Malmö - Friluftsstaden

Norra klockspelsvägen 7C

Visa på karta

Friluftsstaden - Radhus - Eftertraktat!

Radhus i Friluftsstaden i en mycket barnvänlig miljö. Området ritades av en av Malmös mest kända arkitekter, byggmästaren Eric Sigfrid Persson. Här har man blandat privata och gemensamma grönområden. I detta vackra område bor både unga och äldre. Det underbara hemmet erbjuder ett boende med ett smakfullt renoverat kök, badrum med tvättmaskin och gäst-WC på bottenplan. Välplanerade ytor med öppen planlösning i kök och matsal. Vackra originaldetaljer såsom välbevarade parkettgolv och fungerande öppen spis i vardagsrummet. Härlig balkong med två utgångar på övre plan. Liten källare finns med plats för extra förvaring. Vacker solgård på framsidan av huset. Helt enkelt ett hem att trivas i. Möjlighet finns att gräva ut krypgrunden och skapa ett extra rum i källaren om cirka 20 kvm. Varmt välkomna!

I korthet

Utgångspris 3 795 000 kr
Månadsavg. 6 354 kr
Rum 4
Boarea 96 Kvm
Våning 1 och 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1942-1948
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Ring för enskkild visning! Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett av de mest eftertraktade radhusen i Malmö!

Alla bilder

Solgården

Stig in i ett fantastiskt rum av grönska. I denna oas eller solgård kan man sitta utan insyn och njuta sitt otium! Magnifik rosenbuske som sträcker sig högt, mullbärsträdet bär börjar sakta mogna. En mycket fin uteplats där hela familjen kan samlas eller sitta på entrétrappans avsats under pergola och njut!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett mycket behagligt rum där den öppna spisen och den vackra utsikten mot framsidans uteplats ger en hög "wow-faktor". Samma pampiga parkett som i matsalen, och ljusa väggar.

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Alla bilder

Entré

Innanför den fina originaldörren av teak ligger entréhallen. Ljus klinker på golvet och ljusa väggar. Ingången är uppdelad i två sektioner med en första vestibul för ytterkläder. Praktiska väggfasta skåp finns också här.

Alla bilder

Hall

Vestibulen i entrén är ett senare tillskott. När man passerat denna så ligger den ursprungliga entréns magnifika kalkstensgolv - sannolikt från Öland. Här finns en trappa till övervåningen och nedgång till föreningens gemensamma källare.

Alla bilder

Kök

Kök med inredning i körsbärsträ i luckor och i delen med barkök, diskbänk i granit. Köket öppnar upp sig mot matsalen. Stort perspektivfönster mot bakgården. Utrustning: kyl och frys, diskmaskin, varmluftsugn och spishäll.

Alla bilder

Köksbilder

Alla bilder

Matsal

Stor matsal med fönster mot den lugna bakgården. Rummet öppnar upp sig mot vardagsrum och kök. Mycket fin kvadratisk ekparkett i original från byggåret.

Alla bilder

Gästtoalett

I hallen finns en gästtoalett. Småklinker på golvet och kakel på väggarna. En detalj värd att notera är ett blyinfattat fönster mot trappan som är återvunnet - det satt tidigare i entrén innan denna byggdes om.

Alla bilder

Detalj

Många fina detaljer: Perspektivfönster, som introducerades i Sverige av Eric Sigfrid Persson i samband med byggandet av Ribershus. Fönsterbänkar och golv i kalksten, högklassig ekparkett. Närheten till Ribersborg ger naturligtvis ett mycket stort intresse för området.

Alla bilder

Trappa

Trappa till ovanvåningen utförd i ek med dito ledstång.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

Nuvarande ägare har skapat ett mycket stort sovrum och allrum på övre plan. Som det ser ut i dag är det ett rymligt sovrum med högt snedtak. Ljusa väggar och ekparkett på golvet. En fin arbetshörna i nisch finns likväl här.

Rummet var ursprungligen uppdelat i två sovrum med en liten hall. Här går det lätt att återskapa två sovrum med varsin utgång till balkongen. Det går dessutom att skapa ett tredje litet sovrum av klädkammaren. I den finns ett litet fönster. 

Alla bilder

Balkong

Lång balkong längs hela fasaden på framsidan. Snyggt räcke med listverk som är något vinklat utåt och ger större rymd åt balkongen.

Alla bilder

Utsikt

Alla bilder

Badrum

Badrum med ljust klinker på golvet och italienskt kakel på väggarna. Här finns badkar, toalett, liten tvättmaskin och fönster. Många i föreningen har använt en del av intilliggande klädkammare för att expandera badrummet.

Alla bilder

Möjliighet till rum i källaren

Utgrävning av krypgrund

Under varje lägenhets kök och matrum finns ett utrymme som inte är tillgängligt från källargången. Utrymmet är ungefär en meter högt, kringgärdas på tre sidor av murar som går en bit ner i marken och på den fjärde av källargångens vägg (gäller lägenheterna med östervänd solgård) eller den bakre väggen i förrådet eller andra källarutrymmen (gäller lägenheterna med västervänd solgård).

Genom att gräva ut och sänka golvet/marken i krypgrunden samtidigt som murarna byggs på neråt, kan ett källarrum skapas under en tredjedel av lägenheten och förbinds med bostaden via en trappa från matrummet eller via den så kallade smygen (det senare gäller bara västervända lägenheter).

Projektering, bygglovsansökan, föreningens tillståndsprocess liksom upphandling av gräv- och byggarbeten är saker som måste till för att kunna göra en utgrävning. Utgrävningen bekostas helt av ägaren till Bostadsrätten och det nya rummet beläggs därför inte med någon månadsavgift. Den totala kostnaden för att gräva ut och inreda en krypgrund hamnar år 2017 på cirka en halv miljon kronor.

Eftersom grannarna till medlemmar som gjort utgrävningar har störts av arbetet, kommer ansvaret för att minimera störningarna att förtydligas i samband med eventuella framtida krypgrundsprojekt.

Alla bilder

Uteplats

Skyddad stenlagd uteplats.

Alla bilder

Trädgård

Uppvuxen trädgård med många växter och blommor.

Alla bilder

Baksida

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Lutan bildades 1982. Det finns 12 radhuslängor i föreningen, varav 32 st 3 rok, 23 st 4 rok och 25 st 5 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Genomförda renoveringar: 2016, målning av balkongdörrarna. 2015, målning av samtliga fönster. Återplantering av buskar och växter som tagits bort. 2017, målning och översyn av balkonger, balkongräcken och trappöverbyggnader

Kommande renoveringar: Föreningen håller på att ta fram en ny underhållsplan. Inga stora åtgärder planeras att vidtas.

Föreningen planerar höja avgiften med 5 % per år 2018-2021. I höjningen ingår schablonmässiga kostnadsökningar på ca 2% per år samt tar höjd för kostnaden för tomträtts/friköpsförhandlingarna. Pantsättningsavgift: 448 kr/pant.
Överlåtelseavgift: 1120 kr, betalas av köpare. Övriga avgifter: 500 kr/person i medlemsavgift till HSB.

Tvättstuga finns på källarplan i varje radhuslänga och är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Bastu  och två förråd finns på källarplan.
Fri parkering råder i området. Gå gärna in på föreningens hemsida https://norrafriluftstaden.wordpress.com.

Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen. Stadgar, årsredovisning och energideklaration finns att läsa och skriva ut under bostadsbeskrivningen på vår hemsida eller kan fås av mäklaren.

Alla bilder

Område

Med inspiration från bl a USA genomförde storbyggmästaren Eric Sigfrid Persson ett bostadsområde som skulle bli ett av Malmös mest kända. Det rönte uppmärksamhet internationellt och har ända sedan det stod färdigt betraktats som ett av landets främsta och mest intressanta radhusområden.

Tillsammans med Erik Bülow-Hübe formade Persson en plan för området med parallella radhuslängor grupperade kring den raka Köpenhamnsvägen mot vilken den slingrande Klockspelsvägen kontrasterar. Gränserna mellan offentliga, halvprivata och privata ytor är subtil — staket och avgränsande häckar saknas. Privata uteplatser — som vetter antingen mot öster eller väster — bildas genom att radhusen förskjutits inbördes. I radhuslängorna har vartannat hus således entré från den ena sidan och vartannat från den andra.

Malmö stad som var ägare till marken krävde små lägenheter som passade arbetare och de drygt 200 radhuslägenheterna som Persson byggde varierade från 77 m² till 130 m². Området drog dock inte endast arbetare till sig, kanske snarare tvärtom, hit flyttade exempelvis både stadsplanechefen Gunnar Lindman och arkitekten Svenivar Ekstrand. Områdets upplåtelseform är bostadsrätt.

Lägenheterna fick finesser som sopnedkast direkt från köksbänken, köksskåp mellan kök och matrum som kunde nås från två håll, inbyggda skohyllor med mera. En annan viktig aspekt för Persson var grönskan. Tillsammans med William Nersing skapades en stor och omväxlande växtrikedom där olika artkaraktärer spelar mot varandra.

Vid Erikslustvägen placerades en för området gemensam byggnad efter amerikansk förebild ("Community center") med utrymmen för butiker, hantverkare, hemhjälp, tvättinrättning, samlingslokaler och värmeanläggning. Senare har huset använts som kyrka och hotell. I områdets nordvästra hörn låg sedan början av 1930-talet den tyska kyrkan ritad av Olander Gröffel.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning nu

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning original

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 795 000 kr
Månadsavg. 6 354 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Norra klockspelsvägen 7C
Kommun Malmö
Område Friluftsstaden
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 96 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 och 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1942-1948
Förening Lutan Brf, HSB
Pantsatt Ja
Förråd 2 st i källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
TV/Internet ComHem
Energiprestanda 177 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!