Malmö - Jägersro Villastad

Skimmelgatan 29

Visa på karta

Mycket välskött - Barnvänligt - Generationsboende

Mycket väl underhållen och prydlig familjevilla med härliga sällskapsutrymmen och bra läge i lugnt, barnvänligt och lummigt villaområde nära lekplatser, skola och förskola. Huset känns väldigt välplanerat med hög trivselfaktor där många detaljer bidrar till den sköna känslan av stilren funktionalitet i kombination med stor hemtrevnad. Här erbjuds det också rejäla utrymmen, 118 kvm boyta plus ytterligare 118 kvm i det helt inredda källarplanet. Rymligt friliggande garage. Det här är ett riktigt bra boende för barnfamiljen, varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 4
Boarea 118 Kvm
Biarea 118 Kvm
Tomtarea 562 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt: 040-20 82 91
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Snyggt och prydligt, lättskött och bekvämt! Denna fina familjevilla bjuder också på riktigt generösa utrymmen med 118 kvm boyta i entréplanet plus lika mycket till i det inredda källarplanet och dessutom ett stort och avkopplande inglasat uterum om ca 70 kvm som blir en ljusflödande förlängning av vardagsrummet! Det här är ett hem som erbjuder plats även för en större familj och hela vänkretsen! Även möjligt att använda som generationsboende.

Både huset och utemiljön - den snygga stenläggningen framför - ger ett gediget och välskött intryck. Stämningsfull och trevlig ljussättning med belysning ovanför garageporten, på båda sidor om garaget, på husets fasad samt infälld belysning i stensättningen i gången till entrén. Välkommen hem!

Alla bilder

Renovering och underhåll

Några renoverings och underhållsarbeten som utförts under senare år:

2004 Byte av värmeväxlare.

2005 Fönster bytta i alla sovrum samt kök och nya golv.

2005 Byte av garagetaket.

2007 Renovering av badrum och gästwc.

2007 Nytt tak, hängrännor och plåtarbeten och gavelpaneler.

2007 Uterum.

2008 Golv i vardagsrummet + plus alla fönster

2009 Nytt golv i hallen, renovering av trappor och garderober

2010 Nya entrédörrar

2012 Anläggning trädgård, stensättning m.m.

2013 Renovering av utbyggnadsdelen av köket, in- och utvändigt med panel.

2015 Total renovering av källare, golv, väggar, tak, 3 nya fönster.

2015 Nytt klinkergolv i garaget, målning av väggar

2016 Luft/luft-värmepump i vardagsrummet

2017 Ny backventil.

2017 Nytt badrum i källaren.

2017 Ny elcentral

Alla bilder

3-D rundvandring

Kan du inte vänta tills det är visning? Välkommen på en rundvandring redan nu.

https://my.matterport.com/show/?m=358HYx35STx

Alla bilder

Trädgård

På framsidan eleganta och lättskötta stensättningar med infart till garaget och biluppställningsplats. På baksidan en skyddad, inhängnad trädgård med gräsmattor, buskar, träd och häckar och flera fina uteplatser att välja på. 

Alla bilder

Uterum

Vilket underbart uterum, perfekt för den stora festen!

Ca 70 kvm som flödar av ljus och som knyter samman utemiljön med trädgård och uteplatser med vardagsrummet och bostaden. Gott om plats för både soffgrupp och matgrupp, stora skjutbara glasdörrar som man kan öppna upp nästan helt mot trädgården och den stenlagda uteplatsen framför om man så önskar.
Detta är en plats som man verkligen stortrivs på och här kan koppla av på större delen av året! Kanalplast i tak och trädäck på golvet.

Alla bilder

Uteplats

Det finns förutom uterummet flera fina platser i trädgården att vara på, stenlagd uteplats framför uterummet och en riktigt mysig pergola med vinranka och en separat uteplats med trädäck i ena hörnan av den skyddade och inhängnade trädgården. 

Alla bilder

Hall

Entré från framsidan via uterummet till en ljus och välkomnande hall med rymlig skjutdörrsgarderob, trappa till det inredda källarplanet och mörkt klinkergolv. När vi kommer in har vi en glasad dörr till vardagsrummet till höger, kök med matplats samt gästwc rakt fram och till vänster leder en inre hall med slitstarkt laminatgolv till sovrumsavdelningen på entréplanet med de tre sovrummen samt helkaklat badrum med dusch.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med ljust parkettgolv och matsalsdel i vinkel och genomgång till köket. Vackra dubbeldörrar till hallen och ett härligt fönsterparti som ger ett rikligt ljusinsläpp och altandörr till det generösa uterummet och trädgården utanför.

Luft/luft-värmepump som ger energisnål svalka på sommaren och behaglig värme på vintern.

Alla bilder

Kök

Praktiskt, stilrent och funktionellt kök från 2006 med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Köksluckor i mörkt trä, belysning under överskåpen, bänkskivor i laminat och ljust kakel som stänkskydd. Ljust laminatgolv. 

Utrustning:

Stor kombinerad kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, spishäll, spisfläkt i rostfritt, inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd. 

Alla bilder

Matplats

Trevlig och rymlig matplats i utbyggd del med laminatgolv och fönster åt tre håll på ena sidan köket och på andra sidan genomgång ut till matsalsdelen i vardagsrummet - lyckat! 

Alla bilder

Badrum

Snyggt och elegant helkaklat badrum från 2007 på entréplanet med klinkergolv. 

Utrustning: 

Wc, duschhörna med glasdörrar, badrumskommod, badrumsspegel med belysning.

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklat gästwc från 2007 med klinkergolv. 

Utrustning: Wc, tvättställ, spegelskåp med belysning.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 på entréplan med garderob och laminatgolv. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på entréplanet med laminatgolv och stor skjutdörrsgarderob.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på entréplanet med laminatgolv och stor skjutdörrsgarderob.

Alla bilder

Källare

Trappan från hallen på entréplan leder ner till ett stort, och helt uppvärmt källarplan, lika stort som entréplanet och med bra takhöjd! När huset byggdes måste de här ytorna tett sig nästintill lyxigt tilltagna! Tack vare den inredda källaren finns nästan 120 kvadratmeter - på vardera plan!

Fräscht och trevligt och med dagsljusinsläpp via fönster runt om i källarplanet. 

Nuförtiden byggs sällan hus med källarplan på grund av kostnaden men faktum är att dessa utrymmen är ofta pricken över i:et i ett praktiskt och funktionellt hem! Här finns plats för extra rum för hobby eller liknande, i och med att det finns fönster kan man använda rummen som sovrum eller gästrum. Gott om plats finns också för klädvård i tvättstugan som inte heller snålar med utrymmet.

Alla bilder

Gillestuga

Om det för något decennium sedan var så att begreppet "gillestuga" hade fallit lite i glömska så är det nu hett eftertraktat igen. På goda grunder för det är nämligen riktigt trevligt att kunna njuta av lyxen av att ha ett extra rum med fantastiska sällskapsytor där man kan umgårs med vänner, slöa framför tv-n, lägga pussel eller spela spel eller musik.

Gillestugan kan också vara en plats för hemmabio, hobby, arbetsrum eller kanske ett stort gästrum/tonårsrum? Då hela källarplanet är uppvärmt så känns det även här trivsamt med en ombonad känsla. Klinker på golvet, öppen spis (används ej).

Alla bilder

Allrum/sovrum

Stort rum i källarplanet som också kan användas som hobbyrum, TV-rum, gästrum eller som ett femte sovrum om så önskas. Klinkergolv.

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 i källarplanet med klinkergolv. 

Alla bilder

Badrum - källare

Man har inrett nytt badrum i källaren 2017 med klinkergolv och kaklade väggar på ena sidan och puts på andra. Här finns även husets fjärrvärmeväxlare. Vattenburet system med fjärrvärme är nog det enklaste man kan ha, hållbart och pålitligt år efter år.

Alla bilder

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga i källarplanet med tvättho, bänkskiva i trä, vitt kakel på vägen mot fönstret, ljust klinkergolv.

Utrustning:

Tvättmaskin (Bosch, 2011), Torktumlare (Electrolux, 2009). 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning: 

Malmö SKIMMELN 15 

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, helårsbostad (220)
Byggnad, värde: 1 239 000 kr
Mark, värde: 737 000 kr
Summavärde: 1 976 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1967
Värdeår: 1967

Gemensamhetsanläggning Malmö ROSENGÅRD GA:47
fnr_121093631

Uttagna pantbrev:

1.600.000:-

Alla bilder

Område

Det är en smula nostalgiskt att fundera på hur man tänkte kring bostadsbyggande och livsmiljöer i mitten av sextiotalet. Tidsandan speglas tydligt i villabebyggelsen som, parallellt med höghusexperimenten, växer fram i vårt land under denna tid. Det skulle vara nära och praktiskt. Det skulle vara tryggt och mänskligt. Det skulle vara välordnat och bekvämt. Både husen och miljöerna skulle utformas och anpassas för den nya sortens liv som kombinationen yrkesarbete och familjeliv krävde. Gemenskapen runt villagatorna skulle vara av det mer otvungna slaget. Tillsammans skulle man som goda grannar ansvara för sin boendemiljö. Och så skulle det naturligtvis vara barnvänligt! 

Överhuvudtaget tycks fokus varit riktat mindre på renodlad estetik - och mer på funktionen och de människor som skulle leva och bo. Vuxna skulle vara vuxna. Barn skulle vara barn. Tankarna är en del av det fundament, på vilket folkhemmet vilar. Idealen känns inte särskilt föråldrade. Snarare sunda! Det är kanske så att vi kan lära en del av 60-talets tankegångar, även om man varken kan eller vill skruva klockan helt tillbaka. Jägersro Villastad känns som själva sinnebilden av det välmående sextiotalskvarteret. Skola, dagis och lekplats finns inom mammas trygga vink-avstånd. Och inte finns det fler bilar än att man kan leka på gatan. Hoppa hage och twist, spela tennis mot en garageport och köra egenhändigt ihopknåpad lådbil. Barn kan leka utomhus, få bulor och skrubbsår, bygga kojor, leka gömme och bli hemkallade i lagom tid för saft och pannkakor.

Villakvarteret har mognat, fått form och konturer. Häckar och träd ramar in, gränsar av och ger lummig grönska. Att det varit en plats där människor trivts och fått djupa rötter står bortom tvivel. Man bor kvar – och man bor kvar länge. Oftast resten av livet! Men ett generationsskifte står för dörren. Kanske barnen som vuxit upp och nu är vuxna och har egna barn som kanske vill bosätta sig i sitt barndomsland – och inte enbart av nostalgiska skäl? Det är en liten värld, mitt i den stora - men stor nog åt den som är liten! Och det är hundvänligt! Vad som lär vara Malmös största inhägnade hundrastplats finns nära! 

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta – man behöver inte vingla fram bland framrusande bilar! Och förresten finns allt man behöver nära! Almgårdens ICA- affär finns inom gångavstånd.”Gamla Wessels” på andra sidan travbanan (vilken för övrigt torde vara landets äldsta) är numera ett stort och modernt köpcentrum. I närområdet finns också en vårdcentral, vilket är bra, med tanke på skrubbsåren! Ridskola finns självfallet på Jägersro – och så kan man hälsa på de stora och snälla polishästarna!

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning - entreplan

Med reservation för avvikelser

planritning - källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Skimmelgatan 29
Kommun Malmö
Område Jägersro Villastad
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 562 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1967
Grundläggning Källare
Stomme Trä
Fasad Tegel och träpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Vattenburet system till fjärrvärme, värmeväxlare -04 dessutom finns luft/luft-värmepump i vardagsrum -16 som komplement och/eller ac-drift
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isloerglasfönster
Driftskostnad 39 191 kr/år varav:
Värme: 22 900 kr
El: 9 469 kr
Vatten/Avlopp: 5 542 kr
Renhållning: 1 280 kr
Beräknat på 4 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 976 000 kr
Summa pantbrev 1 600 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö ROSENGÅRD GA:47

Boka en kostnadsfri värdering här!