Malmö - Limhamn

Västanväg 47a

Visa på karta

Inglasad söderbalkong – Fönster i tre väderstreck – Bra förening

Omgiven av gröningar, en trappa upp, ligger denna fina 40-talare. Området Limhamn är en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Detta hem har begåvats av massor med kvaliteter som t ex att lägenheten ligger på en gavel och har fönster i hela tre väderstreck, vilket gör att lägenheten får rikligt med dagsljus,. Den har även en rymlig inglasad balkong (söder) med sol från morgon till kväll, helkaklat badrum med eget fönster, rymligt vardagsrum i vinkel med fönster i två väderstreck, parkettgolv och brädgolv, nyare säkerhetsdörr, tidlöst kök med välbevarad originalinredning (platsbyggt), högt i tak, massiva fönsterbänkar i sten och inbyggda garderober. Det finns två tillhörande förråd. Omtyckt föreningen med god ekonomi. Tomten är friköpt. Husen är byggda i tegel och betong och det, tillsammans med moderna lägenhetsdörrar, gör att husen är bra ljudisolerade. Välkommen på visning.

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 434 kr
Rum 2
Boarea 61 Kvm
Våning En halv trappa upp
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1947
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt: 040-20 82 96
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum i vinkel med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Fönster i två vädersteck bidrar med härligt dagsljus. Ekparkett och vita väggar. Härifrån når du den inglasade balkongen i söderläge.

Alla bilder

Balkong

Inglasad, rymlig balkong i söderläge där du kan njuta av solen hela dagen. Trätrall på golvet bidrar till en mer ombonad känsla.

Alla bilder

Kök

Tidlöst och fint kök med gott om förvaring i den bevarade och charmiga originalinredningen. Grått laminatgolv och matchande grå kakel som stänkskydd vid vasken bryter snyggt av mot de vita väggarna och den vita inredningen. Rostfri bänk vid vasken och bänkskiva i ek på motsatt sidan. Kombinerad kyl och frys, spis, ugn och fläkt. Matplats för ca 4 personer vid fönstret som skänker behagligt ljus och en trevlig utsikt.

Alla bilder

Sovrum

Ljust och rymligt sovrum med vackert brädgolv och väggar i ljusa toner. Bra med förvaring  i två inbyggda garerober och överskåp. Här finns plats för både en stor säng och annat möblemang.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med wc, vask, spegelskåp och dusch som skärmas av med en snygg glasblocksvägg. Här finns även ett fönster som ger ljus samt vädringsmöjligheter.

Alla bilder

Hall

Välkomnande och luftig hall med avhängningsmöjligheter samt en inbyggd garderob för förvaring. Vita väggar och ekparkettgolv som fortsätter vidare in i vardagsrummet. Säkerhetsdörr!

Alla bilder

Förening

Brf Kanariefågeln har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Kanariefågeln, som bildades 1947, består av 149 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 hyreslokaler. Marken är friköp. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgtift på 1 120:- samt en pantsättningsavgift på 448:-/lån debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2018-01-01, då höjdes den med 2%. Föreningen brukar höja avgiften med 2-4% årligen för att täcka upp för allmänt ökande kostnader (fjärrvärme etc) och kommande renoveringar och projekt. Utöver månadsavgiften debiteras el som en schablonkostnad om 150 kr per månad. Den boende behöver alltså inte ha något eget elabonnemang. Verklig förbrukning avläses i december månad. Eventuellt överskjutande förbrukning debiteras i mars/april kommande år.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
2016 uppgraderades tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter, värmesystemet fick ny styr- och reglerutrustning samt köptes nya tvättmaskiner och torktumlare in plus en fjärde tvättstation gjordes.
2014 installerades bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget samt källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus renoverades.
2013-2015 fick samtliga hus nya yttertak.
2012 gjordes nya gångar, planteringar, gatubrunnar samt ny plattläggning längs Älggatan.
2011 glasades balkongerna in.
2009-2013 relinades avloppsstammarna.
2009 Dränerades husens grundmurar (ej framsidan husen på Västanväg; kommande projekt).
Sedan 2000 har föreningen även investerat i nya säkerhetsdörrar till lägenheterna och portar i ek, dragit in ny el i samtliga fastigheter/lägenheter, bytt ytterbågarna på fönsterna till aluminum samt nya värmeväxlare och termostater.

Pågående underhåll 2018 är att entresidorna på hus Västanväg 43, 45, 47 och 49 kommer att få nya planteringar och plattbelagda gångar, husgrunderna dräneras, gamla soprum sätts igen samt nya markrör och brunnar anläggs. Även vissa andra äldre plattbelagda ytor kommer att förnyas.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften. Bredband finns att få teckna via Bredbandsbolaget och Com Hem men ingår inte i avgiften.

PARKERING
Föreningen har sju parkeringsplatser vid Älggatan. En plats kan hyras för 300 kr per månad. För tillfället är det kort kö.

GEMENSAMT
Föreningen har en stor tvättstuga med separat ingång mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare är nya från 2016. I källaren på Västanväg 49a finns en gemensam bastu.

För med information är ni välkomna att besöka föreningens hemsida på www.kanariefageln.se

Alla bilder

Område

Limhamnsborna brukar kalla sin stadsdel för en stad i staden. I stadsdelens livfulla centrum finns all den service man kan önska sig; livsmedelsbutiker, apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, många butiker samt ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer. I småbåtshamnen hittar du fiskrökeri, skeppshandel och mycket mer.

En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll.

Kommunikation

Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

MEDDELA
Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 3 434 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Västanväg 47a
Kommun Malmö
Område Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 61 Kvm (Föreningens information)
Våning En halv trappa upp
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1947
Förening Brf Kanariefågeln
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Renoverade fönster med energiglas och ytterbågar av aluminium.
TV/Internet Bredbandsbolaget(fiber) alt. ComHem
Energiprestanda 178 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning