Malmö - Oxie

Oshögavägen 99

Visa på karta

Friköpt tomt - Modern renovering - Barnvänligt

Renoverat och funkisinspirerat 2-plans radhus beläget med högsta barnvänlighetsfaktor (utan biltrafik och med omedelbar närhet till lekplats, sandlåda, pulkabacke, förskolor och skola). Uteplats på entrésidan i öster och trädgård/trädäck i västerläge. Renoverat kök med stor matplats och direkt anslutning till trädäck och trädgård. Två renoverade badrum med golvvärme. Fyra bra sovrum. Goda förvaringsmöjligheter. Fiberanslutet. Garage tillhör (under uppbyggnad och med portautomatik). Gästparkering. Tillträde diskuteras. Observera att det finns en rörlig bildvisning av hela huset. Den nås genom att klicka "Alla bilder" i objektsbeskrivningen.

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Rum 5
Boarea 110 Kvm
Tomtarea 146 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt: 040-20 82 92
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 350 000 kr – Visa budhistorik

Målgrupp

Köpare som söker ett bekvämt boende med en lättskött tomt. Köpare som vill ha tillgång till både garage samt praktisk gästparkering/extraparkering. Familjer som vill ägna sig åt sina fritidsintressen och gärna slipper större renoveringsprojekt i sin bostad. Alla som vill bo nära grönområde, lekplats, barnomsorg och skola. Köpare som inte kan leva i vardagen utan att vara uppkopplad via fiber. Föräldrar med fokus på barnvänlighet och enkel vardagslogistik med bland annat promenadavstånd till barnomsorg/skola och annan service.

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 2.295.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 2.276 kr/månad efter ränteavdraget på 30% (och exklusive amortering). Lägg därtill husets driftskostnad           (3.113 kr/mån) och den årliga fastighetsavgiften (8.049 kr/år = 671 kr/mån) så får ni fram er nettokostnad per månad till  6.059 kr.

Alla bilder

Trädäck

Många är vi som älskar känslan av trä under fötterna och ett trädäck som rymmer både familj och gäster är en trivsam plats att vistas på under sommarhalvåret. Solen hittar hit under senare delen av dagen och kvällen, vilket brukar vara extra uppskattat hos de flesta.  

Alla bilder

Fastighet

Ett fint radhus i 2-plan belägen på en mysig och friköpt tomt. Många trivselpunkter och ett hem att bara flytta rakt in i. Två härliga uteplatser, en mindre på framsidan i österläge med fin stenläggning samt en större på baksidan i västerläge med stort trädäck (2006) som inbjuder till lek och umgänge med vänner och familj. Uteplatsen på baksidan har en fin och skyddande markis (ny markisduk 2018). I trädgården finns även en praktisk bod med gott om plats för förvaring.

Huset har även ett praktiskt elekroniskt kodlås (2017) till ytterdörren som man kan öppna med bricka eller kod, perfekt för barnen. Tillhörande garage (nytt garage med automatisk portöppnare är under uppbyggnad) i länga samt gästparkering. Precis utanför tomten finns en stor gräsyta samt sandlåda.

Alla bilder

Kök

Fint kök med tillhörande matplats som renoverades 2012 samt 2017. Köket är väl tilltaget i storlek här får man utan problem plats med många vänner på middag. Inredningen är klassiskt vit och matchas av mörka bänkskivor i slitstark laminat. Vitvarorna i köket består av kyl och frys i fullstorlek samt spis med häll. Ljusa väggar och fint laminatgolv. 

Alla bilder

Matplats

Stora matplatser har sina poänger. Att dessutom ha den intill trädäcket och resten av trädgården är mitt i prick. Det känns logistiskt mycket lätt och enkelt att ta sig mellan inne och ute. 

Alla bilder

Balkong

Högre upp i huset så ser man solen längre på kvällen. Här sitter man bra på tu man hand med sig själv eller i sällskap med andra solnedgångs-fantaster. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Smakfullt badrum som renoverades 2012. Helkaklade ljusa väggar som matchas av ett snyggt grått klinkergolv med behaglig golvvärme. Dusch med praktiskt infällbara dörrar, wc, vask med tillhörande skåp samt tillhörande spegel.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Smakfullt badrum som renoverades 2009. Helkaklade ljusa väggar som matchas av ett dekorativ klinkergolv i mosaik med behaglig golvvärme. Dusch, wc (2017), vask med tillhörande skåp samt tillhörande spegel.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är beläget på ovanvåningen och har utgång till den härliga balkongen som renoverades 2014. Ljusa väggar och fint parkettgolv. För den som önskar ett större vardagsrum kan man enkelt ta bort väggen in till det ena sovrummet.

Alla bilder

Sovrum 1

Trivsamt och rymligt sovrum som ligger på bottenvåningen. Ljusa väggar och fint laminatgolv. 

Alla bilder

Sovrum 2

Rummet är beläget på övre plan och används som ett barnrum. Utsikten över fälten är rofylld och vacker. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum på ovanvåningen med ljusa väggar och parkettgolv. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum på ovanvåningen med ljusa väggar och laminatgolv. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning till höger när man kommer in. Klassiskt vita väggar som matchas av ett snyggt klinkergolv som lades in 2007. Gott om förvaring i både två klädkammare samt praktiskt förråd under trappan.

Alla bilder

Gästtoalett

En extra toalett finns det alltid anledning att uppskatta. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga med flertal skåp för förvaring, vask och en ny tvättmaskin (2018). Vita väggar och praktisk plastmatta.

Alla bilder

Samfällighet

Huset är en del av samfälligheten Gemensamhetsanläggning Malmö OXIE GA:1. Avgiften till samfälligheten är 860 kr/månad. I avgiften ingår det vatten/avlopp, kabelTV via Canal Digital, skötsel av gemensamma ytor, en garageplats samt tillgång till gästparkering.

Alla bilder

Omgivningar

Barnvänligare omgivning går nästan inte att finna. Inga motorfordon, massor med kompisar, lekplats, sandlåda, pulkabacke och både skola och förskolor. 

Alla bilder

Område

Här bor man på ett lugnt och tyst bilfritt område. Skolor och förskolor finns på gångavstånd utan att man behöver korsa en trafikerad väg. Buss (stadsbuss finns inom 1 minuts promenad) och tåg (pågatåg finns inom 8 minuters promenad) går fram och tillbaka till Malmö med täta turer. Många golfbanor, natursköna reakreationsområden, ridhus m.m gör Oxie till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation.

I närområdet finns tillgång till allt man kan önska sig; lekplatser, fotbollsplan, simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, post, bank, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Endast fem minuter bort med bil finns härliga Törringelund där man hittar både naturområde och danbana. Dansbanan har funnits här sedan mitten på 1800-talet då bönderna kom hit med häst och vagn. Man lät byggda en restaurang i Törringelund 1925 som än idag är välbesökt och omtyckt. Skogen är mysig och inne i naturområdet finns en liten damm med fin växtlighet och djurliv med ödlor och grodor.

 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 936 000 kr
Mark, värde: 467 000 kr
Summavärde: 1 403 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1972
Värdeår: 1972

Alla bilder

Planritning Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Adress Oshögavägen 99
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 110 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 146 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1972
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Tjärpapp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning Direktverkande el med oljefyllda radiatorer samt luftvärmepump (2017)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas samt 3-glas (bytta 2016)
TV/Internet Fiber via Telia (öppen) samt KabelTV Canal Digital via samfälligheten
Driftskostnad 33 773 kr/år varav:
Värme: 19 024 kr
Samfällighet: 10 320 kr
Renhållning: 1 820 kr
Försäkring: 2 609 kr
Övrigt kostnaden är kostnaden för öppen fiber via Telia.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 71 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 403 000 kr
Summa pantbrev 1 500 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö OXIE GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 350 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 350 000 kr Budgivare 1 2019-01-14 18:00