Eslöv - Flyinge

Holmbytorp 129

Visa på karta

SMAKFULLT RENOVERAT - BRA PLANLÖSNING - VACKRA OMGIVNINGAR

Strax utanför Lund, endast 15 minuters resa, ligger villan på Holmbytorp 129. Den välskötta byggnaden från tidigt 1900-tal har stabila byggnadsmaterial, arkitektur med hög charmfaktor och generös golvyta om 196 kvm. Interiören har uppdaterats och moderniserats för att möta dagens behov. Omgivningarna har mycket att erbjuda den som uppskattar att vara ute i naturen. Skrylle naturreservat, Flyinge Kungsgårds hästutbildning och Vombsjön är i närheten. Huset har ett rymligt vardagsrum, modernt kök, praktiskt grovkök, badrum och två sovrum på entréplan. Vidare på övre plan finner vi ett trevligt allrum med takfönster, tre sovrum och ett lyxigt badrum. Utöver detta har fastigheten en stor trädgård med uteplats, fruktträd och härlig grönska. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Rum 7
Boarea 163 Kvm
Biarea 26 Kvm
Golvarea 196 Kvm
Tomtarea 1814 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
  • Söndag 20 januari 11:30 - 12:15
    • Välkommen på öppen visning!
Visa alla

Trädgård

I trädgården hittar vi äppelträd, plommonträd, björnbärsbuskar, hallon och vinbär. Här finns över 20 rosenbuskar, växthus, uteplats och vedförvaring i en bod på husets framsida. Det finns även en mindre byggnad på tomten som kan användas som verkstad eller till förvaring.

Alla bilder

Hall

Hallen känns ljus och luftig. Här finns bra med utrymme för avhängning och skor. Trappan öppnar upp till övre plan så att man skymtar allrummet. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger beige/grå klinkers.

Alla bilder

Sovrum 1

Från hallen in till vänster har vi det första sovrummet som idag används främst som kontor. Här ligger parkettgolv och väggarna är ljusa. Dagsljus kommer in från två väderstreck då rummet ligger på hörnet av byggnaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan med gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. Centralt placerad är den vackra braskaminen som tillför en skön stämning i rummet. Väggar och tak har målats/renoverats 2018 av fackman. Golvet är parkett.

Alla bilder

Kök

Köket har uppdaterats för att passa den moderna familjen. Vitvarorna byttes 2010, här finns bra med förvaring och köket rymmer även en större matplats. Här finns hel kyl och frys från Husqvarna, ugn i bekväm arbetshöjd också från Husqvarna, fläkt från Cylinda, spishäll och inbyggd diskmaskin. Ovanför diskbänken sitter beige/grått kakel, väggarna är ljusa och golvet är parkett. Från köket når vi sovrum 2, grovkök med entré och matkällare. Den extra förvaringsyta som matkällaren medför är tacksam.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrummet i anslutning till köket har garderobsförvaring, ljusa väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Groventré

Grovköket har egen entré från husets baksida. Här finns garderobsförvaring, tvättmaskin, torktumlare (2010) och tvättställ med vask. På golvet ligger klinkers och väggarna är vita. Härifrån tar vi oss till sovrum 1 och entréplanets badrum. Man kan alltså gå hela varvet runt på entréplan.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Rymligt och helkaklat badrum med wc, badkar och handfat med kommod. Taket och kaklet har målats 2018. Nytt badkar och spegelskåp har även satts in 2018. Golvet är klinkers. Fint ljusinsläpp från fönster på husets gavel.

Alla bilder

Allrum

Allrummet på övre plan är en härlig social yta med fantastiskt ljusinsläpp från både takfönster och fönsterna i takkupan som vetter mot baksidan av huset. Här är innertaket öppet upp till nock med synliga takbjälkar. Hela ovanvåningen har renoverats och blev klar 2018. Väggarna är vita och golvet är parkett. Från allrummet nås de tre sovrummen och badrum.

Alla bilder

Sovrum 3

Master bedroom ligger på ena gaveln och är generöst till ytan. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Även här är innertaket öppet med synliga bjälkar och längst upp vid nocken är ett charmigt runt fönster. Väggarna är vita och golvet är parkett.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat badrum med smakfulla och tidlösa val. Fint ljusinsläpp från fönster i takkupa. Här finns dusch, toalett, handfat, golvvärme och handdukstork. Ny spegel över handfatet har satts in 2018.

Alla bilder

Sovrum 4 & 5

De två mindre sovrummen på övre plan ligger på motsatt gavel från master bedroom. Härifrån har man utsikt mot uppfarten och kan blicka ut över Kävlingeån. Båda rummen har vita väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Övrigt

Avloppen har spolats 2018 av fackman.

Tidigare renoveringar:
Ny takpapp lades 2017. Takpannorna behölls och lades om.
Uppförande av takkupa på övre plan 2017.
Samtliga fönster på entréplan byttes 2010 (Velux).
Installerat luft/luft 2008.

 

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 672 000 kr
Mark, värde: 391 000 kr
Summavärde: 1 063 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Alla bilder

Område

Den charmiga lilla byn Holmby tillhör Flyinge som är känt för sin hästutbildning vid Flyinge Kungsgård. Området ligger ca 15 minuter från Lund i nordostlig riktning. Här finns både skola, Flyingeskolan F-6, och förskola. Området är lugnt och har närhet till naturen. En bra plats för barnfamiljer.

Alla bilder

Servitut

Avtalsservitut elledning mm, Last
12-IM5-89/10833 - 1, 1989-07-03

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 595 000 kr
Adress Holmbytorp 129
Kommun Eslöv
Område Flyinge
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 163 Kvm (Säljarens information)
Biarea 26 Kvm (Fastighetsregistret)
Golvarea 196 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1814 Kvm (Fastighetsregistret)
Golvarea enligt säljarens egen uppmätning.
Byggår 1909
Grundläggning Torpargrund
Stomme Tegel med tilläggsisolering
Fasad Puts
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/Luft, direktverkande el och kamin.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 35 269 kr/år varav:
Värme: 26 707 kr
Vatten/Avlopp: 5 138 kr
Sotning: 443 kr
Renhållning: 2 981 kr
Hushållsel ingår i kostnaden för uppvärmning.
Energiprestanda 77 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 063 000 kr
Summa pantbrev 2 502 500 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Avtalsservitut elledning mm

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 20 januari 11:30 - 12:15
    • Välkommen på öppen visning!