Malmö - Davidshall

Jörgen Ankersgatan 3a

Visa på karta

Ljus vindsvåning - Hiss från markplan - Garage

Välkommen till en ljus, inflyttningsklar vindsvåning med utsikt över takåsarna på underbara Davidshall. Tre rum kan bli fyra. Lägenheten är insynsfri och har en härlig, stillsam stadsutsikt längs gatorna i kvarteret. Bostaden är ypperlig för familjer med barnvagn eller köpare med rörelsehinder då hissen är stor och nås direkt från marknivå, helt utan hindrande trappsteg. Vardagsrummet är ett hörnrum och försett med tre fönster i två väderstreck. Ljuset flödar och burspråket skänker extra trivselkänslor. Alla rum är stora och förvaringsmöjligheterna goda. Köket är väl tilltaget och arbetsytorna generösa. Matbordet rymmer säkert 8 personer om så önskas. Rymligt badrum med badkar. Garage finns i källaren och är en verklig, vardaglig livskvalitetsfördel i förhållande till majoriteten av fastigheterna i området som inte erbjuder denna möjlighet. Tillträde diskuteras, men kan ske inom en månad om så önskas.

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 783 kr
Rum 3
Boarea 90 Kvm
Våning 6/6
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1980
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt: 040-20 82 92
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 500 000 kr – Visa budhistorik

Målgrupp

Köpare som vill kombinera bästa centrumläge med garageplats till bilen i samma fastighet. Ni som vill bo överst för att det är både ljusast och tystast. Personer som inte är renoveringssugna utan gärna flyttar in och börjar bo direkt. Barnvagnsföräldrar som förstår vinsten med att välja hus med hiss från markplan istället för slitande trappor. Äldre eller rörelsehindrade som till varje pris vill utesluta trappsteg och andra nivåskillnader som kan utgöra hinder för ut- och ingång. Trafikkänsliga som vill bo mitt i stan, men inte utmed de större huvudlederna. Städaren som vill undvika gamla trägolv med massa sprickor och springor som samlar damm och annan smuts. Spekulanter som önskar ett rymligt välplanerat kök. Badälskare som absolut vill kunna ta varma, sköna bad i egna hemmet. Gårdsgrillaren eller barnfamiljen som vill ha möjlighet att ta hissen ner och umgås i en grönskande trädgård och där kunna grilla, äta, dricka och leka utan trafikrisker.

Alla bilder

Vardagsrum

Ett mycket ljust, rymligt och trevligt rum som är beläget i högst upp i hörnan av Jörgen Ankersgatan och Holmgatan. Vacker stadsutsikt mot takåsar och ett härligt burspråk vid matplatsen. Vita väggar och parkettgolv. Från vardagsrummet nås det bortre sovrummet. Rummet ger god plats åt både soffa och matbord.

Alla bilder

Burspråk

Helt raka väggar och fyrkantiga lådor till rum är sällan lika hemtrevliga som när burspråk skänker ögonen en vackrare utsikt och mer ljus.

Alla bilder

Matplats

Det är trevligt att kunna duka för finare middagar vid vardagsrummets burspråk. Disken görs osynlig och utsikten under sena kvällar blir stillsam och stadsmässigt vacker.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett rymligt sovrum som har fönster mot Holmgatan. Två barn får enkelt plats och kan dela, eller två vuxna för den delen. Fyra garderober tillhör och även här återfinns parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta rum har fönster mot Jörgen Ankersgatan och storleken på rummet är väl tilltagen. Fyra garderober tillhör. Ekparkett och vitmålade väggar är melodin i denna bostad, som gäller också här.

Alla bilder

Kök

Luftigt och praktiskt med gott om plats för både köksarbete och en ätande familjeskara. Neutrala färger och släta köksluckor. Separat kyl och frys. Trots att inredningen inte tillhör "det senaste av kökstrender" så levererar den ypperligt i vardagen för vilken familj som helst. Fönster mot Jörgen Ankersgatan.

Alla bilder

Hall

Behagligt rymlig att göra entré i och centralt belägen i bostaden.

Alla bilder

Badrum

Ljust, fräscht och med utrymme för hela familjen vid morgonens tandborstning. Toalett, handfat och ett fristående badkar.

Alla bilder

Utsikt

Sköna vyer längs Jörgen Ankersgatan och Holmgatan. Trädtoppar och takåsar delar på ögonfröjden.

Alla bilder

Område

Få centrala lägen är så populära som omgivningen kring Davidshalls torg. Här är minimal trafikgenomströmning och nära till precis allt. Parkhänget är säkrat, liväl som tåget till Köpenhamn, eller caféer och trendiga restauranger. Triangelns köpcentrum finns ett par minuters promenad bort och Gustav Adolfs torg är nästan lika närbeläget. Biografer, bibliotek, konsthall och Operan är placerade på stenkasts avstånd.

Alla bilder

Innergården

Alla dagar rymmer inte lika mycket fritid. Att ha ett grönt andhål på armlängds avstånd är inte så illa. Tvärtom. Mycket trivsamt under framförallt sommarhalvåret!

Alla bilder

Fastighet

Gedigen, teglad fastighet belägen på hörnan av Jörgen Ankersgatan och Holmgatan i Malmös absoluta hjärta. En ständigt låst grind och porttelefon vid entrén skapar trygghet då det i centrum av alla städer rör sig mer människor än på andra platser.  

Alla bilder

Garage

Handen på hjärtat. Vill du bo i centrala Malmö utan garageplats och därmed utsätta dig för ett oändligt parkeringsplatssökande och regelbundna p-böter? Såklart inte.

Alla bilder

Kommunikationer

Bussar erbjuds i alla riktningar, men bostaden är också ytterst tågnära i sin placering.

Alla bilder

Omgivningar

Här finns allt det bästa av vad Malmö centrum kan erbjuda, på promenadavstånd!

Alla bilder

Fritid

Upptagna människor har visserligen inte ett överflöd av fritid, men desto större skäl att ha nära till kvalitéer på området. Öppna dörren, gå ut och välj sedan vadhelst du känner för. Aktivt eller lugnt. Stadskänsla eller park. Inne eller ute. På Davidshall finns alla möjligheter. 

Alla bilder

Fastighetsmäklaren

Kul att ni visar intresse för detta fina hem!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1995. Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: hakan.persfell@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/hakan.persfell

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 2.950.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 2.925 kr/månad efter ränteavdraget på 30% (och exklusive amortering). Lägg därtill driftskostnaden (375 kr/mån) och månadsavgiften på 4.783 kronor, så får ni fram er nettokostnad per månad till 8.083 kr.

Alla bilder

Brf Haren 16

Brf Haren 16 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 2007, består av 36 lägenheter. Av dessa är 23 upplåtna med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes 1980. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 137 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Föreningen har planer på att ha en årlig avgiftshöjning på ca 2%, men det är inte fastslaget till 100%.

TV & INTERNET
Kabel-tv via ComHem ingår i avgiften. Bredband finns via Telia och ingår inte i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en undehållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2028. Denna gås igenom varje år och planeras att uppdateras vart femte år. Enligt denna plan behövs inget större underhåll göras de närmsta 11 åren, utan bara löpande mindre underhåll. Hittills är det bara planerat för inventering av balkongerna (och ev åtgärder) samt att bygga en cykelparkering på gården under 2018. Detta kommer, enligt nuvarande förusättningar, att finansieras av egna medel.

Föreningen har inte utfört något underhåll på fastigheten då de precis förvärvat den men tidigare ägare renoverade tvättrummen samt gjorde mindre underhåll i garaget under 2017.

PARKERING
Föreningen har 23 garageplatser. En garageplats kostar mellan 550-600 kr/plats. Kösystem tillämpas, i dagsläget står 5 personer i kö till dessa. I nuläget hyrs vissa garageplatser ut externt men avgiften kommer att höjas kraftigt för de externa hyresgästerna när det blir villkorsändring, vilket föreningen hoppas ska bidra till att frigöra platser till föreningens medlemmar.

GEMENSAMT
I föreningen finns det två stora tvättstugor, cykelförråd, barnvagnsförråd, bastu och hobbyrum med pingisbord. Till varje lägenhet ingår ett vindsförråd.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning 1

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning 2

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 783 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-TV och fastighetsskötsel.
Adress Jörgen Ankersgatan 3a
Kommun Malmö
Område Davidshall
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 90 Kvm (Föreningens information)
Våning 6/6
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 1980
Förening Brf Haren 16
Pantsatt Ja
Förråd Ett rymligt, tillhörande vindsförråd finns på samma våningsplan.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem / Telia
Driftskostnad 4 500 kr/år varav:
El: 4 500 kr
Hemförsäkringen tar facket, vilket innebär att säljaren i dagsläget inte har en kostnad för den.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 93 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 500 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 500 000 kr Budgivare 1 2018-09-11 18:30