Malmö - Gullvik

Furuholmsgatan 8

Visa på karta

Välskött - Uterum - Friköpt

Välkomna till denna rymliga 1½ plans villa, byggd 1982, där det bjuds på en optimal planlösning med 150 välplanerade kvadratmeter som fördelar sig över 6 rum och kök, varav 4–5 sovrum. Stora sällskapsytor med generöst vardagsrum i vinkel, ett rymligt kök med matplats, fyra sovrum som kan bli fem, allrum samt två stora badrum är lite av vad som väntar bakom dörren. Uppväxt och friköpt tomt om 345 m². Barnvänligt och lugnt läge med gröna omgivningar nära skola och förskola. Med bil tar man sig snabbt ut på såväl yttre som inre Ringvägen.

I korthet

Utgångspris 3 395 000 kr
Rum 6
Boarea 150 Kvm
Biarea 30 Kvm
Tomtarea 345 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Fantastiskt tillfälle att köpa ett mycket trevligt boende på lugnt och bra läge med lättskött och uppvuxen trädgård. Huset är perfekt för familjen som önskar lite större öppna ytor. Entréplanet erbjuder ett genomgående vardagsrum med stort fönsterparti mot baksidan och generöst utrymme till matplats i rummets vinkel mot framsidan, vardagsrumsdelen mäter närmare 40 m². Vidare finns ett rymligt och renoverat badrum som nås direkt från entréhallen, ett mindre sovrum som är perfekt som gästrum eller kontor samt en fullutrustad tvättstuga med praktisk groventré. Ovanvåningen är husets privata del med tre bra sovrum, trivsamt och ljust allrum, som dessutom erbjuder stor klädkammare, plus ett rejält stort och renoverat badrum med badkar.

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Stenlagd terrass längs husets hela bakre långsida vilken rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar. Terrassen får en trevlig avskärmning, och blir därmed privat gentemot grannarna, genom husets och grannhusets båda förråd. Markis ger extra skydd både de soliga och regniga dagarna. På framsidan av huset, med västerläge, finns ytterligare en stenlagd uteplats samt gräsmatta vilken är perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. 

Alla bilder

Uterum

Via glasdörr från köket nås det härliga uterummet som förlänger säsongen ordentligt tack vare sitt ypperliga västerläge. Mycket mysig yta som smälter ihop med både huset och trädgården och därmed suddar ut den tydliga gränsen mellan ute och inne. 

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med praktiskt klinkergolv som övergår i parkett, vilken löper vidare in i vardagsrummet. Entréhallen har ett kapprum i vinkel vilket ger goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter plus att hallens generösa yta möjliggör möblering med byrå, garderob m.m. 

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet är genomgående vilket ger underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare fönster i två väderstreck där det mycket generösa fönsterpartiet mot baksidan är magnifikt. Till baksidan finns det utgång så att den stenlagda terrassen lätt kan nås. I vinkeln av vardagsrummet finns en utmärkt matsalsdel som rymmer ett rejält möblemang - här kan man enkelt tänka sig många långa middagar i glada vänners lag! Den generösa ytan på vardagsrummet och dess smarta planering medger möjlighet till ett femte sovrum om behovet finns. 

Alla bilder

Matplats

Vardagsrummets vinkel mot framsidan ger den perfekta placeringen på matplatsen, ett rum i rummet. Med lätthet ryms matbord för 8 personer till vardags och när det vankas fest finns utrymme även till långbord.

Alla bilder

Kök

Ljust kök med matplats som enkelt rymmer ca 6 personer. Köket är fullutrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Köket uppdaterades med nya skåpsluckor och lådfronter 2016. Från köket finns också dörren som leder ut till uterummet och trädgården på framsidan, bara att ta med sig frukostsmörgåsen ut en solig sommardag!

Alla bilder

Badrum - Entréplan

På bottenvåningen finns ett rymligt badrum som helrenoverades i ljusa färger 2005. Utrustat med dusch bakom skjutbara glasdörrar, wc, handfat med underskåp samt spegelskåp på väggen.

Alla bilder

Sovrum - Entréplan

Entréplanets sovrum ligger lugnt och rofyllt beläget med fönster mot trädgården på baksidan. Storleken gör att det fungerar lika bra som barnrum, gästrum eller kontor.

Alla bilder

Tvättstuga

Välanpassad groventré med tvättstuga och grovförvaring som erbjuder en utmärkt plats att klä av smutsiga och leriga barn tack vare sin separata entré. Fullutrustat med tvättmaskin (2013) och torktumlare (2014) plus arbetsbänk med vask och väggskåp, liksom ytterligare förvaringsmöjligheter. Här finns också den årligt servade fjärrvärmeväxlaren placerad.

Alla bilder

Allrum

Via trappan från vardagsrummet når ni den inbjudande ovanvåningen med dess allrum som har dubbla fönster i takkupan mot trädgården, vilket skänker massor med ljus. Rummet passar perfekt till lekrum för barnen, arbetsplats eller som ett andra vardagsrum. Här finns också en rymlig klädkammare till förvaring. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

På ovanvåningen finns ett rejält badrum som även det renoverades 2005. Den generösa ytan gör att ni kunnat få plats med både dusch och badkar, eller varför inte en stor jacuzzi? Ljus färgskala på både golv, väggar och inredningen. Utrustat med wc, bred vask med underskåp, linneskåp, väggspegel, fristående badkar samt ett stort fönster som ger bra dagsljus.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

Ovanvåningen erbjuder tre bra sovrum, två belägna på gaveln i norr och ett på södergaveln tillsammans med badrummet. Bra tilltagna till ytan och fungerar lika bra som barnrum som sovrum till föräldrarna. Ett av rummen har två inbyggda garderober och i de andra två finns utrymme till fristående garderober om så önskas. Ovanvåningen har ju även en rymlig klädkammare att dela på.

Alla bilder

Underhåll & Renoveringar

Ett utdrag ur renoveringar gjorda på/i fastigheten:

Uterum 1992. Renovering av badrum 2005. Ny fjärrvärmeväxlare 2009, servad årligen av E.On. Nytt golv i tvättstugan 2009. Målning av väggar och tak i vardagsrum, hall, tvättstuga och ovanvåningens allrum 2009. Ny takpapp på förråd, carport och takkupa 2013. Ny beklädning av takkupa och husgavlar med så kallad Ivarpanel, (nästan underhållsfri),  2013. Nya fönster på ovanvåningen samt byte av glaskassett i takfönster 2013. Spolning av avlopp 2016. Senaste sotning 2016. Nya skåpsluckor och lådfronter i kök 2016. Nytt element i badrum på entréplanet 2018. Trygghetsavtal med Anticimex finns. 

Alla bilder

Övrigt

Carport, med avdelat utrymme till cyklar och sopkärl, samt vidbyggt förråd. 

Öppen Fiber från Telia är installerat i huset. Öppen Fiber betyder att du själv bestämmer vilken tjänsteleverantörerna du beställer bredband, tv och telefoni av.

Larm från Sector Alarm finns installerat och kan övertas. Nuvarande abonnemang har månadskostnad på ca 454 kr med brand inkluderat.

Alla bilder

Område

Lugnt, trevligt och barnvänligt område där bebyggelsen utgörs av både nyare moderna villor och äldre hus med vacker arkitektur. Gullvik har också ett utmärkt strategiskt läge med bra kommunikationer, närhet till citypuls, affärer och köpcenter m.m. I närheten finns även grundskolor och gymnasium. Cykelvägar eller buss tar dig smidigt in till city och tar du hellre bilen når du Ringvägen på någon minut.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 395 000 kr
Adress Furuholmsgatan 8
Kommun Malmö
Område Gullvik
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 150 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 30 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 345 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea inkluderar förråd och uterum. Biarean är ej upptagen i fastighetsregistret.
Byggår 1982
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel, ny Ivarpanel på gavlar och takkupa 2013
Tak Betongpannor, ny takpapp 2013 på carport, förråd och takkupa
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme (fjärrvärmeväxlaren bytt 2009 och servad årligen)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas, (nya fönster på ovanvåning 2013)
TV/Internet Öppen fiber
Driftskostnad 24 000 kr/år varav:
Värme: 12 000 kr
El: 6 900 kr
Vatten/Avlopp: 3 100 kr
Renhållning: 2 000 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 113 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 457 000 kr
Summa pantbrev 1 222 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut ledning mm
Avtalsservitut ledning

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.