Malmö - Jägersro Villastad

Veterinärgatan 2

Visa på karta

Generationsboende/uthyrning - Barnvänligt - Uterum

Trevlig villa i populära Jägersro Villastad med mycket bra planlösning och ett fint, helt nyrenoverat och tillbyggt gästhus om ca 65 kvm med nytt kök, badrum, vardagsrum och sovrum med egen ingång från gatan - perfekt för generationsboende, uthyrning eller verksamhet! Huvudbyggnaden har idag 3 sovrum men båda sovrummen på ovanvåningen kan enkelt delas av och på så sätt kan man få 5 sovrum totalt om behov finns. Inbjudande och skyddad trädgård med pool, mysigt uterum och fina uteplatser. Taket byttes 2016, både takpapp och läkt samt ny träpanel och plåt. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 295 000 kr
Rum 6
Boarea 126 Kvm
Boarea 65 Kvm
Tomtarea 649 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
 • Söndag 20 augusti 11:45 - 13:00
  • Välkommen att välja och boka din visningstid!
Visa alla

Trädgård

Skyddad trädgård på baksidan med gräsmatta, träd, buskar och rabatter. Stenlagd uteplats och utomhusbelysning vid poolen och en supermysig och helt skyddad uteplats vid uterummet på baksidan. 

Gästhuset har egen utgång till trädgården, möjligt att göra en egen uteplats till den som bor i gästhuset. 

 

Alla bilder

Pool

Pool som är 5 m i diameter, 1,1 meter djup. Möjligt att koppla värme via solfångare eller luft/vatten värmepump. Stenlagd runt om. 

Alla bilder

Uterum

Det inglasade uterummet nås från matsalsdelen och har klinkergolv, infravärme och skjutbara glasdörrar. Utgång till trädgård och en mysig och helt skyddad stenlagd uteplats.  

 

 

Alla bilder

Uteplats

Utanför uterummet finns den här helt skyddade och supermysiga uteplatsen - en favorit!

Alla bilder

Generationsboende

Separat, friliggande gästhus med egen ingång både från fram- och baksidan. Perfekt för generationsboende, uthyrning, gäst- eller tonårsboende. Sovrum, vardagsrum, kök, helkaklat wc med dusch - allt nyrenoverat 2017 tex ny el, nytt vattenburet värmesystem kopplat till husets fjärrvärmväxlare, nytt badrum, nytt kök m.m.

Alla bilder

Gästhus

Friliggande gästhus om ca 65 kvm med egen ingång både från gatan och mot trädgården, perfekt för generationsboende, uthyrning, verksamhet eller för övernattningsgäster.  Gästhuset är nyrenoverat och tillbyggt 2017, nya radiatorer kopplade till det vattenburna fjärrvärmesystemet, nytt kök, nya fönster, ny el, nya golv, nytt badrum m.m. 

Planlösning:

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med ledspotlights i taket, laminatgolv, sovrum med ledspotlights i taket, laminatgolv och utgång till trädgården på baksidan. 

Kök:

Snyggt och funktionellt kök med kyl/frys, spis med glashäll, spisfläkt. Svart kakel som stänkskydd, köksbänk i laminat.

Badrum:

Helkaklat badrum med klinkergolv och duschhörna, wc, tvättställskommod, badrumssköp med spegel. Här finns också tvättmaskin (Bosch 2017), torktumlare (Husqvarna 2017) och husets fjärrvärmeväxlare (2009). Inbyggda ledspotlights i taket. 

Alla bilder

Entré

Entré från framsidan in till gång mellan huvudbyggnaden och annexet som skyddas av ljusgenomsläppligt tak - ombonat, ljust och trevligt! Klinker på golvet och vita väggar. 

Alla bilder

Vardagsrum

Trevlig och ljust vardagsrum med matsalsdel, parkettgolv i vardagsrummet och laminatgolv i matsalsdelen. Både från vardagsrummet och matsalsdelen finns utgång till det inglasade uterummet och trädgården. Takspotlights runt hela rummet med ledbelysning . Nytt sidofönster mot trädgården. 

Alla bilder

Matsal

Matsalsdel med laminatgolv mellan kök och vardagsrum, prydnadskamin och utgång till det inglasade uterummet. 

Alla bilder

Kök

Ljust, trevligt och rymligt kök med matplats där man har öppnat upp mot grovköket och groventrén vilket har gett ännu mer plats och en ljus och luftig känsla - bra! Vit köksinredning från HTH 2013, gula detaljer vid matplatsen. Gott om förvaringsutrymme och arbetsytor. Fönster vid köksvasken mot trädgården. Köksbänkar i komposit och vitt kakel som stänkskydd. Plastmatta på golvet.

Utrustning:

Kyl (Bosch), frys (Bosch), diskmaskin (Bosch), spis med glaskeramikhäll (ElectroHelios), spisfläkt.  

Alla bilder

Matplats

Trevlig matplats i köket, sittplatser vid bardelen som ger en fin umgängesyta.

Alla bilder

Tvättstuga

Grovkök med egen ingång mot entrégången och ett litet arbetsrum med glasad dörr och fönster. Öppet mot köket och fönster mot trädgården ger en ljus och luftig känsla.


Utrustning:

Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Bosch).

Alla bilder

Arbetsrum

Arbetsrum med laminatgolv i anslutning till groventrén och grovköket. Glasad dörr och fönster. 

Alla bilder

Hall

Entré till ljus hall med laminatgolv och trappa till ovanvåningen.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 på entréplanet med parkettgolv. 

Alla bilder

Toalett

Fräscht och snyggt helkaklat badrum från 2015 (kvalitetsdokument finns) med wc, liten dusch och badrumskommod med spegel och skåp. Klinkergolv. 

Alla bilder

Allrum

Allrum med parkettgolv på övre plan med två takfönster (äldre) och access till de två stora sovrummen på var sida samt klädkammare och badrum med badkar. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på övre plan har parkettgolv och är enkelt att dela av med vägg om fler sovrum behövs. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på andra sidan om allrummet på övre plan har laminatgolv och kan också enkelt delas med vägg om behov av fler sovrum finns. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum finns även på övre plan, bekvämt.  

Utrustning:

Badkar, wc, badrumskommod, badrumsspegel med belysning. Klinker på golvet.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Malmö PISKAN 9

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 985 000 kr
Mark, värde: 765 000 kr
Summavärde: 1 750 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1967
Värdeår: 1967

Uttagna pantbrev:

2 337 500 kr

Alla bilder

Område

Historia, idyllen och området.

Det är en smula nostalgiskt att fundera på hur man tänkte kring bostadsbyggande och livsmiljöer i mitten av sextiotalet. Tidsandan speglas tydligt i villabebyggelsen som, parallellt med höghusexperimenten, växer fram i vårt land under denna tid. Det skulle vara nära och praktiskt. Det skulle vara tryggt och mänskligt. Det skulle vara välordnat och bekvämt. Både husen och miljöerna skulle utformas och anpassas för den nya sortens liv som kombinationen yrkesarbete och familjeliv krävde. Gemenskapen runt villagatorna skulle vara av det mer otvungna slaget. Tillsammans skulle man som goda grannar ansvara för sin boendemiljö. Och så skulle det naturligtvis vara barnvänligt! 

Överhuvudtaget tycks fokus varit riktat mindre på renodlad estetik - och mer på funktionen och de människor som skulle leva och bo. Vuxna skulle vara vuxna. Barn skulle vara barn. Tankarna är en del av det fundament, på vilket folkhemmet vilar. Idealen känns inte särskilt föråldrade. Snarare sunda! Det är kanske så att vi kan lära en del av 60-talets tankegångar, även om man varken kan eller vill skruva klockan helt tillbaka. Jägersro Villastad känns som själva sinnebilden av det välmående sextiotalskvarteret. Skola, dagis och lekplats finns inom mammas trygga vink-avstånd. Och inte finns det fler bilar än att man kan leka på gatan. Hoppa hage och twist, spela tennis mot en garageport och köra egenhändigt ihopknåpad lådbil. Barn kan leka utomhus, få bulor och skrubbsår, bygga kojor, leka gömme och bli hemkallade i lagom tid för saft och pannkakor.

Villakvarteret har mognat, fått form och konturer. Häckar och träd ramar in, gränsar av och ger lummig grönska. Att det varit en plats där människor trivts och fått djupa rötter står bortom tvivel. Man bor kvar – och man bor kvar länge. Oftast resten av livet! Men ett generationsskifte står för dörren. Kanske barnen som vuxit upp och nu är vuxna och har egna barn som kanske vill bosätta sig i sitt barndomsland – och inte enbart av nostalgiska skäl? Det är en liten värld, mitt i den stora - men stor nog åt den som är liten! Och det är hundvänligt! Vad som lär vara Malmös största inhägnade hundrastplats finns nära! 

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta – man behöver inte vingla fram bland framrusande bilar! Och förresten finns allt man behöver nära! Almgårdens ICA- affär finns inom gångavstånd.”Gamla Wessels” på andra sidan travbanan (vilken för övrigt torde vara landets äldsta) är numera ett stort och modernt köpcentrum. I närområdet finns också en vårdcentral, vilket är bra, med tanke på skrubbsåren! Ridskola finns självfallet på Jägersro – och så kan man hälsa på de stora och snälla polishästarna!

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planskiss entréplan

Med reservation för avvikelser

planskiss övre plan

Med reservation för avvikelser

planskiss Gästhus

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 295 000 kr
Adress Veterinärgatan 2
Kommun Malmö
Område Jägersro Villastad
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 126 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea 65 Kvm (Uppmätt av säljare)
Tomtarea 649 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1967
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel + Gavelspetsar i trä (träpanel bytt 2016)
Tak Betongpannor (takpannor, takpapp och läkt nytt 2016)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme (värmeväxlare 2009)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas + 3-glas
Driftskostnad 26 800 kr/år varav:
Värme: 18 000 kr
El: 4 000 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Renhållning: 1 800 kr
Energiprestanda 171 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 750 000 kr
Summa pantbrev 2 337 500 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

 • Söndag 20 augusti 11:45 - 13:00
  • Välkommen att välja och boka din visningstid!
  • 11:45 FULLBOKAD
  • 12:00 FULLBOKAD
  • 12:15 FULLBOKAD
  • 12:30 FULLBOKAD
  • 12:45 FULLBOKAD