Malmö - Håkanstorp

Scheelegatan 2b

Visa på karta

10:e våningen med fantastisk utsikt - Helrenoverad 2016 - Mycket fin

Mycket fin lägenhet på 10:e våningen med fantastisk utsikt. Lägenheten renoverades omfattande 2016 med bland annat nytt smakfullt kök i stilrent vitt med rymlig matplats, snyggt helkaklat badrum, vardagsrum med designad belysning, bredspacklade väggar och nya golv. Inglasad balkong med milsvid och underbar utsikt. Omtyckt, lugnt område med promenadavstånd till Värnhem med dess breda utbud av butiker, nöjen, restauranger och bra kommunikationer. Stabil förening. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 275 000 kr
Månadsavg. 3 712 kr
Rum 2
Boarea 61 Kvm
Våning 10/11
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Utsikt

Från lägenhetens alla fönster har man en fantastisk och milsvid utsikt. Läget innebär ett totalt insynsskyddat boende.

Alla bilder

Kök

Mycket smakfullt kök från 2016 med inredning i stilrent och klassiskt vitt. Snygg mosaik och kakel ovanför diskbänken. Bra med skåp och arbetsytor. Köket är utrustat med: kyl/frys, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, ugn och mikrovågsugn - alla maskiner är rostfria och från 2016. Matplats för 6 personer där man både njuter av både god mat och vacker utsikt. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum från 2016 med helkaklade väggar och klinker på golvet. Det vita kaklet kontrasterar snyggt mot den mörkare klinkern och inredningen. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara duschväggar, wc, handfat med kommod, spegelskåp och väggskåp. 

Alla bilder

Vardagsrum

Det trivsamma vardagsrumet är bra i storlek. Här ryms både soffgruppen och matsalsmöblemanget. Rummet får fint ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Snyggt golv och bredspacklade väggar i vitt. Fräckt designad belysning i taket med spotlights som ger behagligt ljus och hemtrevnad. 

Alla bilder

Balkong

Härlig inglasad balkong där man njuter av den fantastiska utsikten året om. Praktisk och snygg trätrall på golvet.

Alla bilder

Sovrum

Trevligt sovrum med vita bredspacklade väggar och samma genomgående golv som återfinns i resten av lägenheten. Sovrummet är bra i storlek och rymmer både dubbelsäng och förvaring. Här sover man sött och vaknar med en fri utsikt över Malmö.

Alla bilder

Hall

Ni välkomnas in i en inbjudande hall med tålig klinker på golvet och vita, bredspacklade väggar. Lägenheten är utrustad med en säkerhetsdörr. Totalt finns det 6 garderober som erbjuder gott om förvaringsutrymmen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Riksbyggens Brf Malmöhus 10 består av 337 st lägenheter och 16 lokaler, med bland annat konditori, pizzeria och blomsterhandel. Föreningen bildades 1960 och marken innehas med tomträtt genom avtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2020-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Avgift: 2018-07-01: Avgiftshöjning med 10%. Gemensam försäkring avseende bostadsrättstillägg
Planerad avgiftshöjning: 2019-01-01: Avgiftshöjning med 7%

Renoveringar:
- 2014 Individuella ventilationskanaler för kök och badrum. Spolning av avloppsstammar i kök och badrum.
- 2013/2014 Omfogning av fasaderna.
- 2000 Tak omlagt.
- 1997 Vattenstammar i kök och badrum bytta.
- 1996 Säkerhetsdörrar installeras.
- 1993/1994 Fönsterbyte.
- 2017 Vissa fönster i höghuset ska bytas. Fasadrenovering höghuset.
- 2018-2020 Relining av avloppsstammar (redan gjort i den aktuella lägenheten)

Kommande renoveringar:
- 2020? Balkongrenovering.

Kabel-tv ingår i månadsavgiften, föreningen har 16 kanaler. Bredband 100/100 via Ownit ingår också i avgiften.

Parkering: Det finns 160 st p-platser och 11 garageplatser. Kösystem tillämpas.

Gemensamt: Övernattningslägenhet för uthyrning. I källaren finns även cykelförråd. Två fräscha tvättstugor finns i källaren med varsitt torkrum. På föreningens gemensamma gård finns grillplats, utemöbler och lekplats.

• Besök gärna föreningen hemsida på www.malmohus10.se

Alla bilder

Område

Omtyckt och gemytligt bostadsområde som ligger granne med Ellstorp.

Området bjuder på en blandad mix av bebyggelse med såväl äldre som nyare fastigheter. Här finns allt från villor och radhus till lägenheter. Området är barnvänligt och här finns flertalet förskolor, bl.a. Karlshögs förskola och Hattstugans privata förskola. Dessutom finns för de lite äldre barnen Bulltoftaskolan, Backaskolan och Kirsebergsskolan i närområdet.

Bulltofta rekreationsområde ligger i närheten och kan nås via cykelväg. Bulltofta rekreationsområde erbjuder dig bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och kasta frisbee på anlagd bana. Området består av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Ett mycket populärt och välbesökt område av Malmös invånare!

Nära till Inre ringleden och cykelavstånd till Värnhem med köpcentret Entré och centrala Malmö. 

Historia

Håkanstorp uppstod som förstad 1905, långt utanför stadens dåtida gräns. Därefter har bebyggelse tillkommit under olika epoker: egnahemshus på 1920-talet, villor på 1960-talet, radhus på 1980-talet, samt flerfamiljshus på 1960-talet och 1990-talet. Fortfarande finns rester bevarade av ett litet, tätbebyggt förstadsområde från tidigt 1900-tal. I kvarteren kring Danska vägen har en del av det reglerade egnahemsområdet från 1920-talet behållit sin ursprungliga karaktär. Köpekontrakten, som var lika för Rostorp och Håkanstorp, specificerade noga hur husen fick dimensioneras och placeras på tomten. 1932 bildades Håkanstorps BK.
I området finns Karlshögsskolan. Håkanstorp är indelat i övre och nedre Håkanstorp. Nedre Håkanstorp är beläget inom Industrigatan–Danska vägen–Klubbegatan och Scheelegatan.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.   

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 275 000 kr
Månadsavg. 3 712 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Scheelegatan 2b
Kommun Malmö
Område Håkanstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 61 Kvm (Föreningens information)
Våning 10/11
Balkong Inglasad balkong
Förening Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10
Pantsatt Ja
Förråd Vind & matkällare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-tv via Bredbandsbolaget & Bredband via Ownit
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 145 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.