Staffanstorp - Staffanstorp

Ponnyvägen 2

Visa på karta

Fin avstyckad gård mitt i samhället - verksamhet eller uthyrning - ekonomibyggnader

Vacker avstyckad gård i fint skick från 1858 med unikt läge mitt i en lugn villaidyll nära till all samhällsservice i Staffanstorp. Det här är något för dig som behöver en rymlig bostad och möjlighet att driva någon form av verksamhet i anslutning till hemmet. Förutom den charmiga mangårdsbyggnaden om ca 250 kvm boyta finns två rymliga ekonomibyggnader, båda i fint skick. Möjligt att inreda till lägenheter för uthyrning eller lagerlokaler, bilhobby eller annan verksamhet. Välkommen till en unik egendom med många möjligheter!

I korthet

Utgångspris 5 895 000 kr
Rum 7
Boarea 250 Kvm
Biarea 24 Kvm
Tomtarea 2861 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1858
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

En gång tiden låg den här vackra gården ute på landet men idag ligger den fint inbäddad mitt i ett idylliskt villaområde i Staffanstorp med bekväm närhet till all samhällsservice, skolar, affärer och kommunikationer! 

Med en mangårdsbyggnad om hela 250 kvm boyta, 7 rok varav 5-7 sovrum finns plats även för en stor familj. Bostaden är till stora delar renoverad under senare år med bl.a nytt högeffektivt värmesystem, nytt kök och nya badrum med kvalitetsdokument. 

Dessutom två rymliga ekonomibyggnader i fint skick lämpliga för någon form av verksamhet, lager, kontor, bilhobby eller liknande och kanske speciellt lämpliga att inreda till lägenheter för uthyrning med tanke på läget, mitt i ett lugnt villaområde med närhet till samhällsservice. Men här finns som sagt många möjligheter! 

Alla bilder

Uthus

Gården har två stora ekonomibyggnader på var sida om mangårdsbyggnaden. Båda ekonomibyggnaderna är välskötta och i gott skick. Gjutna golv, el är indraget.

Väster om mangårdsbyggnaden en uthuslänga i gott skick med stort loft. Här finns förutom tvättstugan och pannrummen närmast mangårdsbyggnaden stora fina utrymmen för lager, bilhobby eller annan verksamhet. Nuvarande ägare hade planerat att inreda tre stycken lägenheter i denna länga som då hade fått ingångar och uteplatser på utsidan i väster utan att störa de som bor i mangårdsbyggnaden men här finns även andra möjligheter. 

Mellan uthuslängan och mangårdsbyggnaden finns också ett stort förrådsutrymme.

Alla bilder

Stall

Före detta stallänga till öster om mangårdsbyggnaden är också i utmärkt skick, fräscht och snyggt iordninggjord med gjutet golv och uppvärmning via luft/luft-värmepump. Möjligt att inreda till bostad, kontor, uthyrning eller annan verksamhet. El och vatten finns men är ej påkopplat. 

Den stora loglängan kommer att rivas och tomtgränsen går öster om den östra ekonomibyggnaden, se bifogad tomtkarta.

Alla bilder

Entré

Mangårdsbyggnaden har tre ingångar:

Entré från innergården till en elegant finentré med vackert gammalt stengolv och access till de båda stora sällskapsrummen, vardagsrummet på vänster sida och Tv-rummet/allrummet på höger sida. I finentrén finns också en rymlig klädkammare. 

Extra entré från innergården till hall med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Från denna hall nås köket, sovrummet på entréplanet samt badrummet. Trappa till övre plan. 

Det finns även en köksentré från trädgården på baksidan in till hall med access till köket och ett oumbärligt skafferi/förrådutrymme! Trappa ned till mat/vinkällare. 

Alla bilder

Kök

Välkommen till bostadens hjärta, ett ljust och underbart lantkök från 2016 med slösande stora arbetsytor och förvaringsutrymmen samt stilren och smakfull köksinredning. Praktiskt och funktionellt men samtidigt med massor av känsla där den gamla charmen möter det nya - lyckat! Arbetsbänk och köksvask vid fönstret med utsikt över trädgården på baksidan, svart kakel ändå upp till taket som stänkskydd. Stor köksö med induktionshäll. Bänkskivor i svart komposit. Snyggt och slitstarkt trämönstrat laminatgolv som passar perfekt stilmässigt. Vattenburen golvvärme. Inbyggda ledspotlights i taket och synliga takbjälkar.

Utrustning:

Induktionshäll, spisfläkt med kolfilter, inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro, diskmaskin, integrerad kyl och frys.

 

Alla bilder

Matplats

Rymlig matplats i köket med fönster mot innergården på framsidan. Trämönstrat laminatgolv med vattenburen golvvärme, synliga takbjäkar.

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt vardagsrum i vinkel med synliga takbjälkar och stort glasparti med dubbeldörr ut mot terrassen och den skyddade trädgården på baksidan! Likdant golv som i köket men uppvärmning här via vattenburna radiatorer.

Hela boendemiljön har en mycket trivsam atmosfär, ljus och luftig och med en rejäl portion charmig hemtrevnad!

Alla bilder

Terrass

Utgång genom dubbla helglasade altandörrar från vardagsrummet ut till ett stort trädäck med markis och utdragbara sidoskydd på den skyddade trädgårdens baksida. 

Alla bilder

Trädgård

Stor trädgård runt om hela gården och en mysig innerträdgård på baksidan med terrass där man sitter helt skyddad och njuter av den lummiga omgivningen.

Alla bilder

TV-rum

Tv-rum eller extra vardagsrum med vackert, ljust trägolv och synliga takbjälkar. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt helkaklat badrum (från 2013, kvalitetsdokument finns) som också känns väldigt lyckat stilmässigt. Även här har man tagit fram takbjälkar som blir pricken över i:et och harmonierar perfekt med känslan i den övriga bostaden. Klinkergolv med vattenburen golvvärme, inbyggda ledspotlights i taket. 

Utrustning:

Badrumskommmod, stort spegelskåp, wc, både rymlig duschhörna med takdusch och badkar.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 på entréplan med synliga takbjäkar, snyggt laminatgolv och stor skjutdörrsgarderob. 

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappan från entrén vid köket leder upp till en stor, ljus hall med trägolv och access till de fyra sovrummen samt badrummet på övre plan. Ljusinsläpp via takkupor, ingång till klädkammare, förvaringsutrymme i sidovindarna.

Alla bilder

Sovrum 2

På övre plan finns fyra rymliga och mycket trevliga sovrum. Dessutom ett oinrett vindsutrymme som enkelt kan inredas till ytterligare ett sovrum och så önskas.

Här är sovrum 2 med trägolv och fönster på gaveln. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på övre plan med trägolv, takfönster, garderob och förvaringsutrymme i sidovind. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 på övre plan med trägolv, takfönster, garderob och förvaringsutrymme i sidovind. 

Alla bilder

Sovrum 5

Sovrum 5 på övre plan med trägolv, takfönster, garderob och förvaringsutrymme i sidovind. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Även badrummet på övre plan är nytt från 2013 med kvalitetsdokument. Helkaklat i vitt och snyggt klinkergolv. Inbyggda ledspotlights i taket. 

Utrustning:

Wc, duschhörna, badrumskommod.

Alla bilder

Tvättstuga

Stor och ljus tvättstuga som är belägen i uthuslängan närmast mangårdsbyggnaden. Klinkergolv. Ej fuktspärr, golvbrunn ej bytt. 

Utrustning:

Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättvask och arbetsbänk.

Genomgång från tvättstugan till pannrum och förråd.

Alla bilder

Renovering och underhåll

Högeffektiv och kraftfull luft/vattenvärmepump Mitsubishi Ecodan från 2013.

Badrum entréplan 2013, kvalitetsdokument finns.

Badrum övre plan 2013, kvalitetsdokument finns.

Elcentral och en del el utbytt 2013.

Alla fönster utom takfönstren bytta 2015.

Kök från 2016.

Trädäck från 2016.

Bostadslängan målad 2018.

 

Övrigt: 

2016 i samband med köksrenoveringen upptäcktes fuktskada på träbjälke och sidovind, bjälken och skadat material byttes ut. (Skadan berodde på att en takplatta hade kommit ur läge).

Hängrännor bör ses över.

Plåthuv på skorstenen i stallängan bör monteras.

Ny detaljplan är på gång.

Alla bilder

Tomtkarta

Alla bilder

Område

Staffanstorp är en lugn och mycket populär ort som tilltalar många barnfamiljer. Staffanstorp ligger sydost om Lund och nordost om Malmö och har snabba och bra kommunikationsmöjligheter till både Malmö och Lundaregionen. Buss 166 går till Lund 4-6 gånger i timmen och buss 172 och 174 tar dig till Malmö 3-6 gånger i timmen.
Fina cykelvägar tar dig till Lund på ca: 20 minuter eller varför inte cykla till Lomma strand på sommaren! 
Flera matbutiker, småbutiker, mysiga restauranger och cafféer, banker, gym samt Bråhögsbadet, bowlinghall, folktandvård, vårdcentral och fin fotbollsanläggning och ett rikt föreningesliv gör det lätt att trivas här. I utkanten av byn finns även ett handelsområde med flera välkända butiker. Här finns också flertalet skolor och förskolor samt grönområden och ett stort antal lekplatser. 

Staffanstorps läge är fantastiskt. Mitt i en expansiv region, mitt i det vackra öppna landskapet. Här finns Sveriges bästa jordbruksmark, pilevallar, bronsåldershögar, lummiga byar och artrika naturområden. 

Kommunen har mycket att erbjuda för dig som vill ha en aktiv fritid. Här finns förutom simhall, friluftsbad och idrottshall ett varierat utbud av aktiviteter för hela familjen under hela året. man kan delta i många olika fritidsaktiviteter som till exempel bowling, scouting, hunddressyr, miniracing, ridning, skytte. Det finns också motionsspår vid Gullåkra mosse i Staffanstorp och i Hjärup.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Staffanstorp  STANSTORP 1:536

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 356 000 kr
Mark, värde: 806 000 kr
Summavärde: 2 162 000 kr

Taxeringsår: 2017
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Uttagna pantbrev:

3 355 000 kr

Servitut/samfälligheter:

NYTTJANDERÄTT TELE, Last 1, 1961-05-10

Avtalsservitut kraftledning, Last 12-IM3-62/3086 - 1, 1962-09-05

Alla bilder

Planritning - bottenplan

Med reservation för avvikelser

Planritning - ovanplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 895 000 kr
Adress Ponnyvägen 2
Kommun Staffanstorp
Område Staffanstorp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 250 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 24 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 2861 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1858
Stomme Tegel och siporex
Fasad Puts
Tak Eternit
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Kraftfull luft/vattenvärmepump (Mitsubishi 2013) med extra ackumulatortank.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten och avlopp.
Fönster 2-glas och isolerglas
TV/Internet Riktigt trådbundet larm, valfri operatör. Fiber inkopplat i fastigheten.
Driftskostnad 39 821 kr/år varav:
El: 31 121 kr
Vatten/Avlopp: 6 800 kr
Renhållning: 1 900 kr
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 162 000 kr
Summa pantbrev 3 355 000 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
NYTTJANDERÄTT TELE
Avtalsservitut kraftledning

Boka en kostnadsfri värdering här!