Malmö - Lugnet - City

Lugna gatan 50

Visa på karta

Två fina badrum från 2015 - Fint skick - Lugnt cityläge

Fin och välplanerad lägenhet med två snygga badrum som renoverats av fackmän 2015, ljust och trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti, kök med nya luckor i vitt, tre bra sovrum, bra förvaringsmöjligheter och balkong i sydvästläge. Möjlighet till uthyrningsbar del. Lugnt och mycket centralt läge nära Triangeln med citytunneln, Gågatan och Gustav Adolfs Torg.

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 893 kr
Rum 4
Boarea 98 Kvm
Våning 1/7
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1978
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt: 040-20 82 91
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Trivsamt och ljust vardagsrum med stort fönsterparti mot sydväst som skänker fantastiskt ljus. Vardagsrummet är rymligt och här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Nyslipad ekparkett och nymålade väggar i vitt. 

Alla bilder

Badrum 1

Stort och snyggt badrum som renoverades av fackmän 2015 och det finns våtrumsintyg på det. Helkaklade väggar i vitt vid badkaret på tassar och i övrigt fin våtrumsmatta. Wc, handfat, handdukstork, belyst spegel och praktiskt skåp.  

Alla bilder

Badrum 2

Renoverat 2015 av fackmän i samma stil som det andra badrummet och våtrumsintyg finns även här. Helkaklad dusch i vitt och i övrigt våtrumsmatta. Wc, handfat i kommod och belyst spegel. 

Alla bilder

Kök

Fint kök med nya luckor i klassiskt vitt och skinande vit kakel kakel ovanför diskbänken. Diskmaskin -17, rostfri spis -17 med häll, fläkt, fristående och rostfri kyl och frys med vinställ ovanför. Inbjudande och ljus matplats med hörnfönster. Klinker på golvet och nymålade väggar i vitt. 

Alla bilder

Sovrum 1

Skeppsgolv, väggar i vitt och de fristående garderoberna ingår. Möjlighet till inneboende med egen privat del

Alla bilder

Sovrum 2

Skeppsgolv och väggar i vitt.

Alla bilder

Sovrum 3

Trevligt sovrum med skeppsgolv, putsade väggar i vitt och en belyst nisch som ger rummet extra karaktär. Detta sovrum ligger avskilt från övriga sovrum och har utgång balkongen. Samtliga tre sovrum är bra och rejäla.

Alla bilder

Balkong

Avkopplande balkong i sydvästläge.

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar med bra avhängningsplats samt förvaring i stor klädkammare. Hallen har väggar i vitt och klinker på golvet som flyter vidare in i köket.

Alla bilder

Övrigt

Källarförråd.

Larm ingår ej.

Alla bilder

Område

Tillfälle att köpa en bostad som är belägen mitt i centrala Malmö, med Triangeln, Gågatan samt Gustav Adolfs torg som närmsta grannar! Lugnet är ett grönt och rofyllt område med egna gårdar - skyddat från gatuliv och rörelse. Härlig lekplats med sandlådor och stora grönytor finns i mitten av området där barnen leker om sommrarna. Flera förskolor i närområdet varav en är helt nybyggd. Härifrån har man närhet till i stort sett allt! På gångavstånd finns; Pildammsparken och Slottsparken, Malmö Opera, Stadsbiblioteket, Konsthallen och Södervärns knutpunkt för både regional och lokal busstrafik samt Möllevångstorget med härligt restaurangutbud och folkliv! Ännu närmare finns Triangeln och gågatan med Malmös största centrala affärsstråk. Med en promenad genom Slottsparken och Ribersborg så kommer du vidare ner till Ribersborgsstranden och Kallbadhuset. Närbelägna Citytunneln stationen Triangeln innebär fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö och till Köpenhamn och Danmark. Detta tillhör m.a.o. ett av Malmös bästa centrala lägen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Näkergalen 16, som bildades 2006, är en äkta förening och består av 71 lägenheter, varav för närvarande 5 st är hyresrätt. Vartefter hyresrätter sägs upp kommer föreningen att avyttra dem som bostadsrätter. Marken är upplåten med tomträtt som omförhandlades januari 2009 och löper ut 2019. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 1 120 kr samt en pantsättningsavgift på 448 kr/lån debiteras köparen.

Senast avgiften höjndes var januari 2012 då den höjdes med 4% pga renoverade hissar, tak, balkongfasader samt renovering av innergården. Ingen avgiftshöjning planeras i dagsläget.

Bredband genom Ownit och kabel-tv genom Canal Digital ingår i månadsavgiften. Även bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Renoveringar/underhåll:

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015-2034. Byte av tappvattenledningar (vattenrör) har påbörjats och beräknas vara klart om ca 6 mån. Pågående underhåll är även OVK besiktning som ska ske vart sjätte år. Efter tappvattenledningar och OVK finns inget större underhåll inplanerat.

Renoverat sedan tidigare är bland annat installation av säkerhetsdörrar till entréer och källare samt byte av låssystem. Fönsterbågar i alla väderstreck bytta mot aluminiumbågar. Alla hissar utom i uppgång 50 är bytta. Ventilationskanalerna rensades och samtliga stammar spolades 2007. Nytt yttertak 2010. Gården är nyrenoverad med nytt tätskikt mot garaget, nytt toppskikt med nya möblemang. Nya cykelställ och grillplats. Nya energibesparande armaturer är monterade i samtliga trappor. Föreningen har även genomfört ett omfattande energibesparingsprogram genom att modernisera värme- och ventilationssystem.

Garage finns att hyra genom föreningen för 732:-/mån, kösystem tillämpas. 32 bilplatser och 2 för MC. Boendeparkering finns på P-huset Anna – P-Malmö.

Tvättstuga finns med två separata tvättrum. I vart och ett av dem finns två tvättmaskiner och en torktumlare. I ett gemensamt rum finns två torkskåp. Det finns även ett mangelrum/torkrum.
Vidare finns ett cykelförråd och ett barnvagnsförråd.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
https://www.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/N/Naktergalen-16/2/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 893 kr
Ingår i avgift Värm, vatten, kabel-Tv, bredband och bostadsrättstillägg
Adress Lugna gatan 50
Kommun Malmö
Område Lugnet - City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 98 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/7
Hiss Ja
Balkong Balkong i sydvästläge
Byggår 1978
Förening Brf Näktergalen 16
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 146 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!