Malmö - City - Triangeln

Almbacksgatan 16

Visa på karta

Genomgående - Nyrenoverat badrum - Balkong

På mycket bra läge i city med omedelbar närhet till Möllan, Triangeln, Sankt Knuts Torg och Folkets Park ligger denna mycket ljusa & genomgående 3:a om hela 87 m². Stort och nyrenoverat badrum 2017, fullutrustat kök med utrymme till stor matplats plus utgång till balkong, generöst vardagsrum med burspråk som ger extra ljus, två bra sovrum med fönster mot lugn innergård där det ena rummet dessutom har utgång till balkongen. Samtliga ytskikt är i mycket gott skick. Lägenheten är belägen på tredje våningen och hiss från markplan finns i huset. Mitt i city, men ändå på ett lugnt och attraktivt läge.

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 729 kr
Rum 3
Boarea 87 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Balkong mot innergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan och tilltalande med burspråk som släpper in rikligt med ljus. Tack vare rummets storlek och proportioner är det lättmöblerat och här ryms både en större soffgrupp och matsalsmöblemang om så önskas.

Alla bilder

Kök

Luftigt kök med utgång till den härliga balkong där man har utsikt över den lugna innergården. I köket ryms enkelt ett matbord för 4-6 personer. Originalinredning från 80-talet där köksinredningen går i ljust träslag och erbjuder gott om plats för förvaring. Ljus bänkskiva och matchande vitt väggkakel ovan arbetsytorna. Fullutrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Nyare parkettgolv och ljusa väggar som kompletteras av en rogivande grön nyans ovan väggskåpen.

Alla bilder

Balkong

Generöst tilltagen balkong som vetter mot den mysiga och lugna innergården. På golvet ligger det trall och man kan komma ut på balkongen både från köket och från det större sovrummet. 

Alla bilder

Sovrum

Två inbjudande och rofyllda sovrum i bra storlek och med gott om förvaring. Båda rummen är belägna med fönster mot den lugna och vackra innergården. Goda förvaringsmöjligheter i båda sovrummen tack vare inbyggda garderober.

Alla bilder

Badrum

Nyrenoverat (2017), helkaklat badrum som är stilrent med vitt kakel och klinker. Den rejält tilltagna ytan gör att badkar och/eller eventuell tvättpelare ryms. Extra bred vask med underliggande kommod, stor väggspegel med belysning ovanför, vattenburen handdukstork samt infällda led spottar i taket. Renoveringen är utförd av fackmän och erforderliga kvalitetsdokument finns.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande och möblerbar hall där flertal garderober ryms om så önskas. Vita släta väggar plus en tapetserad fondvägg, vid badrummet i hallens slut, vilken ger en trevlig kontrast.

Alla bilder

Övrigt

Obligatoriskt tillägg tillkommer om 207 kr/månad för kabel-TV, bredband och telefoni. Leverantör är Com Hem.

Källarförråd tillhör lägenheten. 

Boendeparkering på gatan som kostar 15 kr/dygn och gratis på helgerna. Annars avgift 9-18. Det finns även garage i närheten. P-Malmö Monbijou och Q-park på Friisgatan som kostar från 400 kr/mån till 900 kr/mån.

Alla bilder

Förening

Brf Kastanjen 4 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 2005, består av 17 lägenheter, varav 16 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt. Marken är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal löper ut 2021-12-31. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 138 kr samt en pantsättningsavgift om 455 kr/pant debiteras köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018. 

AVGIFT
I dagsläget (2018-10-03) planeras ingen avgiftshöjning.

RENOVERINGAR & UNDEHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 till år 2035. 
Det finns planer på att inom ett antal år byta värmecentralen. Inga beslut är tagna i dagsläget.

2002 utfördes en omfattande hissrenovering.
2005 byttes föravstängningsventiler, ventiler till stigare samt tätning av fönster.
2007 renoverades innergården.
2012 byttes låscylindrar i källarförråd och i vindsförråd. 
2012 utfördes service av samtliga tvättmaskiner sant ventiler och mangelduk byttes ut. 
2013 renoverades ytterdörrarna till cykelkällare och miljöstationen p.g.a. förslitning. 
2013 utförde Eon service/kontroll av fjärrvärmeanläggningen utan anmärkning. 
2013 reparerades en del frostskador i ytlagret på vissa balkongpelare. 
2013 rensades alla hängrännor på taket samt besiktigades taket utan anmärkningar. 
2014 isolerades taket om.
2015 installerades avfuktare till torkrum. 
2016 gjordes en värmeåtervinningssystemsreparation och en ventilationsreparation. 
2017 byttes hisslinor och brythjul samt byttes även samtliga radiatorventiler och termostater.

ÖVRIGT
På entréplan finns föreningens tvättstuga, vilken är utrustad med 2 tvättmaskiner, en torktumlare, 2 torkrum och en mangel. Här finns också ett källsorteringsrum, cykelförråd samt en bastu med lounge och anslutande dusch, toalett och träningscykel. Föreningen har en fin innergården med rabatter, lekplats och uteplats under tak med grill och utemöbler.

Alla bilder

Område

Lägenheten är belägen mitt i centrala Malmö, endast en stenkast från gågatans affärstråk, Möllans livliga torgliv, de mysiga kvarteren vid S:t Knuts, Folkets parks kultur- och nöjespark och Triangeln med City-tunneln. På gångavstånd har du Pildammsparken, Stadsteatern, Stadsbiblioteket, Konsthallen, Universitetssjukhuset MAS, BVC och öppna förskolan samt all vardaglig service som matbutiker, apotek, bank etc.  Mitt i city, men ändå på ett lugnt och attraktivt läge.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Almbacksgatan 16

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 729 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Almbacksgatan 16
Kommun Malmö
Område City - Triangeln
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 87 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Balkong mot innergården
Byggår 1982
Förening Brf Kastanjen 4
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 207 kr/månad för kabel-TV, bredband och telefoni. Leverantör är Com Hem.
Driftskostnad 4 500 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 99 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.