Malmö - Lorensborg

Stadiongatan 55C

Visa på karta

Genomgående - Inglasad balkong - Våning 6

Högt upp på våning 6 möts vi av en modern och renoverad 3:a om 77 m² med ett underbart ljus. Lägenheten har en fördelaktig planlösning med två rejäla sovrum, rymlig hall med dubbla klädkammare, helkaklat badrum, helrenoverat kök, stort vardagsrum med plats för både matsalsbord och soffgrupper samt inglasad västerbalkong med härlig utsikt. Dessutom i stabila HSB:s Brf Järven som är en mycket välskött förening med god ekonomi och låga månadsavgifter.

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 907 kr
Rum 3
Boarea 77 Kvm
Våning 6 av 9
Hiss Ja
Balkong Inglasad västerbalkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Entréhall

Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Anslutning till samtliga rum i lägenheten. Förvaring erbjuds via två generösa klädkammare. Väggarna är målade i vitt och på golvet vilar praktisk klinkers i sober nyans.

Alla bilder

Kök

Ljust och stilsäkert kök med vita skåpluckor som snyggt kontrasterar med den grå bänkskiva och det matchande kaklet ovan. Köket helrenoverades 2013 och här finner ni en gedigen maskinpark bestående av side by side kyl och frys med inbyggd ismaskin, integrerad micro och ugn, diskmaskin, spisfläkt samt induktionshäll. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande och från renoveringsåret. Köket erbjuder matplats för 4-5 sittande vid fönstret med utsikt över innergården och grannskapet.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och härligt vardagsrum med breda fönsterpartier ut mot den inglasade balkongen i väster. Detta skapar ett fint ljusinsläpp hela eftermiddagen. Väggarna är målade i vit färg och på golvet ett massivt parkettgolv i originalutförande. Rummet erbjuder yta för såväl matplats som sällskapsplats där du kan tillbringa mysiga hemmakvällar. Som pricken över i:et finns här en solig inglasad balkong som förlänger sommarhalvåret.

Alla bilder

Balkong

På den inglasade balkongen i optimalt västerläge kan man njuta av många långa solnedgångar. Glaspartiet kan man välja att öppna helt eller ha det stängt vilket gör att man kan nyttja balkongen under längre delar av året. Utsikten från sjätte våningen erbjuder vy över stora delar av västra Malmö och ut över sundet mot Köpenhamn. Trägolv och beklädda väggar ger en extra ombonad och behaglig känsla de lite kyligare dagarna. El är draget till balkongen för belysning eller kanske ett extra kylskåp till de riktigt varma dagarna och infravärme till höstkvällarna.

Alla bilder

Sovrum

Bostaden erbjuder två gedigna sovrum med härlig stavparkett i original. Rummen ligger med fönster mot den lugna innergården i öster. I båda sovrummen får man plats med dubbelsäng och annat möblemang om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som renoverats av tidigare ägare för ca 10 år sedan. Badrummet är utrustat med underliggande golvvärme, handdukstork, infällda spotlights i taket, wc, väggskåp med spegel samt handfat med underskåp.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har sedan 2011 gemensamt elavtal i fastigheten, där varje medlem har sin egen mätare och debiteras första kvartalsmånaden via avgiftsavin. Även bostadsrättstillägget i hemförsäkringen är kollektivt tecknat av föreningen.

Säkerhetsdörr till lägenheten.

Önskat tillträde 1/4-2019.

Alla bilder

Förening

Brf Järven har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen färdigställdes 1959 och består av 323 lägenheter samt tre lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1138:- samt en pantsättningsavgift om 455:-/pant debiteras köparen. Marken upplåts med tomträtt som löper ut 2019-12-31. Detta har föreningen redan planerat för så det ska inte påverka bostadrättsinnehavarna utan är med i beräkningarna. Föreningen har sedan 2011 gemensamt elavtal i fastigheten där varje medlem har sin egen mätare och debiteras första kvartalsmånaden via avgiftsavin. Även bostadsrättstillägget är kollektivt tecknat av föreningen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2018 då den höjdes med 2%. Det finns för närvarande en planerad avgiftshöjning med ca 2 % per år fram till 2020/2021.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften. Även Internetuppkoppling via Ownit med hastighet 500-1000 Mpbs ingår i avgiften

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan och inför de renoveringar som finns med där har man satt undan pengar i en reparationsfond, vilket innebär att man inte ska behöva höja avgifterna på grund av dessa.

Planerat underhåll är byte till 3-fas i alla lägenheter (vilket ha påbörjats i vissa hus), samt slipning av Terazzobeläggning i trapphusen 2017-2020.

Tidigare utfört underhåll är:

2017: Entrépartierna byttes och samtliga elstammar samt elcentraler och mätare har bytts i alla 7 trappuppgångar. Ombyggnad till 3-fas elförsörjning är klar på Vendelfridsgatan men pågår i resten av föreningen.
2016: En föreningslokal för medlemmarnas nyttjande har färdigställts, fasadrenovering 9-våningshuset Stadiong 55a-e samt tvätt av 16-våningshus.
2015: Elsystemet har modulariserats och moderniserats, trappan i Stadiongatan 55A har slipats, armaturer för utomhusbelysning har bytts ut samt miljöhuset på Vendelsfridsgatan 6 har målats om.2014: Källardörrarna har utrustats med automatisk dörröppning, golven i cykelkällaren samt källardörranra på stadiongatan 55 har målats om.
2013: Samtliga hissar är utbytta, renovering av balkongfogar och målning av de icke inglasade evakueringsbalkongerna, alla elcentraler för ingående el är utbytta, gavlarna på 16-våningshuset har fått nya fogar samt tvättats och impregnerats, trädgården och utemiljön har gjorts om samt renovering av värmecentralerna och värmesystemet i 16-våningshuset.
2010: Innergården gjordes vid.
2009: Relining av avloppsstammarna och renovering av elementen.
2008: Trapphuset fick ny golvbeläggning och nya tvättmaskiner installerades.
2005: Takpappen byttes.
2003: Miljöhusen gjordes.
1996: Vattenstammarna byttes.
1986/87: Tak och fönster renoverade samt balkongerna glasades in.
Mer information finns i Årsredovisningen och på föreningens hemsida.

PARKERING
Föreningen har 61 st p-platser. En plats kostar 100kr/månad att hyra, kösystem tillämpas. Fri parkering på gatan samt garage/p-platser hos grannhus där det kan vara möjligt att ställa sig i kö för en plats.

GEMENSAMT
I föreningen finns det 10 st tvättstugor och ett hobbyrum. Det finns även en föreningslokal som medlemmarna kan hyra vid behov.

ÖVRIGT
Familjär förening som för de som är intresserade brukar anordna bussfärder till bla Tyskland och Danmark, de har även glöggbjudning till jul. Det finns ett nybyggt miljöhus på gården där man har källsortering.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/jarven/

Alla bilder

Område

Lorensborg är lugnt och trivsamt med närhet till både city, pildammarna och stadionområdet. På bara några minuters avstånd till fots eller på cykel når man både Coop forum och nya Mobilia köpcenter med dess stora utbud av butiker, caféer, restauranger och träningscenter. På cykel kan man med lätthet ta sig till både stranden och havet eller Malmös citypuls på en kort stund. Även Triangelns station ligger nära och här tar du dig smidigt med tåg till både Kastrup och Köpenhamn på dryga halvtimmen.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Stadiongatan 55C

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 3 907 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
Adress Stadiongatan 55C
Kommun Malmö
Område Lorensborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
Våning 6 av 9
Hiss Ja
Balkong Inglasad västerbalkong
Byggår 1959
Förening HSB:s Brf Järven
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd tillhör lägenheten (Extra källarförråd kan hyras.)
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Grundutbudet i kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften
Driftskostnad 4 800 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 112 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning