Malmö - Johanneslust

Dalbygatan 3

Visa på karta

Charmigt och gediget 20-talshus - Inredd och fräsch källare - Välunderhållet och fint skick

Fantastiskt tillfälle att förvärva ett underbart boende anno 1921. Det gedigna huset andas kvalité och bjuder på härliga ytor. På köpet får man tidsenliga attribut med bland annat takhöjd som ger en härlig känsla av rymd. Huset har omsorgsfullt tagits hand om och renoveringar har löpande gjorts som exempelvis takbyte, dränering, putsning och mycket mer. Fin och friköpt tomt med uteplatser och lekytor för barnen. Garage. Ett perfekt boende för er som vill bo fint med egen trädgård men samtidigt ha närheten till city med dess begivenheter. Här kan man bara trivas ...

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 6
Boarea 129 Kvm
Tomtarea 522 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1921
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
 • Söndag 20 januari 11:00 - 13:00
  • Vänligen boka tid för visningen!
  • FULLBOKAD
Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning till detta charmiga och gedigna stenhus som är centralt beläget på populära Johanneslust. Här bor man på lugn gata där det även finns gröning med lekplats.

Alla bilder

Renovering och underhåll

Nuvarande ägare har tagit hand om fastigheten på ett mycket bra och omsorgsfullt sätt sedan 1983. Det finns även underlag på de flesta renoveringarna.

2018 renovering av den överbyggda uteplatsen samt garage.

2017 parkettgolv på ovanvåningen.

2015 installation av fiber.

2014-2018 byttes staket mot olika sidor.

2012 putsades och målades väggarna i källaren.

2012 klinkergolv i stor del av källaren.

2011 putsades fasaden.

2010 renoverades badrummet på ovanvåningen.

2010 golv på vinden.

2009 omläggning av tak.

2009 värmeväxlare till fjärrvärmen.

2009 byte av elcentral samt installation av jordfelsbrytare.

2008 stenläggning, ca 200 kvm.

2007 dränering av huset samt installation av 2 brunnar.

2007 byte av vattenledning mellan gata och hus.

2005 cykelställ.

2002 toalett på bottenvåningen.

2001 byte av plåttaket på utbyggnaden. Hängrännor och stuprör byttes även då.

2000 byte av ytterdörr.

2000 renovering av förråd i trädgården.

1989 byttes fönsterna till 3-glasfönster.

1986 byte av vissa avloppsledningar.

1984 isolering vind och väggar.

I taxeringsinformationen är boarean 124 kvm men ägaren har själv mätt upp huset till 129 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta.

 

 

 

 

Alla bilder

Hall

Riktigt trevligt, en välkomnande hall som på ett härligt vis öppnar upp mot resterande bostad. Sagolikt. Här möts takhöjd, spegeldörrar, gedigna trägolv och vacker originaltrappa till ovanvåningen. Precis som man vill ha det och känslan av "jag vill ha" infinner sig ganska snabbt här ...

Alla bilder

Matrum

Inbjudande rum med plats för stora matsalsmöblemanget och mycket mer därtill. Ekparkett, ljusa väggar och lampstuckatur. Ett magnifikt rum som nås direkt från både kök och vardagsrum. Här håller man gärna den stora festen i goda vänners lag.

Alla bilder

Kök

Fint kök med inredning i klassiskt vitt som sträcker sig ända upp till taket. Lagom med arbetsytor och skåp. Diskmaskin -16, spis med häll, fläkt, kyl -10 och frys i källaren från -15. Vackert trägolv och ljusa väggar. Matplats med utsikt mot den lugna gatan.

Alla bilder

Vardagsrum

Riktigt trivsamt vardagsrum som är perfekt för tv-tittande eller bara sitta och koppla av. Parkettgolv, ljusa väggar, lampstuckatur och fönster åt två väderstreck vilket bidrar till det fantastiska ljus som följer detta rum.

Alla bilder

Sovrum 1

Intill vardagsrummet har man ett rum som kan användas till sovrum eller kontor. Som sovrum blir här riktigt mysigt då man även har det vackra trägolvet här: Det är dessutom en väldigt rogivande plats med utgång till trädgården.

Alla bilder

Gästtoalett

Fint med helkaklade väggar och klinker på golvet. Här har man wc, överskåp samt handfat med kommod.

Alla bilder

Allrum

På ovanvåningen möts man av ett allrum som idag används som kontor. Den som på ett enkelt sätt vill öka antalet sovrum kan med lätthet använda denna yta. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Snyggt badrum från -10 med helkaklade väggar och klinker på golvet med behaglig vattenburen golvvärme. Här har man både dusch med vikbara duschväggar samt stilfullt badkar. En praktisk kornisch vid sidan om badkaret gör att man har den perfekta avlastningsytan nära till hands. Snyggt och genomtänkt in i minsta detalj. Här finns även wc, handfat med kommod, belyst spegelskåp och spotlights i taket.

Alla bilder

Sovrum 2

Härligt rum med generösa ytor, ekparkett, ljusa väggar och klädkammare. Hela ovanplan bjuder på bra ytor och om man har behov så kan här enkelt ändras om för att få ännu fler sovrum. Allt efter egna familjens behov, ytorna och möjligheterna finns.

Alla bilder

Sovrum 3

Även här bjuds det på ytor och detta rum kan enkelt förvandlas till två sovrum. Man har plats för den stora sängen och mycket mer därtill. Här har man även förvaringsyta vilket är perfekt. Ljust och fint likt det övriga boendet.

Alla bilder

Allrum/Källare

Fräsch och inredd källare där man också får fina extra förvaringsytor. Väggarna är putsade, huset är dränerat och ligger dessutom högt beläget så inget vatten som tagit sig in här inte.

Detta rejäla rum funkar såväl som ett trevligt allrum och har också varit ett populärt tonårssovrum eftersom det även finns egen ingång till källaren.

Alla bilder

Hobbyrum

Hobbyrum med gott om plats för aktiviteter. Klinker på golvet samt utgång till trädgården.

Alla bilder

Förråd

Förrådsrum där det även finns kyl och frys och plats för förvaring. Finns även ett bra utrymme under trappan för förvaring.

Alla bilder

Tvättstuga

Helkaklade väggar och klinker på golvet. Tvättmaskin, torktumlare och bra arbetsyta att vika tvätt på. Perfekt med tvättstuga i källaren, då tar den inte yta från boendet.

Alla bilder

Uteplats

Så härligt, här kan man sitta de vackra som regniga sommardagarna. En liten oas under tak. Trädgården bjuder på mängder av möjligheter samt platser där man kan sitta och njuta, och här har man även utrymmet som skyddar mot väder och vind.

Alla bilder

Trädgård

Fin trädgård med äppleträd, päronträd, Hibiskus, rosor och massa andra vackra växter. Här finns även ett praktiskt uthus med förråd. Stenlagda uteplatser där man gärna kopplar av och lekytorna är bra för de små. 

Alla bilder

Område

Området bjuder på en blandad mix av bebyggelse med såväl äldre som nyare fastigheter. Här finns allt från villor och radhus till lägenheter. Området är barnvänligt och här finns flertalet förskolor, bl.a. Karlshögs förskola och Hattstugans privata förskola. Mölledalsskolan som ligger på bekvämt avstånd planeras nu också att göras om till grundskola 1-9.

Bulltofta rekreationsområde ligger i närheten och kan nås via cykelväg. Bulltofta rekreationsområde erbjuder dig bland annat bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På området kan du också spela minigolf, tennis och kasta frisbee på anlagd bana. Området består av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med ett rikt djur- och växtliv. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Ett mycket populärt och välbesökt område av Malmös invånare!

Nära till Inre ringleden och cykelavstånd till Värnhem med köpcentret Entré och centrala Malmö. Man promenerar till och med till Lilla Torg på ca 35 minuter.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Dalbygatan 3
Kommun Malmö
Område Johanneslust
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 129 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 522 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1921
Grundläggning Källare
Stomme Tegel
Fasad Puts
Tak Betongpannor och plåt
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Öppen fiber via Telia
Driftskostnad 29 705 kr/år varav:
Värme: 16 778 kr
El: 8 231 kr
Vatten/Avlopp: 3 406 kr
Renhållning: 1 290 kr
Försäkring är ej medräknad.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 024 000 kr
Summa pantbrev 286 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut villa

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

 • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

 • Söndag 20 januari 11:00 - 13:00
  • Vänligen boka tid för visningen!
  • FULLBOKAD