Malmö - Husie - Kvarnby

Östra Stationsgatan 27

Visa på karta

Trädgård & uteplatser - Carport - Renoverad och fin

Fint och mycket trevligt radhus på en hörna med ny stenlagd uteplats på framsidan och baksida med rejäl gräsmatta och överbyggd uteplats. Ljust och trivsamt vardagsrum, snyggt badrum från 2016, fint kök från 2015, renoverat grovkök 2016 och rymligt sovrum. Carport och två förråd. Här bor man i en härlig idyll på lugn återvändsgata nära den populära Bäckagårdsskolan, flera grönområden och kommunikationer. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 5 613 kr
Rum 2
Boarea 69 Kvm
Våning 1/1
Hiss Nej
Balkong Uteplats & Trädgård
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1986
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 290 000 kr – Visa budhistorik

Framsida

Framsida med carport och rymligt förråd. Vidare in mot huset finns stenlagd uteplats från 2017 och fin rabatt. Här sitter man skyddat med närhet till köket.

Alla bilder

Baksida

På baksidan väntar två stenlagda uteplatser varav den ena är överbyggd och skyddad. Här finns också en rejäl gräsmatta att leka av sig på. Förråd för trädgårdsredskap. Här bor man på en bra hörntomt som angränsar till ännu mer grönska. 

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med parkettgolv och väggar i vitt. Stort fönsterparti som skänker rummet generöst med dagsljus. Utgång till den härliga uteplatsen på baksidan.

Alla bilder

Badrum

Mycket snyggt badrum som renoverats av fackmän 2016 och det finns kvalitetsdokument. Helkaklade väggar i vitt som kontrasterar fint mot den gråa klinkern med behaglig komfortvärme. Utrustat med badkar, wc, handdukstork, belyst spegelskåp och handfat med kommod.

Alla bilder

Kök

Fint kök från 2015 med inredning i klassiskt vitt. Utrustat med diskmaskin, spis med häll, fläkt, fristående kyl och fristående frys - maskinerna är från 2015. Laminatgolv och väggar målade i ljus ton. Luftig och rejäl matplats med hörnfönster mot framsidan

Alla bilder

Grovkök

Från köket når man detta fina och praktiska grovkök som renoverades 2016 med delvis kaklade väggar i vitt och grå klinker på golvet. Inredning i vitt, tvättmaskin och vask.

Alla bilder

Sovrum

Stort och ljust sovrum med fönster mot framsidan. Här finns gott om plats att inreda en arbetshörna. Laminatgolv från 2015 och väggar i vitt.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter till höger samt stor klädkammare. Vita väggar och ljust laminatgolv från 2015.

Alla bilder

Övrigt

2017 Ny stenläggning på framsidan. Samtidigt målades plank, förråd och carport.

2016 Renoverades badrummet och det finns kvalitetsdokument.

2016 Renoverades grovköket.

2015 Byttes köket inkl maskiner.

2015 Byttes flera golv.

2015 Bredspacklades och målades väggarna och alla innertak målades.

2015 Byttes alla innerdörrar..

Förråd på både fram och baksida.

Carport.

Larm som även har röktedektor kan övertas.

Fiber via Telia ingår i månadsavgiften.

Flera lekplatser finns i närområdet.

 

Alla bilder

Förening

Rbf Malmöhus nr 52 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1985, består av 101 st lägenheter. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift debiteras köparen med 1138 kr och en pantsättningsavgift debiteras köparen med 455 kr/pant om inget annat avtalats mellan Riksbyggen och föreningen.

AVGIFT
Avgiften är precis höjd 2019 med 3% på grund av kommande takrenovering. Innan dess höjdes avgiften 2015. Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring och alltså inget som bostadsrättsinnehavarna måste teckna själv.

TV & INTERNET
Föreningen har kollektivt valt fiber från Telia för digital TV, bredband och IP-telefoni, kanalpaket lagom. Detta ingår i månadsavgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Planerade renoveringar är takbyte samt sedvanligt underhåll.

Sedan tidigare har man bland annat renoverat pannrummet med 6 nya pannor, bytt all ventilation, målat om samtliga fasader inom föreningens område samt bytt ut all träpanel, lagt om asfalten i området och plockat bort en del träd som blivit för stora.

PARKERING
Varje lägenhet har en egen carport och varje hushåll får två tillstånd plus två tillstånd för gäster att använda till utmarkerade parkeringsplatser.

GEMENSAMT
Festlokal för över 70 gäster finns att hyra av föreningen för endast några hundralappar. Har man plats hemma kan stolar och bord även lånas hem gratis.

Föreningens hemsida är väl värd ett besök; http://www.kvarnbystation.se/

Alla bilder

Område

Barnvänligt boende med kort avstånd till den populära Bäckagårdsskolan (F-9). I stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer. På bara 2 minuter är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 300 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar där man även kan stanna till på Kvarnby Byakrog. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi. Även Citygross på Stora Bernstorp ligger nära. Man promenerar också till natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgård och lite längre bort finns Bulltofta rekreationsområde. Kort och gott är Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Planritning

Med reservation för avvikelser

Planritning

Med reservation för avvikelser

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 5 613 kr
Ingår i avgift värme, varmvatten, fiber, Tv, Ip-telefoni och bostadsrättstillägg
Adress Östra Stationsgatan 27
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 69 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/1
Hiss Nej
Balkong Uteplats & Trädgård
Byggår 1986
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr. 52
Pantsatt Ja
Förråd 2 st
Byggnadssätt
TV/Internet Fiber via Telia ingåe i månadsavgiften
Driftskostnad 8 490 kr/år varav:
El: 5 400 kr
Renhållning: 1 290 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 138 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 290 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 290 000 kr Budgivare 4 2019-01-15 15:07
1 280 000 kr Budgivare 3 2019-01-15 09:45
1 250 000 kr Budgivare 2 2019-01-14 19:04
1 240 000 kr Budgivare 1 2019-01-14 19:00
1 230 000 kr Budgivare 2 2019-01-14 12:37
1 210 000 kr Budgivare 1 2019-01-14 12:31
1 200 000 kr Budgivare 2 2019-01-14 12:24
1 170 000 kr Budgivare 1 2019-01-14 12:21
1 150 000 kr Budgivare 2 2019-01-14 11:37
1 125 000 kr Budgivare 1 2019-01-14 09:48
1 100 000 kr Budgivare 2 2019-01-13 18:23
1 050 000 kr Budgivare 1 2019-01-13 17:15