Malmö

Regissörgatan 9

Visa på karta

Genomgående - stor västerbalkong - Tvättmaskin/torktumlare

Välkommen till denna trevliga lägenhet på femte våningen med inglasad balkong och utsikt över Hyllie. Lägenheten har många egenskaper av praktiskt värde såsom ett välutrustat kök och en smart lösning för tvättmaskin/torktumlare i lägenheten. Uppfräschningar har gjorts i form av nytt golv och målning av väggar under de senaste åren. Generösa förvaringslösningar är dessutom ett plus!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 217 kr
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm
Våning 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1972-73
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
Visa alla

Hall

Funktionell hall med bra avhängningsmöjligheter och förvaring i form av två större garderober med skjutdörrar. Lägenheten har säkerhetsdörr vilket dämpar ljud från trapphuset. Plats för skohylla och hatthylla direkt när man kliver in. I hallen möts vi av en ljus mönstrad tapet på väggarna och ett trevligt laminatgolv från Prego som löper vidare i samtliga rum. Golvet lades in för 4 år sedan.

Alla bilder

Kök

Köket renoverades för ca 10 år sedan. Spisen byttes dock för 3 år sedan. Köket är utrustat med spishäll/ugn, köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Stilren inredning med goda förvaringsmöjligheter. Kakel över diskbänken i grå toner och ljus mönstrad tapet på övriga väggar.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen knyter samman hallen med köket och är generös till ytan. Skönt ljusinsläpp från stort fönster. Matplatsen är central i lägenhetn vilket känns som en naturlig och trevlig placering.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet målades 2017, liksom båda sovrummen. Dubbla fönster släpper in mycket ljus som gör att rummet känns luftigt. Här kommer även ljus från sovrummet då lägenheten är genomgående. Gott om plats för soffgrupp. Laminatgolvet från Pergo ligger även här.

Alla bilder

Sovrum 1

Målat 2017, Pergo laminatgolv. Generös yta som rymmer både dubbelsäng och förvaring. Härifrån kommer man ut på den inglasade balkongen.

Alla bilder

Balkong

Den inglasade balkongen skapar ett extra rum i lägenheten som kan användas året runt. Bra med plats för möblemang och kan enkelt göras hemtrevligt med växter och belysning.

Alla bilder

Sovrum 2

 Används idag som kontor och har två st dubbelgarderober. Perfekt som ett extra sovrum, barnrum eller varför inte en walk-in-closet?. Målat 2017. Pergo laminatgolv.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat, rymligt badrum som är utrustat med WC, handfat med underskåp och infällda spotligts ovan spegeln, badkar och handdukstork. Badkar, vask, badrumsskåp byttes för ca 5 år sedan.

 

Alla bilder

Övrigt

Intill badrummet finns ett mindre utrymme som fungerar som tvättstuga. Renoverades för 5 år sedan. Vill man istället ha en gästtoalett här så finns tvättstuga i källaren.

Ett stort förråd i källaren hör till lägenheten.

Alla bilder

Område

Området bebyggdes under 70-talet och framåt och ligger dessutom relativt trafikfritt. Detta har medfört att området är populärt bland barnfamiljer. Här finns gott om parkeringsplatser och i princip samtliga föreningar har tillgång till garage och/eller parkeringsplatser. I direkt närhet till området ligger Malmö arena, Hyllie station, Svågertorp och shoppingcentrat Emporia vilket har ökat populariteten i området ännu mera.  Kyrka, skola, förskola, vårdcentral, gym och trevlig kvartersrestaurang ligger runt knuten. Kommunikationerna från och till centrum är nära och det är lätt att ta sig in till stan eller ut på landet med bil eller buss.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Bostadsrättsförening Sofieholm i Malmö består av 573 lägenheter, vilka samtliga upplåts med bostadsrätt, och 9 lokaler, varav 5 upplåts med hyresrätt och 4 med bostadsrätt. Föreningens byggnader färdigställdes 1972-1973. Marken är upplåten med tomträtt som löper ut 2026-12-31. En överlåtelseavgift 1 120 kr samt en pantsättningsavgift om 448 kr/pant betalas av köparen. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan föreningen kan fatta beslut om medlemskap i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
För att undvika stora avgiftshöjningar enskilda år anser styrelsen att avgifterna bör höjas lite varje år. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Månadsavgiften höjdes med 2 % 2018-04-01

PARKERING
Föreningen har 356 garageplatser och 154 parkeringsplatser. Garageplats kan hyras för ca 305 kr/månad och parkeringsplats kan hyras för ca 121 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även en gästparkering i området som kan användas mot en avgift om 5 kr/timme. Avgiftshöjning av garage- och parkeringsplatser samt cykelboxar sker varje år med ca 2% enligt avtal.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV finns via Sydantenn och bredband 10/100Mb) via Bahnhof  ingår i avgiften.

RENOVERINGAR
På 1990-talet renoverades fönstren till 2-glasfönster med yttre energiglasruta och trappuppgångar målades om.
1993 renoverades taken på låghusen.
Ca 1999 renoverades hissar.
I början av 2000-talet renoverades taken på höghusen.
2003-2004 byttes samtliga säkringsskåp/elskåp, jordfelsbrytare installerades, fasader renoverades och balkonger byggdes ut och glasades in.
2006 lackades källargolv.
2008 byggdes gårdarna om och i samband med det byggdes även miljöhus på varje gård. Samma år installerades porttelefoner.
2012 renoverades taken på låghusen, värmepumpar och styr- samt reglerutrustning byttes, insidan av hissarna målades samt garageventilationen byttes ut och en OVK-besiktning med godkänt resultat genomfördes.
2013 utfördes tilläggsisolering på vindarna, passersystem på samtliga källardörrar från trapphus installerades, ledbelysning med rörelsesensorer installerades i källargångar och nya planteringar på gården gjordes.
2014 renoverades pumpgropar i garagen, utrymningslarm installerades i källare och kameraövervakning i miljöhusen.
2015 renoverades garagen, tvättmaskinerna byttes ut, lekplatserna rustades upp, ventilationssystem rensades, avloppsstammar spolades och frånluftsfläktarna på låghusen byttes. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes.
2016 installerades gemensam el i föreningen, nya parkeringsplatser byggdes på Aktrisgatan, Dansörgatan och Regissörgatan. På Regissörgatan byggdes även radgarage. Nya takhuvar monterades på höghusen, armaturer byttes i hela källaren på samtliga hus, styrelserummet renoverades, stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes och P-mätare på gäst-p bytes för att passa till de nya mynten.
2017 tvättades plattgångar och uteplatser.

Föreningen följer en underhållsplan:
2017 planeras att byta hissen på Aktrisgatan 20.
2022 planeras att byta avloppsstammar.
2040 planeras att byta vattenstammar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

GEMENSTAMT
Föreningen har två gemensamma tvättstugor. Dessa är belägna i källaren och utrustade med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, 2 torkrum och 1 mangelrum. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum samt en källarlokal med biljardbord finns att nyttja kostnadsfritt. Föreningen har en fritidskommité som anordnar gemensamma aktiviteter såsom resor till Rostock och Ullared.

Föreningen har en fin gemensam innergård utrustad med grill- och sittmöjligheter samt lekplats.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/sofieholm

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

lindeborg

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 217 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Regissörgatan 9
Kommun Malmö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 78.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1972-73
Förening HSB:s Brf Sofieholm
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV Sydantenn, internet Telia
Driftskostnad 4 200 kr/år varav:
El: 4 200 kr
Energiprestanda 122 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning