Malmö - Stolpalösa Sommarstad

Vikingagången 8

Visa på karta

Idylliskt - välskött - insynskyddat

Mycket trevlig och välskött kolonistuga med lummig och insynskyddad trädgård. Fin liten stuga med uteplats i bästa läge. Här kan man njuta av sommarens goda i en stillsam och fridfull miljö. Trivsamt område som inte har långt till Hyllie eller Svågertorp där det finns all upptänklig service och en mångfald olika affärer - allt från IKEA och Bauhaus till shoppingcentret Emporia. Lättåtkomligt med närhet till vägar och kommunikationer.

I korthet

Utgångspris 190 000 kr
Rum 1
Boarea 15 Kvm
Tomtarea 190 Kvm
Typ Kolonistuga
Ägandeform Arrende - Fritidshus
Arrende/År 1 124 kr
Byggår 1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Therese Tjernberg

Direkt:
Mobil: 073-509 25 61

Ansvarig mäklare: Therese Tjernberg
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Fastighet

Trevlig stuga om 15 kvm med 190 kvm tomt. Stugans träpanel är målad i grått med vitmålade vindskivor. 

Alla bilder

Rummet

Trevligt rum på 15 kvm med träpanel och trägolv. Spröjsade fönster som släpper in ljus i rummet. Rummet är lättmöblerat och har utgång till den upphöjda altanen med trätrall och staket. Möblerna som är i huset ingår i köpet. 

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Lummig och insynsskyddad trädgård med uppvuxna häckar, äppelträd, tujor och diverse annan trevlig växtlighet. Mjuk gräsmatta och upphöjd altan med trätrall och staket. Stenlagd uteplats samt gångar ( det kommer att finnas sten kvar om man vill lägga om ). Stenlagd gång från grinden - en extra grind skärmar av trädgården och gör det till en privat oas.

På husets baksida finns ett förråd för trädgårdsredskap och annat. Det ingår 2 st dynförvaringsboxar, krukor, batteridriven gräsklippare, häcksax och lite andra trädgårdsredskap. Alla utemöbler ingår förutom de i sten. Vattenutkastare och arbetsvask är praktiskt att ha när man ska plantera. 

Alla bilder

Föreningsinformation

Föreningen har lämnat följande muntliga uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen:

- Stolpalösa Sommarstad bildades 1987 och har 110 tomter på ca. 155-300 kvm uppdelade i fyra områden - A till D. Här finns tre servicebyggnader med tre toaletter i varje - en handikappsanpassad sådan finns i föreningshuset som är beläget i mitten. Här finns även ett gemensamt och fullt utrustat kök att låna för de medlemmar som vill.
- Till varje tomt finns el och vatten - vatten i anslutning till trädgårdsslang. Vatten får ej dras in i stugan men är kommunalt och enligt föreningen fullt drickbart. Vattnet till tomterna stängs av i mitten av oktober till första veckan i april men under vinterhalvåret finns ett vattenutkast samt 1 toalett i föreningshuset som går att använda för medlemmar. (Låst - men medlemmar har nyckel.)
- I samband med överlåtelse av kolonistuga träffar köpare och säljare föreningen och skriver nytt arrendelavtal med föreningen. Då erlägger säljare en administrationsavgift på ca. 200:- och köpare en medlemsavgift på ca. 1000:-.
- I föreningen har man gemensamma städdagar vår och höst där man hjälps åt att ordna det som behövs inom områdets gemensamma delar och sedan bjuder föreningen på middag. Detta är dock frivilligt och inte obligatoriskt.- Om/tillbyggnad måste godkännas av både förening och Malmö Stads fastighetskontor och reglerna finns bland annat att hämta på föreningens hemsida. I korthet gäller att stuga får vara max 15 kvm, altan/terrass under tak max 7,5 kvm, västhus max 6,5 kvm och förråd max 2,5 kvm.
- Enligt föreningens ordningsregler ska man som innehavare av en tomt följa dessa regler:

  • Halva gångens bredd utanför kolonitomten skall hållas fri från ogräs samt skyddsplanteringen, utan användande av kemiska medel.
  • Brevlåda skall finnas.
  • Stugnummer skall finnas tydligt uppsatt.
  • Växter längs gångarna skall klippas så att grenar inte hänger ut över tomtgränsen.
  • Höjden på träd bör ej överskrida 4 meter.
  • Bråte och annat som belamrar tomten ska forslas bort.
  • Att tomten skall vara i vårdat skick, så den ej vållar besvär för dina grannar.

 Man är ansvarig för gångarna - halva gångens bredd - runt om sin tomt samt även för häcken mot de gemensamma grönområdena om en sådan gränsar till tomten.
- Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värt ett besök, adressen dit är : www.stolpalosa.se

 

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 190 000 kr
Adress Vikingagången 8
Kommun Malmö
Område Stolpalösa Sommarstad
Typ Kolonistuga
Ägandeform Arrende - Fritidshus
Arrende/År 1 124 kr
Rum 1
Boarea 15 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 190 Kvm (Föreningens information)
205 kvm arrenderad mark, ca. 1124:-/år i arrende uppdelat på två tillfällen per år.
Byggår 1987
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Grundläggning Plintar
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Papp
Plåtarbete Svart plåt
Vatten/Avlopp Vatten finns framdraget till tomten
Fönster 2-glas
Driftskostnad 2 310 kr/år varav:
Vatten/Avlopp: 348 kr
Samfällighet: 338 kr
Övrigt: 1 624 kr
Övrigt avser: trädgårdsarrende och medlemsavgift
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning