Malmö - Klagshamn

Nygårdsvägen 15H

Visa på karta

Nyfunkis - Orangeri - Garage

Stilren friliggande villa byggd 2005 i modern nyfunkisstil om 146 m² fördelat på två plan plus garage och isolerat förråd. Ljust och generöst vardagsrum i vinkel mot matplats och kök. Läckra fönsterpartier och utgång till orangeri/växthus, terrassen samt den underbart uppväxta och välskötta trädgården. Hemmets privata del är på ovanvåningen med utrymme till 3 sovrum och stort allrum eller 4 sovrum om behovet finns. Snygga helkaklade badrum på vardera våningsplan.

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 146 Kvm
Biarea 10 Kvm
Tomtarea 435 Kvm
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2005
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Fantastiskt tillfälle att köpa ett mycket trevligt boende på lugnt och bra läge med välskött och uppvuxen trädgård. Huset är perfekt för familjen som önskar lite större öppna ytor. Entréplanet erbjuder ett genomgående vardagsrum med fönster i tre väderstreck och stort utrymme till matplats med delvis öppen planlösning mot det klassiskt vita köket, vardagsrumsdelen mäter närmare 40 m². Vidare finns ett rymligt och helkaklat badrum som nås direkt från entréhallen och en fullutrustad tvättstuga med praktisk groventré. Ovanvåningen är huset privata del med tre rymliga sovrum, stort och ljust allrum samt helkaklat badrum.

Alla bilder

Terrass

Terrass med trädäck längs nästan husets hela gavel vilken rymmer både matplats och rejält utemöblemang som exempelvis soffhörna eller solstolar. Terrassen får en trevlig avskärmning, och blir därmed privat gentemot grannarna, genom husets förråd samt orangeriet.

Alla bilder

Orangeri

Via dubbeldörrar i glas direkt från vardagsrumsdelen nås det härliga orangeriet/växthuset som förlänger säsongen ordentligt. Mycket mysig yta som smälter ihop med både huset och terrassen och suddar därmed ut den tydliga gränsen mellan ute och inne.

Alla bilder

Trädgård

 Trädgården ger möjligheter att använda era gröna fingrar i den välanlagda trädgården med buskar och rabatter plus att dessutom finns en härlig liten damm. Mot gatan hittar ni flertalet odlingslådor där kryddor, bär m.m. kan odlas. Möjligheter till sittplatser på flera ställen i trädgården. Gräsmattan är perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. 

Alla bilder

Virtuell rundvandring

För att gå en virtuell rundvandring i huset så klicka bara på "Alla bilder" så hittar ni denna överst i bildlistan.

Vill du dela med dig av upplevelsen till vänner eller familj så sms:a bara länken nedan så kan de också ta en rundvandring i huset direkt i telefonen eller plattan.

https://my.matterport.com/show/?m=3qzfiMnuRuL

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med praktiskt klinkergolv som övergår i askparkett, vilken är genomgående i resten av entréplanet. Goda avhängningsmöjligheter och hallens generösa yta möjliggör möblering med byrå, garderob m.m. Härlig fri siktlinje från hallen via matsalsdelens fönster rakt ut i trädgården vilket ger extra ljus och bra känsla.

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet är genomgående vilket ger underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare fönster i tre väderstreck. Delvis öppen planlösning mot köket ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir lite stökigt. Mot köksdelen finns utrymme till stor matplats och även långbord ryms vid stora kalasen. Från vardagsrummet når ni trädgården via snygg glasdörr vid köket plus via dubbeldörrarna till orangeriet. Den generösa ytan på vardagsrummet och dess smarta planering medger möjlighet till ett extra sovrum mot framsidan av huset om behovet finns. 

Alla bilder

Matplats

Vardagsrummets vinkel mot köket ger den perfekta placeringen på matplatsen, ett rum i rummet. Med lätthet ryms matbord för 8 personer till vardags och när det vankas fest finns utrymme även till långbord. 

Alla bilder

Kök

Delvis öppet mot vardagsrum och matplats ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir stökigt. Fullutrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Vit köksinredning från Ballingslöv som kontrasterar mot handtag i metall och den mörka bänkskivan som i sin tur harmoniserar med kaklet ovan det snarlika klinkergolvet. Arbetsytan mot vardagsrummet är i massiv ask som därmed passar perfekt med golvet. Fönster mot trädgården och tack vare den låga delen i köket strålar även allt ljus från vardagsrummets fönster också rakt in i köket.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Direkt från hallen nås entréplanets helkaklade badrum. Klassisk färgskala på kakel och klinker som väl matchas av badrumsinredningen från Ballingslöv. Underliggande golvvärme gör klinkergolvet behagligt även de kalla dagarna, duschhörna med snygg avskärmande och infällbar duschvägg i glas. Vidare inrett med wc, elektrisk handdukstork, handfat med underskåp samt spegel med infälld belysning.

Alla bilder

Tvättstuga

Välanpassad groventré med tvättstuga och grovförvaring som erbjuder en utmärkt plats att klä av smutsiga och leriga barn med sitt praktiska klinkergolv. Separat entré och ni kommer sedan vidare in i köket vilket är extra skönt efter veckohandlingen. Fullutrustat med tvättmaskin och torktumlare plus arbetsbänk med vask och väggskåp, torkskåp finns också att tillgå liksom ytterligare förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Allrum

Via den stilrena ektrappan når ni den inbjudande ovanvåningen med dess allrum som har dubbla fönster mot trädgården. Rummet som är ca 23 m² passar perfekt till lekrum för barnen, arbetsplats eller som ett andra vardagsrum. Kan enkelt avdelas till ett fjärde sovrum om behovet finns.

Alla bilder

Master bedroom

Husets Master bedroom är beläget med fönster mot den insynsskyddade trädgården. Generöst tilltaget till ytan gör att dubbelsängen enkelt ryms tillsammans med övrigt möblemang om så önskas. Ypperliga förvaringsmöjligheter i form av en bred skjutdörrsgarderob inbyggd i rummet.

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Ovanvåningens andra två sovrum ligger på vardera sidan om trappan och har därmed båda fönster mot gatan. Bra tilltagna till ytan och fungerar lika bra som barnrum, kontor eller sovrum till föräldrarna. Ett av rummen har en praktisk och rymlig skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Önskas ett fjärde sovrum på ovanvåningen fås detta enkelt genom att avdela allrummet. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet på husets övre plan är även det ordentligt stort till ytan. Här finns ett fristående badkar, wc, elektrisk handdukstork, handfat med snyggt underskåp, linneskåp samt spegel med infälld belysning. Frostat fönster i österläge låter morgonsolen stråla in. Stilren och klassisk färgskala också i detta badrum med blått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar.

Alla bilder

Övrigt

Klagshamnsfiber: Nuvarande ägarna har låtit installera fiber till fastigheten, abonnemangskostnad är 350kr/månad för följande: Internet, 1Gbit/s (1000Mbit/s åt båda håll), 21 TV-kanaler i ett grundutbud och IP-telefoni. (Möjlighet att teckna ett stort antal typer av TV-paket till olika priser). Avtalet löper till 2026 och köpare av fastigheten skall överta det tecknade avtalet enligt gällande villkor då avtalet är personligt. Utförlig information finns att tillgå på Klagshamnsfibers hemsida: https://klagshamnfiber.wordpress.com/

Garage som byggdes 2008 erbjuder plats för en bil och plats för ytterligare en bil på uppfarten. Samfälligheten har också gästparkering vilken kan nyttjas. I garagets förlängning finns ett isolerat förråd. 

Orangeriet/växthuset samt dubbeldörrarna ut till detsamma byggdes 2009 och köket renoverades 2012.

Alla bilder

Samfällighet

Samfällighet Malmö Nygård GA:1 innefattar skötsel och underhåll av väg, belysning, grönytor och lekplats. Via samfälligheten ligger också kostnaden för vatten och avlopp vilket är medräknat i kostnaden om 500 kr/mån. Årligen görs en avläsning av respektive hushålls vattenförbrukning och hushållen krediteras/debiteras beräknat på faktisk förbrukning. Kostnaden är medtagen i den angivna driftskostnaden.

Alla bilder

Kvällsbilder

Nu finns möjligheten att just ni får komma hem en sensommarkväll och njuta av solens sista strålar i detta ypperliga hem! 

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt pizzeria Lagunen finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturområde.

Malmö stad har också nyligen bestämt att Kalkbrottssjöns östra sida dessutom skall bli en park. Det blir mycket naturmark kvar men också en områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser. Dessutom ska det byggas en paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. Arbetet beräknas vara klart till tidig vår 2019.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Nygårdsvägen 15H
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 146 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 10 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 435 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2005
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Puts
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning Vattenburen el med frånluftsåtervinning
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 31 500 kr/år varav:
El: 24 000 kr
Samfällighet: 6 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Avgiften för samfällighet innefattar vatten och avlopp
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 900 000 kr
Summa pantbrev 2 640 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö NYGÅRD GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.