet och väggarna är målade i fräscht vitt. Fönstret vetter mot den inglasade balkongen och bidrar till rummets ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum två fungerar i dagsläget som master bedroom och härifrån får ni en fantastisk utsikt över Stadionområdet, Öresund och vidare till Köpenhamn. Generöst tilltaget och här får ni plats med både dubbelsäng och fristående garderober. Ljust parkettgolv i ek och sobert vita väggar. 

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande, ljus och rymlig entréhall med två inbyggda garderober med överskåp, samt avhängningsmöjligheter till höger. På golvet ligger ett mörkt parkettgolv i ek som löper vidare in i köket och sammanbinder dessa rum på ett trevligt sätt. Hallen löper vidare genom våningen och sammanbinder samtliga rum.

Alla bilder

Klädkammare

Praktiskt placerad mellan de båda sovrummen finns en rymlig klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Nylagt ljust parkettgolv i ek och nymålade ljusa väggar gör detta till en riktigt lyxig förvaring.

Alla bilder

Badrum

Renoverat och helkaklat badrum som är mycket generöst till ytan. Ljust klinkergolv, stora vita kakelplattor på tre av väggarna och en mörkare fondvägg som ger karaktär. Utrustat med fristående badkar, (byter ni till dusch frigörs utrymme till tvättmaskin), snyggt handfat, wc samt spegelskåp på väggen. Badrummet är renoverat av behörig fackman och tillhörande kvalitetsdokument finns. 

Alla bilder

Kvällsbilder

Tänk er att få njuta av denna otroliga utsikt varje kväll! Panoramavy över hela Malmö, båtarna i Öresund och hela vägen till Köpenhamn.

Alla bilder

Övrigt

Kabel-tv via Com Hem och bredband via Bredband 2 är också inkluderat i månadsavgiften.

Föreningen har infört enhetsmätning av elen. Lägenhetsinnehavaren betalar månadsvis sin beräknade årsförbrukning direkt till föreningen, utöver månadsavgiften. En gång per år sker en avläsning på den verkliga förbrukningen och medlemmen krediteras eller debiteras för den verkliga årsförbrukningen.

Källarförråd och matförråd hör till lägenheten.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Domaren har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen

Föreningen, som bildades 1965, består av 463 lägenheter. Marken är friköpt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr/pant debiteras köparen om inget annat avtalats mellan HSB och föreningen. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg.

Avgiften höjdes med 3% i Januari 2017. Föreningen planerar enligt årsredovisningen att höja avgiften med 3% varje år, de kommande 4 åren.

Renoverat sedan tidigare är bl.a nya porttelefoner, inglasning och breddning av balkonger, hissar, luftbehandling, taken i samtliga fastigheter, fasaderna är tvättade och man har byggt miljöhus. Föreningen har genomfört stambyte i den aktuella fastigheten under 2016/2017. Radiatorerna i lägenheterna byttes 2016.

Planerade renoveringar är målning och lekytorna.

Föreningen förvaltar 207 st parkeringsplatser som kostar 100:-/mån, samt delar på 244 st garageplatser med en av grannföreningarna. En sådan plats kostar 300:-/mån, kösystem tillämpas.

Här finns dessutom festlokal, motionsrum, cykelförråd och övernattningsrum (300:-/natten).

Föreningen har infört enhetsmätning av elen. Lägenhetsinnehavaren betalar månadsvis sin beräknade årsförbrukning direkt till föreningen, via sin avgiftsavi utöver avgiften. En gång per år sker en avläsning på den verkliga förbrukningen och medlemmen krediteras eller debiteras för den verkliga årsförbrukningen.

Föreningen har tecknat ett avtal om gruppanslutning för bredband 100 mb och IP-Telefoni med Bredband2. Kostnaden är 81 kr/månad och är inräknat i månadsavgiften.

Kabeltv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.

Föreningen anordnar många gemensamma aktiviteter som tex vinprovarkvällar, boule, vävstuga, målarkurser, bridge och dart.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/domaren/

Alla bilder

Område

Borgmästaregården har ett mycket centralt läge med närhet till sköna Pildammsparken, Universitetssjukhuset MAS och Mobilia köpcentrum som nyligen renoverades där nästan allt man behöver finns. För idrottsintresserade ligger Baltiska Hallen, Swedbank Stadion (MFF's hemmaarena) samt Atleticum endast ett stenkast från området. Här finns även vårdcentral, matbutik, 2 förskolor samt Annebergsskolan med låg- och mellanstadieklasser. Annebergsskolan och Stadionparkens förskola ligger dessutom så bra till att barnen inte behöver korsa någon väg. In till City med alla dess utbud av butiker och restauranger som sträcker sig mellan Tringeln och Stortorget tar det er inte mer än ca 15 minuter att promenera.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Albinsrogatan 5A

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 376 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Albinsrogatan 5A
Kommun Malmö
Område Borgmästaregården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 13
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i sydost
Byggår 1963-65
Förening HSB:s Brf Domaren
Pantsatt Nej
Förråd Källarförråd och matförråd hör till lägenheten.
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3- glas Isolerglas
TV/Internet Kabel-tv via Com Hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredband 2 ingår i månadsavgiften.
Energiprestanda 102 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 100 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 100 000 kr Budgivare 1 2017-11-10 10:15