Malmö - Rörsjöstaden / Värnhem

Ehrensvärdsgatan 9

Visa på karta

Rymligt - Hiss – Exklusivt badrum

Inbjudande funkisvåning ritad av en av Malmös mest kända byggmästare, Eric Sigfrid Persson. Alla sovrum ligger mot gården. Detta boende har högt i tak, massivt och påkostat parkettgolv i valnöt. Exklusivt badrum med jacuzzi. Rymliga sovrum mot lugn innergård. Kök öppet mot vardagsrum, stora fönsterpartier, tjocka stenväggar och massiva fönsterbänkar i kalksten. Ägaren har renoverat lägenheten för stora belopp. Föreningen har också en mycket vacker innergård. Välkommen till ett boende med fina kvaliteteter.

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 059 kr
Rum 4
Boarea 100 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1935
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Ring för enskild visning Visa alla

Kök

Ett modernt kök från Kvik som installerades 2008. Köket får rikligt med dagsljus tack vare det stora fönsterpartiet. Massiv fönsterbänk i kalksten. Rostfria vitvaror från Siemens innefattar: induktionshäll, varmluftsugn, separat kyl och frys mikrovågsugn och köksfläkt. Separat väggfast skänk på motstående sida. Mosaik med metallglans. Högblank diskbänk med aluminiumkant.

Alla bilder

Matplats

Matplats, kök och vardagsrum ligger i fil. Den öppna planlösningen gör att både vardagsrum som matsal känns väldigt rymligt. Här får man plats med ett större matsalsmöblemang. Massivt stavparkettgolv i valnöt, ljusa väggar med fondtapet och en härlig takhöjd.

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med god plats för soffgrupp. Massiv stavparkett i valnöt och original fiskbensmönstrad ekparkett i sovrummen. De breda fönsterbänkarna och takhöjden ger rummet karaktär och rymd. Det stora fönsterpartiet i köket och en vägg i glasbetong ger bra ljus i det centralt belägna vardagsrummet. Väggarna är tapetserade i ljus kulör, Ljust och fräscht!

Alla bilder

Stora sovrummet

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och flera garderober med spegelglas. Massivt golv i fiskbensmönstrad ek. Ljusa väggar och en härlig takhöjd. Arkitektoniska detaljer som den massiva fönsterbänken i kalksten och det stora fönsterpartiet gör rummet tilltalande. Även taket och snickerierna är målade. Sovrummet ligger mot den lugna innergården.

Alla bilder

Sovrum 1 & 2

Sovrum 1 har plats för två sängar eller dubbelsäng. Ursprunglig fiskbensmönstrad ekparkett. Arkitektoniska detaljer såsom den kraftiga fönsterbänken i sten och det stora fönsterpartiet gör rummet tilltalande. Sovrummet ligger mot den lugna innergården.

Sovrum 2 ligger till vänster i vardagsrummet har mörkt laminatgolv och cremefärgade väggar samt en härlig takhöjd. Sovrummet ligger mot den lugna innergården.

Alla bilder

Badrum 1

Ett riktigt stort och smakfullt badrum från 2008 med både duschkabin och Jacuzzi. Mörk klinker på golvet och ljusa helkaklade väggar. Handfat och toalett. Stort fönster finns här.

 

Alla bilder

Tvättstuga

Riktigt magnifik tvättstuga från 2008 med förvaring och diskbänk. Tvättmaskin och torktumlare - kan inte bli bättre för barnfamiljen!

Helkaklade väggar och samma klinker som i badrum 1 som ligger i anslutning härtill.

Alla bilder

Badrum 2

Badrum 2 är renoverat under 2008. Badrummet är helkaklat och klinker på golvet. Duschnisch, toalett och handfat.

Alla bilder

Hall

Hall med plats för skor och ytterkläder.

Alla bilder

Detalj

 

  

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Malmgården består av 281 lägenheter samt ett flertal lokaler som hyrs ut. Ett 30-tal lägenheter innehas fortfarande med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och förvärvade fastigheten 2007. Fastigheten byggdes 1935. BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.
Tomten är friköpt.

Avgiften höjdes senast i 2016/2017 med 1%. Inga planerade avgiftshöjningar finns detta år. Beslut tas i samband med budget nästa år.

Tidigare renoveringar;
2002 trappuppgångar
2004-2006 de flesta hissarna renoverades
2010 en tvättstuga renoverades och byte av elstammar och el inne i lägenheterna påbörjades
2012 tappvattenstammar byttes i kök och badrum
2013 ny garageport
2014 lekplats

2017 Renovering av fönster och fasad

2018 takskulptur "flammor" återuppsattes på skorstenen på hörnan vid Drottninggatan.

Föreningen har en underhållsplan och flerårsbudget som de följer.
Efter fasadrenoveringen planerad reling av avloppstammarna och injustering av värmesystem är nästkommande planeringar.

Föreningen har ett underjordiskt garage med 50 platser. En liten plats kostar 657kr/månad, en stor plats 808kr/månad och en MC-plats kostar 450kr/månad. På gatan finns möjlighet till boendeparkering genom Malmö stad.

Bredband via Bredbandsbolaget 165kr/månad.
Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

Gården är idag välskött och härligt uppvuxen med bl.a. rådhusvin som växer längs fasaderna. Det finns även grillplats, lekplats, cykelskjul och flera små fina sittgrupper.

Föreningen har en mycket informativ hemsida som är värd ett besök: http://malmgarden.org/

Alla bilder

Område

Ett fantastiskt område!

Området kännetecknas bl.a. av vacker arkitektur från förra seklet fram till sent 30-tal. Parken, alléer, kanalen, goda kommunikationsmöjligheter och det rika utbudet på mysiga restauranger är andra fördelar som uppskattas av de boende i området.     

Lägenheten ligger i Rörsjöstaden invid Rörsjöparken och Värnhemstorget. Rörsjöstaden ringas in av Drottninggatan, Värnhemstorget, Föreningsgatan och Amiralsgatan. Rakt igenom löper en parkliknade cykel- och gågata – Kungsgatan – som halvvägs igenom slingrar sig runt den majestätiska St. Pauli kyrkan och som senare mynnar ut i Rörsjöparken. Större delen av byggnaderna har klassiska detaljer från framförallt förra sekelskiftet, vilket tillsammans med somrarnas uteserveringar förgyller promenaderna längs Kungsgatan. Ett lugnt och barnvänligt område samtidigt som centrum ligger runt knuten.

Härifrån tar man sig lätt till framförallt till Värnhemstorget men även in till Malmö City, både till fots, på cykel eller via buss. Via bil tar man sig lätt in och ut ur Malmö via inre ringvägen.

På Värnhemstorget står bl.a  köpcentret Entré, med sitt utbud av butiker, bio, gym, bowling och resturanger. Hit går även stadsbussar som tar dig till Malmös övriga stadsdelar, samt regionsbussar mot bl.a. Lund.

Förskolor i närområdet är exempelvis Montessoriförskolan Trappan, Sjöhästens förskola, Rörsjöns förskola och Lärkträdets förskola AB. Närmast liggande grundskolor är Österportsskolan, Rörsjöskolan, Resursskolan Ung Art, Östra skolan, med flera.

Alla bilder

Historia

Ett hus att älska!

 Arkitekt Eiler Græbe ritade fasaderna och Birger Linderoth planerna. Det kan inte ha varit lätt att vara arkitekt under Persson. Han var inte bara idégivare till projektet utan blandade sig även i alla detaljer och kom med massor av idéer och ändringar. Dessutom var idéerna ofta så nyskapande att byggnadsnämnden vägrade godkänna flera av dem. Därför finns till exempel inga gemensamma fest- och gymnastiksalar på vindarna. De byggdes men fick plockas bort!

 Malmgården var Perssons första riktigt stora bygge. Han hade börjat med småhus i Tomelilla och fortsatt i Malmö med flera hus kring bland annat Davidshalls torg. Nu skulle han gå vidare i den stora stilen. Malmgården blev ett jättebygge. Sexhundra murare och snickare arbetade i två år för att färdigställa Nordens största bostadskomplex.

 Varje lägenhet fick badrum, kylskåp, väggfast kassaskåp och massor av ljus. Däremot var alla former av stuckatur i tak och på fasader bannlysta. “Funkisen” krävde rena ytor, ljusa färger, platta tak och fönster utan spröjsar. Dessutom borde fasaderna vara putsade, men det gick byggnadsnämnden inte med på. Det fick bli gult tegel istället.

 På gården byggdes Malmös första underjordiska garage för femtio bilar. Ovanpå detta blev det en tennisbana och fem badmintonbanor med höga staket så att bollarna inte skulle krossa några fönsterrutor.

 Även trapphusen blev ljusa med stora fönster. Dörrarna är i kraftig ek och väggarna var målade i grönt och tegelrött. Några av taken i trapporna målades i silver och några i guld. Att alla innerdörrar var svartmålade med röda karmar kan tyckas konstigt, men sådan var tidens stil.

 Badrummen med sin gröna kakel känner vi ju alla till, men det var länge sedan de självspolande toaletterna byttes ut – när locket fälldes upp fylldes tanken baktill och när man lade ner locket spolade toaletten. Genialt!

 Köket hade gasspis, då som nu, men också gasdrivet kylskåp. De var placerade under vaskbänken och en liten låga var alltid tänd längst in under kylen. Gasen betalades med polletter som man stoppade i en stor apparat som också satt i ett eget skåp under vasken. En stor lägenhet, som en trea eller fyra, klarade sig med en enda propp i elskåpet. Det enda som drog ström var ju några lampor och eventuellt en radioapparat.

 Huset fick en mängd konstnärlig utsmyckning då det byggdes. Tyvärr har nästan allt försvunnit, dels genom stöld, dels genom tidens tand och dels genom olika förändringar av gården. Det två plaskdammarna är borta liksom många mindre urnor i gjutjärn. Flera mindre statyetter i trapporna och alla tryckknapparna i brons har också stulits. Kvar har vi de vackra bänkarna och en del friser i några av trapporna samt torson av Arvid Karlsson och den stora “Bergslagsurnan” av Erik Grate.

 

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Alla bilder

Om affären

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten. 

 

BUDGIVNING

Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 

LÅNELÖFTE

För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

 

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

 

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

 

UNDERSÖKNINGSPLIKT

Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION

Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

 

BANKKONTAKT

Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

 

 

Meddela

 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren.

 

ÖVRIGT

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Ehren 9 pkan rev

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 059 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV - basutbud
Adress Ehrensvärdsgatan 9
Kommun Malmö
Område Rörsjöstaden / Värnhem
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 100 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Byggår 1935
Förening Brf Malmgården
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas och nya 3-glas mot gatsidan
TV/Internet Com Hem / Bredbandsbolaget
Driftskostnad 5 300 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 100 kr
Energiprestanda 201 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!