Malmö - Kirseberg

Vattenverksvägen 17B

Visa på karta

Välplanerad - Renoverat kök & badrum - Ljust söderläge

Fulländad tvårummare om hela 57,5 m², tillhörande Brf Sandbacken, en förening känd för dess stabila ekonomi. Boendets renoverade yta har med varsam hand de senare åren blivit till denna stolta 2:a den är idag. Det perfekta boendet för dig som vill ha högt i tak, lyxigt och helrenoverat badrum, ett renoverat och uppdaterad kök med full maskinell utrustning, rymligt vardagsrum med utrymme till både soffgrupp och extra matplats, mysigt sovrum med dubbla garderober samt en generös hall med marmorgolv innanför entrén plus två klädkammare till förvaring. Samtliga rum har skön utsikt mot föreningens södervända innergård. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 806 kr
Rum 2
Boarea 57.5 Kvm
Våning 1,5
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
Visa alla

Entréhall

Genom en säkerhetsdörr når vi bostadens hall där vi i första delen möts av ett charmigt och tidstypiskt marmorgolv. Den vinklade hallen erbjuder inte mindre än två klädkammare till ypperlig förvaring samt plats för exempelvis skoskåp och hatthylla längs med högra väggen. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Alla bilder

Vardagsrum

Det tjusiga och rymliga vardagsrummet, som nås via dubbeldörrar i glas från hallen, har ett stort fönsterparti mot föreningens innergård. Som golv ligger ett underbart parkettgolv i originalutförande och rummet har de rätta proportionerna som rymmer såväl soffgrupp som extra matplats som så önskas.

Alla bilder

Kök

Inbjudande kök i mycket gott skick som renoverades 2012/13. Köksinredningen går i klassiskt vitt och bryts av mot det schackrutiga kaklet ovan arbetsytorna och de massiva bänkskivorna, som i sin tur harmoniserar med köksgolvet. Köket är smart planerat och erbjuder gott om både arbetsytor och förvaring. Ett fulländat kök med komplett maskinpark i rostfritt utförande: kyl/frys, spisfläkt plus en perfekt lösning för den begränsade ytan; en spis med keramisk häll, varmluftsugn samt inbyggd diskmaskin, riktigt smart. Köket erbjuder även utrymme till en härlig matplats framme vid fönstret för ca 4 personer.

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet totalrenoverades 2016, arbetet har utförts av fackmän och erforderlig dokumentation finns att tillgå. Klinkergolvet går i ljusgrå ton som ackompanjeras av klassiskt vitt kakel på väggarna. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, duschhörna med infällbara glasdörrar samt vattenburen handdukstork. Allt är otroligt smakfullt och får avnjutas vidare av kommande ägare.

Alla bilder

Sovrum

I lägenhetens mitt med rogivande utsikt mot innergården ligger det mysiga sovrummet. Även här har man vitputsade väggar, samma fina laminatgolv som i köket och ytan är generöst tilltagen. Utöver dubbelsängen ryms med lätthet de två fristående garderoberna, och dessa kan dessutom stanna kvar i lägenheten. Här kommer du/ni garanterat att sova gott.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen innehar ett gruppavtal för TV via Comhem, där ett grundutbud (lilla paketet) ingår i månadsavgiften. Föreningens medlemmar har möjlighet att teckna ett individuellt abonnemang via föreningen från Ownit (ca 135 kr/mån) eller annan valfri internetleverantör. Parkeringsplats går att hyra för 60 kr/mån, till parkeringsplatserna är det separat kö.

Till lägenheten hör två källarförråd, varav ett matförråd om ca 1,5 x 1,5 m i F-trappan samt ett större om ca 2,5 x 3 m i samma trappa som lägenheten.

Nyare elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Alla bilder

Förening

Brf Sandbacken i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Sandbacken, som bildades 1946, består av 117 bostadsrätter varav två lokaler som innehåller en frisörsalong och ett vävkollektiv. Husen byggdes i etapper mellan 1946 och 1950. Marken är friköpt. Föreningen är medlem i HSB och är en äkta förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. En överlåtelseavgift om 1120 kr samt en pantsättningsavgift om 448 kr debiteras köparen.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Enligt föreningen finns det ingen planerad avgiftshöjning. Senaste avgiftshöjning var 2016-03-01 då den höjdes med 3%.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Föreningen följer en 10-årig underhållsplan som sträcker sig 2012-2022.
Renoveringar som är gjorda de senaste åren är bl.a. fasadarbeten som avslutades 2016, byte av maskiner och bokningssystem i tvättstugorna 2010, Lan datanät 2001, elstamsbyte 1999, vattenstammar samt byte av radiatorer 1995, taket, fönster, elomläggning, omläggning av tak och fönsterbyte 1989. Planerat underhåll längre fram är takbyte på 17-huset samt renovering med relining av avloppsledingar.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-tv via com hem ingår i avgiften. Bredband finns genom Ownit (100mbit för ca 135kr/månad), eget fibernät.

PARKERING
Föreningen har 55 parkeringsplatser. En plats kostar 60 kr/månad, kösystem tillämpas.

Mer information finns på föreningens hemsida. www.brf.sandbacken.se.

Alla bilder

Område

På en höjd ligger Kirsebergsstaden som en egen liten stad i staden, området kallas också för "Backarna" i folkmun. I Kirseberg finns mysiga gator, gränder, småhus och en mängd vackra parker, såsom Beijers Park, utspritt över stadsdelen. Här ligger höghus från 60-talet granne med gamla gatuhus och helt nya flerbostadshus. Speciella byggnader, som det gamla vattentornet, Kirsebergsmöllan, tillsammans med livsmedelsbutiker och restauranger bidrar ytterligare till att ge området mångfald och kontrastrikedom. Närheten till Värhemstorget, som är en knutpunkt för busstrafiken, gör också att pendling till andra orter går smidigt samtidigt som motorvägen nås snabbt för den bilburne.

Angränsande Bulltofta bjuder på den vackra Bulltoftaparken på en del av det gamla flygfältet. Här finns stora möjligheter till rekreation och friluftsliv. Malmö strävar efter att Bulltofta ska bli en så kallad miljöskuldfri park. Bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Att hela området präglas av grönområden är lätt att se. På nära håll finns Sperlings hage och Garnisonsplanteringen, även kallad ”Tjyvaparken”, samt Gröningen i Segevång.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 806 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Vattenverksvägen 17B
Kommun Malmö
Område Kirseberg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 57.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1,5
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1946
Förening Brf Sandbacken i Malmö
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
Driftskostnad 4 796 kr/år varav:
El: 3 836 kr
Försäkring: 960 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 97 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!