Malmö - Slussen - City

Slussgatan 14 U7

Visa på karta

Sekelskifte - Öppen planlösning - låg avgift

Välkommen till en ljus och genomgående sekelskifteslägenhet i det kända SJ-huset, ritat av arkitekten Folke Zettervall. Lägenheten har många tilltalande egenskaper såsom; imponerande takhöjd på över 3 meter, lampstuckatur, vackra Art Nouveau fönster med kulturglas, breda fönsterbänkar. Helkaklat badrum, separat toalett, vackert brädgolv, rymligt sovrum som ligger mot den lugna och gröna innergården och öppen planlösning där kök och allrum är integrerat. Föreningen har en fantastisk parkliknade gård som är känd för sin skönhet. Det finns 2 tillhörande förråd. Avgiften är låg och då ingår ändå kabel-tv och bredband. Föreningens ekonomi är god. Man har renoverat både vatten och avloppsstammar. Friköpt tomt.

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 2 835 kr
Rum 2
Boarea 55 Kvm
Våning 1(en halv trappa upp)
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1906 -1907
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
  • Söndag 24 juni 11:00 - 11:30
    • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet har en skön atmosfär med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterna som är nyrenoverade. Ljusa väggar och fint brädgolv är både klassiskt och tidlöst. Det är en social yta som är öppen mot matplatsen och köket. 

Alla bilder

Öppen spis

Den charmiga öppna spisen är en fin detalj i rummet. Som det är just nu är den inte användbar för eldning men är nog så trevlig ändå.

Alla bilder

Kök

Stilrena och tidlösa val gjordes då köket från IKEA sattes in 2013. Kyl och frys är även från 2013. Infällda spotlights i taket skapar ett behagligt och trivsamt ljus. Bänkskivan är i laminat. Gasspisen ger köket en proffessionell känsla och är dessutom väldigt snygg.

Alla bilder

Matplats

Mellan kök och vardagsrum finns utrymme för matgrupp. Nuvarande ägare har ett litet matbord för 2 men ytan ger möjlighet till större sällskap.

Alla bilder

Sovrum

Vitlaserat trägolv ger en mjuk känsla i det rofyllda sovrummet. Nuvarande ägare har satt in en extra dubbelgarderob för utökad förvaring vilken kan lämnas kvar till nästa ägare. Den imponerande takhöjden tillsammans med det vackra Art Nouveau fönstret för tankarna till slottsrum. Den som gillar detaljer ser att glasen är kulturglas. De tjocka stenväggarna, den breda fönsterbänken, de höga socklarna och lampstuckaturen ger rummet ytterligare karaktär och stärker känslan av kvalitet, inga vingliga gipsväggar här inte.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har dusch och handfat. Tturkos mosaik klär väggarna och mörkblå mosaik är lagt på golvet. Spotlights i taket.

Alla bilder

Hall

Hallen har ett fint brädgolv och ljusa väggar. Den rymliga klädkammaren ger bra förvaringsmöjligheter. Spegeldörrarna skapar ett djup och sprider ljuset som kommer från två riktningar.

Alla bilder

Toalett

Här finns toalett, handfat och ett vägghängt skåp för förvaring. Väggarna är av mosaik i blå toner och golvet är skeppsgolv. Belysningen är spotlights i taket. 

Alla bilder

Förening

Brf Gustav har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1906-1907 för järnvägens anställda. Fastigheten förblev i SJ´s ägo fram till 1939 då den övergick till bostadsrättsföreningen som bildades detta år. Inom föreningen finns 91 bostadsrätter. Från och med januari 2015 förvaltar Bredablick. En överlåtelseavgift om 1 138 kr samt en eventuell pantsättningsavgift om 455 kr/pant debiteras köparen. Föreningen är en äkta förening. Tomten är friköpt.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Underhåll av ytterdörrar 2014 samt är pågående igen under 2018
Kontroll gasledningar 2014
2017 Relining av avloppstammar

I nuläget pågår en fönsterrenovering i föreningen.
Planerat att renovera framöver är byte till säkerhetsdörrar och dränering.

AVGIFTEN
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv där Bredbandsbolaget är leverantör och bredband 100 Mbit/s via Ownit. Senast avgiften höjdes var 2015-01-01 då den höjdes med 3%.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren nedanför uppgång 9 finns en relaxavdelning med bastu och bubbelbadkar som kan bokas av föreningens medlemmar. Det finns hobbyrum och verkstad att utnyttja utan kostnad samt festlokal/övernattningsrum som medlemmarna kan hyra. I källaren finns tre tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp alternativt torkrum. På gården finns cykelparkering. Två gånger om året har föreningen “Gårdsdag” då medlemmarna hjälps då åt med underhåll, trädgårdsarbete och städning av bland annat tvättstugor. Gemensam fika eller mat gör dessa dagar ännu trevligare.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkering/garage platser men boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret.

ÖVRIGT
Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Välkommen att besöka föreningens hemsida för mer information: www.brfgustav.se

Alla bilder

Gård

Föreningen har en omtalad och mycket omtyckt park/gård som flankeras av huset, gjutjärnsstängsel, buskar och träd. Denna fridfulla oas har allt man kan önska sig; skugga bland träden, stora gräsmattor för olika aktiviteter, grillplatser, sittplatser, frestande fruktträd och bärbuskar, örtträdgård och lekplats för de små.

Alla bilder

Historia

SJ-huset, Gustav, byggdes 1906-1907. Byggherre var Statens Järnvägars Änke- och Pupillskassa och arkitekten Folke Zettervall ritade vanligtvis för den övre borgarklassen, vilket har påverkat husets höga standard. Fastigheten förblev i SJ:s ägo fram till 1939.

Huset är U-format och har en stor gård med stora gräsytor, träd och buskar. När huset byggdes var detta en ovanlig parkliknande lösning, på den tiden hade man små innergårdar dit solen oftast inte nådde.

År 1898 blev arkitekten Folke Zettervall Statens Järnvägars chefsarkitekt och var det fram till 1931. Under sina år hos SJ hann Zettervall rita cirka 260 stationshus som uppfördes över hela landet. Han gjorde även ritningar till andra typer av byggnader såsom banvaktsstugor, godsmagasin, ställverk och personalbostäder. Han gjorde också ritningar till byggnader utan järnvägsanknytning, till exempel tingshus, hotell och bostadshus.

Byggnaden på fastigheten har mycket stora kulturhistoriska värden. Byggnaden är också arkitekturhistoriskt värdefull då den är omsorgsfullt utformad i en jugendstil med regional prägel - s.k. Malmö-jugend. Det kulturhistoriska värdet förstärks av att byggnaden är mycket välbevarad. Bland annat är de karaktäristiska och spröjsade jugendfönsterna ursprungliga. Originalfönsterna har kvaliteter och värden som aldrig kan ersättas med nytill­verkade fönster. Fönsterutformningen har stor betydelse för en byggnads uttryck och karaktär, och det är många faktorer som samverkar för att skapa fönstrets speciella egenskaper och kvaliteter.

Alla bilder

Område

Läget i Slussen är ett av de områden i Malmö som genomgått stora positiva förändringar de senaste åren. Här bor man med cykelavstånd till City, Högskolan och Centralstationen. Ett kvarter bort ligger kanalen och Drottningtorget där nya restauranger och uteserveringar såsom t.ex. Boulebaren växlas bland vackra sekelskifteshus. Åt andra hållet ligger Värnhemstorget som är en av Malmös största knutpunkter med alla tänkbara bekvämligheter såsom dagligvaruhandel, busspendling till Lund och övriga Skåne samt nöjes- och shoppingcentret Plaza (f.d. Entré). Inom kort finns det även planer på att återuppta Östervärns tågstation vilket kommer ge utökade pendlingsmöjligheter via tåg till Centralen, Triangeln, Lund och Köpenhamn.

För mer info gällande Östervärns tågstation se:
- http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Stadsplanering--visioner/Framtidens-kollektivtrafik/Malmoringen.html

- http://www.svedab.se/wp-content/uploads/UtstallningSamrad131007.pdf

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Planritningslussg

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 2 835 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Slussgatan 14 U7
Kommun Malmö
Område Slussen - City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 55 Kvm (Enligt uppmätning)
53 kvm enligt föreningens, gamla uppmätningsregler. Föreningen har mätt om lägenheten med dagens regler och mätte den till 55:07 kvm
Våning 1(en halv trappa upp)
Byggår 1906 -1907
Förening Brf Gustav
Pantsatt Ja
Förråd Ja, två mycket rymliga förråd, ett på vinden och ett i källaren.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Art Nouveau fönster med kulturglas
TV/Internet Ja, både bredband och kabel-tv ingår i avgiften.
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Energiprestanda 123 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 24 juni 11:00 - 11:30
    • Vänligen boka tid för visningen!
    • 11:00 FULLBOKAD