Vellinge - Hököpinge

Bruksparken 4

Visa på karta

Lugnt & Bekvämt - Underbar utsikt - Söderbalkong - Vackra omgivningar

Populära och natursköna Bruksparken i Vellinge kommun erbjuder en unik boendemiljö som andas lugn och ro. Likaså närhet till Malmö och med bil tar det ca 10 min till Hyllie och Öresundsbron. De vackra och pampiga tegelhusen ligger glest och omges av en fantastisk parkmiljö med lummig grönska, härliga slösande stora grönytor med uteplatser och en vacker anlagd damm med brygga. Man här bor lugnt och ostört i vacker miljö men har samtidigt bekväm närhet till all samhällsservice, till havet och till underbara sandstränder och med utmärkta kommunikationer till Malmö/Lund/Köpenhamn. Den här trevliga gavellägenheten är perfekt belägen i huset med balkong i soligt söderläge och överallt i lägenheten bjuds på härligt ljusinsläpp och en milsvid utsikt åt flera håll! Välplanerat, ljust och hemtrevligt, ca 85 kvm boyta. Bekvämt med hiss från markplan. Välskött bostadsrättsförening.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 5 455 kr
Rum 4
Boarea 85 Kvm
Våning 3/4
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1995
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

I lugn, rogivande och vacker miljö ligger de mycket trevliga husen i Bruksparken omgivna av en fantastisk grönskande parkmiljö och med en härlig damm som glittrar i solen. Den här trivsamma gavellägenheten är mycket välplanerad och är utmärkt belägen i huset med balkong i soligt söderläge och utsikt över den glittrande dammen. 

Gavelläget på tredje våningen och en lyckad fönstersättning ger både ett frikostigt ljusinsläpp och en underbar utsikt, det känns lite som man har första parkett över ett Skåne som med öppet landskap breder ut sig så långt ögat når. Ett par km västerut finns havet och fina sandstränder.

Långt avstånd mellan husen ger en exklusiv, öppen och rofylld känsla, trots det är det bara ett stenkast till Malmö/Köpenhamn och nära till bra kommunikationer. I intilliggande Vellinge finns också affärer för att sköta de dagliga sysslorna tex. mataffärer, apotek, systembolag, konditori, frisör, gym, bensinmack, simhall och vårdcentral mm. Bra förskola finns i området och skola F-9 i Vellinge, skolbuss går alldeles intill. 

Alla bilder

Område

Bruksparken erbjuder en unik boendemiljö som andas lugn och ro. De vackra och ståtliga tegelhusen, byggda 1995 i gedigen bruksstil, ligger glest och omges av en fantastisk parkmiljö med lummig grönska, härliga slösande stora grönytor med uteplatser och en vacker anlagd damm med brygga. Här bor man lugnt och ostört i vacker miljö men har samtidigt bekväm närhet till all samhällsservice, till havet och till underbara sandstränder och det finns utmärkta kommunikationer till Malmö/Lund/Köpenhamn.

I Hököpinge finns Bruksparkens förskola. Skola, F-9, finns i Vellinge. Skolbussen stannar vid Bruksparken 8.

I Vellinge finns affärer för att sköta de dagliga sysslorna tex. mataffärer, apotek, systembolag, konditori, frisör, gym, bensinmack, simhall och vårdcentral mm.

Kommunikationer: Buss nr 150 går till Vellinge och Malmö, buss nr 300 går till Hylie och Falsterbo. Busshållsplats 5 min promenad från Bruksparken. 10 min med bil till Hyllie och Öresundsbron, 15 min med bil till Malmö och Trelleborg.

Orten Hököpinge består av lugna villakvarter samt bostadsrätter i Bruksparken. En nybyggd förskola ligger i anslutning till de planerade bostäderna och genom området flyter en bäck. Omgivningen domineras av ett böljande åkerlandskap med frodig växtlighet där kustlinjen ligger knappt fyra kilometer bort.

Alla bilder

Förening

Brf Bruksparken 4 består av 1 fastighet med byggår 1995. Föreningen äger marken - ingen tomträttsavgäld. Fastigheten innehåller 25 lägenheter, ytterligare byggnader är carportar, cykelförråd och soprum.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1998 och är den äldsta föreningen i området. Den här föreningen är ekonomiskt stabil, man har under flera år gjort höga nedamorteringar på sina lån och har därmed en låg belåningsgrad vilket ger en trygg och bra grund att stå på.

Föreningen har också gott om parkeringsplatser och har det så förnämligt ordnat att varje lägenhet har en egen carport med låsbart extra förrådsutrymme.

Bostadsrättsföreningen ingår i en samfällighet där de olika bostadsrättsföreningarna gemensamt handlägger skötsel av området.

Renovering/underhåll i föreningen:

2010: Bla inköp och utbyte av tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

2012: Bestod underhållet av ommålning av carportarna. Spolning av avloppsstammar. Rep av golv o väggar i tvättstugan.

2013: Reparation av sockelputs, byte av trasiga takpannor och målning av cykelförråd och soprum

2015 Ny gaspanna. Parkeringsplatserna har utökats med 5 platser. Reparation av sockelputs. Målning av cykelförråd och soprum.

Föreningen följer en underhållsplan, inga större underhållsarbeten är planerade.

Fullvärdesförsäkring finns hos Länsförsäkringar, kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna ingår.

Ekonomisk förvaltning sköts av Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC).

Alla bilder

Entré

Hissen från markplan leder upp till 3:e våningen (tryck 2:an i hissen) och utanför entrédörren finns möjighet att ha ett litet cafébord och stolar. I den inbjudande hallen när man kommer in finns separat klädkammare och gott om garderobsutrymme i övrigt. Mörk laminat på golvet som löper vidare i samtliga rum i lägenheten. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och väldisponerat vardagsrum med stora fönster i två väderstreck med härlig utsikt över de natursköna omgivningarna och med utgång till balkongen i söder. 

Alla bilder

Balkong

Balkongen ligger rakt i söder med sol hela dagen och här på tredje våningen har man en befriande vacker utsikt över den omkringliggande grönskande parken och den glittrande dammen nedanför. I väster kan man se ut över Öresund, strandlinjen och havet ligger bara ca 4 km bort.

Alla bilder

Utsikt

Alla bilder

Kök

Rymligt, praktiskt och fräscht kök med matplats. Nya vita köksluckor 2018, grått laminatgolv.

Utrustning kök: 

Induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, kyl/frys, diskmaskin 2016. 

Alla bilder

Matplats

Bra och rymlig matplats för 6-8 personer med grått laminatgolv och fönster i söder. Fin utsikt över parken och den vackra dammen.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är ljust och rymligt, kaklad duschhörna med glasblock. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2017) är installerad men mycket fin tvättstuga finns också på andra våningen och det är lätt att boka tid. Vita väggar, grått klinkergolv. 

Utrustning badrum:

Wc, tvättställ, väggspegel med belysning, kaklad duschhörna med glasblock, handukstork. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är lite större med mörkt laminatgolv och fönster med utsikt över de lummiga omgivningarna i öster. Gott om garaderober.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med mörkt laminatgolv och stort fönster med fin utsikt mot öster. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 med mörkt laminatgolv som har fönster mot innergården och loftgången på baksidan. Detta sovrum är det minsta men det är möjligt att göra det större om så önskas, man kan enkelt flytta väggen en bit. 

Alla bilder

Övrigt

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Tillkommer bredband om 249:-/mån och hyra carport 100:-/mån (obligatoriskt). Total kostnad inklusive allt utom hushållsel blir 5804 kr/mån.

Förråd: Stort källarförråd ingår. Hiss från markplan, access via hissen till både förråd och föreningens tvättstuga.

Parkering: Parkering samt carport i låst gemensamt område med ytterligare plats för förvaring. Fjärrstyrd elektrisk port till caportområdet - utmärkt. Parkeringsplats följer med lägenheten. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING:

Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE:

För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION:

Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT:

Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT:

Handpenningen är 10 % av köpesumman och placeras normalt på fastighetsmäklarens klientmedelskonto cirka en vecka efter kontraktskrivningen.

Tillträde sker oftast i köparens bank eller hos fastighetsmäklaren. Slutbetalning görs då och nycklar överlämnas. Mäklaren upprättar en likvidavräkning och försäljningsjournalen undertecknas

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 5 455 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Bruksparken 4
Kommun Vellinge
Område Hököpinge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 85 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1995
Förening Brf Bruksparken 4
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd samt förråd för vinterdäck osv vid carporten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk till/frånluft med värmeväxlare
Uppvärmning Naturgas
Fönster 3-glas
Driftskostnad 7 188 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Övrigt: 4 188 kr
Kostnaden för övrigt avser bredband (249:-/mån) samt hyra carport (100:-/mån).
Energiprestanda 136 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.