Malmö - Lorensborg - Solbacken

Dammfrivägen 48B

Visa på karta

Magisk utsikt - Två stora balkonger - Vån 8/8

Högst upp i huset på 8:e våningen ligger denna orörda pärla med otrolig utsikt över Malmö, Öresund och Köpenhamn, en vy som måste upplevas på plats! Två mycket stora balkonger, varav den ena inglasad, i västerläge varifrån båtarna i Öresund och flygplanen från Kastrup kan följas. Välskött originalskick med vackra massiva parkettgolv i samtliga rum förutom kök. Stort vardagsrum, två rymliga sovrum med badrummet i direkt anslutning samt gott om förvaring i form av inbyggda garderober och klädkammare. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 3 543 kr
Rum 3
Boarea 75.5 Kvm
Våning 8/8
Hiss Ja
Balkong Två mycket stora balkonger i väster
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1957
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 020 000 kr – Visa budhistorik

Utsikt

Utsikten, den kan varken beskrivas i ord eller bild, den måste upplevas! Läget på randen till Solbackens villakvarter ger en obruten utsikt över Malmö, havet, Öresundsbron och hela vägen över till Köpenhamn som är något utöver det vanliga, kan bara kallas extraordinär. Båtarna på sundet och flyg till och från Kastrup blir till en vacker kuliss.

Alla bilder

Kvällsbilder

När skymning fallit och mörkret smyger in så förändras utsikten, vyn blir än mer hänförande. Tänk att sitta på en av balkongerna och följa solnedgången en varm sommarkväll.

Alla bilder

Balkong 1

Lägenheten har förgyllts med inte bara en, utan två mycket generöst tilltagna balkonger i ypperligt västerläge och vidunderlig utsikt. Balkong nummer ett nås ifrån det ena sovrummet och här får vinden blåsa fritt.

Alla bilder

Balkong 2

Balkong nummer två är av samma generösa yta och utsikten är naturligtvis lika hänförande. Denna balkong har glasats in med skjutbara glaspartier som är skönt de blåsigare eller kallare dagarna och dessutom är el draget ut till balkongen. Balkongen nås från det trevliga vardagsrummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum som erbjuder utrymme till både soffgrupp, bokhyllor och en extra matplats om önskas. Vardagsrummet är ljust och känns luftigt tack vare tillgången från både hall och kök samt utgången till den inglasade balkongen. Massiv originalparkett och fönsterbänkar i sten ger det lilla extra och påminner om 50-talet då huset byggdes.

Alla bilder

Sovrum 1

Det största av de två sovrummen och här finns en inbyggd och praktisk klädkammare till förvaring plus att en av balkongerna nås från detta sovrum, kanske ett förväntat Master bedroom. Tapetserade väggar och liksom i hela lägenheten ligger en massiv parkett i originalutförande som golv.

Alla bilder

Sovrum 2

De båda sovrummen ligger vägg i vägg och detta rum är ungefär 2 m² mindre i storlek, men rymmer fortfarande med lätthet dubbelsäng och garderober om så önskas. Även här återfinns den härliga originalparketten och de massiva fönsterbänkarna i sten.

Alla bilder

Kök

Här finner vi en originalvariant av det klassiska drömköket som var vanligt i fastigheter som byggdes genom HSB under 50-talet. Köket är väl igenomtänkt och planerat, med lutande köksskåp då de inte skuggar diskbänken och vid öppning försvinner nedre luckan bakom bänken och den övre luckan gömmer sig bakom överskåpen. En klassiker värd att restaurera och bevara. Vidare erbjuder köket utrymme till matplats för fyra, gott om arbetsytor och förvaring på båda långsidorna av köket samt maskiner i form av spis med glaskeramikhäll, kolfilterfläkt samt kyl/frys. 

Alla bilder

Entréhall

Direkt innanför dörren slås man av den hänförande utsikten som skönjs via de båda sovrummens fönster. Entréhallen är välkomnande och ljus med gott om förvaring i form av inbyggd garderob och en rymlig klädkammare. 

Alla bilder

Badrum

Badrummet är smart placerat i den rymliga hallen med direkt närhet till de båda sovrummen. Bra storlek gör att tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare bör kunna rymmas om så önskas. Badrummet renoverades ca 2000 och fick då dusch istället för badkar. Vidare utrustat med wc, handfat samt väggskåp med spegel.

Alla bilder

Övrigt

Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit, för 99 kr/mån fås 100/100 Mbit/s.

Källarförråd tillhör lägenheten. Säkerhetsdörr till lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Åsunden har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Åsunden har 269 lägenheter och 12 lokaler och består av två åttavåningshus, tre fyravåningshus. Åttavånings- och fyravåningshusen byggdes ursprungligen år 1957, då även Brf Åsunden bildades. Fastigheten innehas med tomträtt som löper till 2020-02-01. Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtesleavgift om 1 138 kr samt en pantsättningsavgift om 455 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2014-01-01 då den höjdes med 2%. Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som ingår i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1986 Nya balkonger och nya treglasfönster.
1991 Modernisering av fjärrvärmeundercentraler.
1995 Nya tappvattenledningar.
1997 Ny takpapp.
2004 Upprustning av värmeanläggning och injustering av värmesystemet.
2010 Relining av avloppsstammarna.
2011-2015 Varje år målas trapphusen och golvet i trapphusen fräschas upp i ett av de fem husen.
2013 Norrgavlarna teglades om för de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3). Nytt webbasert styr- och övervakningssystem för värme och ventilation.Tilläggsisolering av vindsbjälklag i de två höghusen (Dammfrivägen 48 och Lorensborgsgatan 3).
2015 Omläggning av papptak samt tilläggsisolering av vind (Dammfrivägen 52) Gjordes även en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) då rensades ventilationskanalerna, vilket har förbättrat ventilationen och luftkvaliteten i lägenheterna.
2016 Passersystem med taggar har installerats under året för alla entréer till trapphus, källar och storgarage. För entréerna tillkommer porttelefon.
2017 Byte av fönster av entrédörrar samt översyn av alla fönster.

Enligt årsredovisningen ska följande renoveringar göras:
2018 Fasader
2019 Balkonger, yttertak

PARKERING
Föreningen har 60 st garageplatser. En garageplats kostar ca 225kr/månad. Det finns 50 st parkeringsplatser där en plats kostar ca 100kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV & INTERNET
Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband finns via Ownit, 100/100Mbit/s för en kostnad om 99kr/mån?

GEMENSAMT
Föreningen har moderna tvättstugor av varierande storlek. Det finns även en lokal som medlemmarna i föreningen kan hyra för 250 kr varav 150 kr återbetalas efter städning och inspektion samt en friskvårdslokal innehållande bastu, solarium och motionsredskap.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök, adressen är: www.asunden.se

Alla bilder

Område

Lorensborg är ett lugnt och trivsamt område med närhet till både city, pildammarna, stadion och solbackens härliga villaområde. På bara några minuters avstånd till fots eller på cykel når man både Coop forum och nya Mobilia köpcenter med dess stora utbud av butiker, caféer, restauranger och träningscenter. På cykel kan man med lätthet ta sig till både stranden och havet eller Malmös citypuls på en kort stund. Även Triangelns station ligger nära och här tar du dig smidigt med tåg till både Kastrup och Köpenhamn på knappa halvtimmen.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 3 543 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Dammfrivägen 48B
Kommun Malmö
Område Lorensborg - Solbacken
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 75.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 8/8
Hiss Ja
Balkong Två mycket stora balkonger i väster
Byggår 1957
Förening Brf Åsunden
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Ownit, för 99 kr/mån fås 100/100 Mbit/s.
Driftskostnad 4 248 kr/år varav:
El: 2 448 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 114 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 020 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 020 000 kr Budgivare 5 2018-06-21 13:50
2 010 000 kr Budgivare 4 2018-06-21 11:41
2 000 000 kr Budgivare 5 2018-06-21 11:19
1 980 000 kr Budgivare 4 2018-06-20 14:14
1 960 000 kr Budgivare 5 2018-06-20 13:56
1 950 000 kr Budgivare 4 2018-06-18 14:38
1 900 000 kr Budgivare 3 2018-06-18 10:16
1 850 000 kr Budgivare 2 2018-06-18 10:10
1 795 000 kr Budgivare 1 2018-06-17 12:40