Malmö - Klagshamn

Nygårdsvägen 41

Visa på karta

Stor grönskande trädgård - Inglasat uterum - 167 m²

I östra delen av Klagshamn, kallad Kroken, med grönskande fält och åkrar runt knuten ligger detta rymliga 1½-planhus om hela 167 m² fördelat på 7 rum och kök varav 5 sovrum. Vidare finns ett inglasat uterum mot trädgården på baksidan av huset i ypperligt söderläge plus garage och uppställningsplats för ytterligare två bilar. Huset byggdes 1986 av nuvarande ägare. Tre sovrum, vardagsrum, kök, badrum och tvättstuga i entréplanet medan ovanvåningen erbjuder stort och ljust allrum, toalett samt två rymliga sovrum på vardera gavel. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 4 095 000 kr
Rum 7
Boarea 167 Kvm
Biarea 24 Kvm
Tomtarea 1066 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1986
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 410 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Via lugn gata mellan fälten kommer ni till östra delen av Klagshamn, närmare bestämt Kroken, där ni finner denna trevliga 1,5 plansvilla inbäddad. Stor och uppvuxen trädgård i optimalt sydvästläge som erbjuder både inglasat uterum och ett stenlagda uteplatser. Invändigt erbjuder entréplanet de sociala ytorna med stort vardagsrum och rymligt välhållet kök, samt upp till tre sovrum, badrum och tvättstuga. Ovanvåningen erbjuder ett generöst allrum som får massor av ljus vid takkupan med hela tre fönster, två stora sovrum belägna på vardera gavel samt toalett. Från ovanvåningen ges bländande utsikt över den härliga omgivningen med åkrar och fält, lantlig idyll!

Alla bilder

Läget

Precis vid "Kroken" på Nygårdsvägen ligger huset inbäddat med blomsterhandeln på ena sidan och direkt anslutning till åkrar och fält. Rofyllt läge för er som söker lite friare vidder.

Alla bilder

Trädgård

Friköpt och uppvuxen tomt på hela 1066 m². Den insynsskyddade trädgården består av en plan grönyta som lämpar sig väl för lek, studsmatta eller kanske en framtida pool? Gott om fruktträd, planteringar och buskar ger en lummig känsla och nöje för den trädgårdsintresserade. Underbart läge med åkrar som närma grannar ger en oslagbar frihetskänsla. Mot vägen står en tät häck som även den skyddar från insyn och det finns flera stenlagda uteplatser att nyttja beroende på vart solen befinner sig.

Alla bilder

Uterum

Gediget uterum på gjuten betongplatta med inglasning som går att öppna upp de varmaste dagarna för direktkontakt med trädgården. Uterummet rymmer med lätthet både ordentlig matplats och/eller loungemöblemang. Direkt utanför finns också stenlagd terrass att tillgå.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum som formligen badar i ljus tack vare de generösa fönsterpartierna och fönsterdörren mot trädgården i söder. Lättmöblerat rum med gott om utrymme till både rejäl soffgrupp och långbord till hela släkten. Ett av de ursprungliga sovrummen har öppnats upp mot vardagsrummet och behövs det inte som sovrum kan det även fungera som en mer avskild matsal. Från vardagsrummet tar ni er ut till det inglasade uterummet och vidare ut i den härliga trädgården.

Alla bilder

Sovrum - Entréplan

I entréplanet finns upp till tre sovrum beroende på behov och önskemål, ett av dem används idag som del i vardagsrummet men kan enkelt återställas igen. De två andra sovrummen delar på husets västergavel, det största med fönster mot trädgården och det andra mot gatan.

Alla bilder

Kök

Stort och välhållet originalkök med uppdaterad och komplett maskinpark i form av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Utrymme till rejäl matplats för 6-8 personer samtidigt som köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor. Dubbla fönster mot framsidan av huset ger köket bra med ljus.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Entréplanets badrum är beläget i direkt anslutning till de tre sovrummen och är bra tilltaget till ytan. Originalskick från byggåret med en nyare duschkabin. Frostat fönster låter dagsljuset leta sig in.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande och möblerhall entréhall med generösa utrymmen och tillgång till i stort sett hela entréplanet. Direkt i entrén finns trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Tvättstuga

Fullutrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask med underskåp samt gott om ytterligare förvaringsmöjligheter om så önskas. Tvättstugan erbjuder separat entré vilket är perfekt för att ställa in barnvagnen eller ta av de leriga stövlarna. Fönster mot gatan ger bra med ljus och den generösa ytan ger möjlighet att till torkställning m.m.

Alla bilder

Allrum

Via den klassiska furutrappan trappan når ni den mer privata ovanvåningen som får massor av extra ljus via den generösa takkupan i söder. Allrummet erbjuder plats för lek eller kanske ett extra tv-rum eller en mysig läshörna. Via takkupans fönster ges bländande utsikt över landskapet.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

På vardera gavel av huset ligger ovanvåningens två stora sovrum som erbjuder massor av plats till dubbelsäng och förvaring eller kanske istället våningssäng och orimligt många leksaker utspridda på golvet? Ett av sovrummen ger även utsikt över landskapet hela vägen till havet.

Alla bilder

Toalett

På ovanvåningen erbjuds en mindre toalett med wc, handfat samt väggskåp med spegel.

Alla bilder

Övrigt

Klagshamnsfiber: Nuvarande ägarna har tecknat avtal att installera fiber till fastigheten, anslutning ser i dagsläget ut att bli under 2019. Följande gäller: Anslutningskostnad: 4495 kr. (engångskostnad). Abonnemangskostnad: 350kr/månad för nedanstående: 1Gbit/s (1000Mbit/s), 21 TV-kanaler i ett grundutbud och IP-telefoni. (Möjlighet att teckna ett stort antal typer av TV-paket till olika priser). Avtalstiden är 10 år. Utförlig information finns att tillgå på Klagshamnsfibers hemsida: https://klagshamnfiber.wordpress.com/  Köparen av fastigheten skall gå med på att överta det tecknade avtalet enligt gällande villkor då avtalet är personligt.

Fristående garage med plats för en bil och förvaring. Uppställningsplats till ytterligare två bilar på den stenlagda uppfarten.

I området finns en vägförening, de boende betalar 1000 kr/år för underhåll av vägen, snöröjning och belysning. Kostnaden är medräknad i driftskostnaden.

Jordfelsbrytare är installerad.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt pizzeria Lagunen finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturområde.

Malmö stad har också nyligen bestämt att Kalkbrottssjöns östra sida dessutom skall bli en park. Det blir mycket naturmark kvar men också en områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser. Dessutom ska det byggas en paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. Arbetet beräknas vara klart till tidig vår 2019.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning BV

Med reservation för avvikelser

Planritning OV

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 095 000 kr
Adress Nygårdsvägen 41
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 167 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 24 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1066 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1986
Grundläggning Ventilerad krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel/Trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 28 930 kr/år varav:
El: 22 000 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Samfällighet: 1 000 kr
Renhållning: 2 930 kr
Vägsamfällighet med kostnad om 1000 kr/år för skötsel och belysning m.m.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 813 000 kr
Summa pantbrev 1 087 356 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:1
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:2
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:3
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:4
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:8
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:9
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:10
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:11
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:12
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:13
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:14
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:15
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:16
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:17
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:18
Samfällighet Malmö TYGELSJÖ S:19
Samfällighet Malmö PILE S:6

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 410 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 410 000 kr Budgivare 3 2018-06-20 16:33
4 400 000 kr Budgivare 2 2018-06-20 15:49
4 350 000 kr Budgivare 1 2018-06-20 15:39
4 330 000 kr Budgivare 2 2018-06-20 15:03
4 320 000 kr Budgivare 1 2018-06-20 15:00
4 310 000 kr Budgivare 2 2018-06-20 14:31
4 300 000 kr Budgivare 1 2018-06-20 14:26
4 275 000 kr Budgivare 2 2018-06-20 14:15
4 250 000 kr Budgivare 1 2018-06-20 14:10
4 225 000 kr Budgivare 2 2018-06-20 08:31
4 200 000 kr Budgivare 1 2018-06-19 15:38
4 175 000 kr Budgivare 2 2018-06-19 15:11
4 150 000 kr Budgivare 1 2018-06-19 15:02
4 100 000 kr Budgivare 2 2018-06-19 14:42
4 075 000 kr Budgivare 1 2018-06-19 14:39
4 025 000 kr Budgivare 2 2018-06-19 13:47
4 000 000 kr Budgivare 1 2018-06-19 13:02