Malmö - Östra Sorgenfri

Branteviksgatan 20

Visa på karta

Gavellägenhet - Hiss - Inglasad balkong

På attraktivt och omtyckt läge finner vi denna genomgående gaveltrea belägen på fjärde våningen. Bostaden har många kvalitéer såsom; Fönster i tre väderstreck vilket gör att bostaden får rikligt med dagsljus, rymlig inglasad balkong i bästa västerläge, renoverat kök med moderna maskiner, ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck, rymligt badrum och gästtoalett. Huset är modernare än sina grannar vilket bl.a. innebär att huset är bättre isolerat, modernare uppvärmningssystem, handikapp och barnanpassat med hiss från markplan och ett underjordiskt garage. Området är känt för de stora gröningar som ligger i direkt anslutning till lägenheten. Välkommen på visning.

I korthet

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 237 kr
Rum 3
Boarea 79.5 Kvm
Våning 4
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Stilfullt renoverat kök med ljusa skåpsluckor på orginalstomme samt röda kakelplattor ovan de exklusiva mörka granitskivorna (Kaptensgården). Gott om förvaring med både över- och underskåp. Köksinredning bestående av kyl och frys (LG), diskmaskin (Bosch), spis (Bosch) samt fläkt.

Alla bilder

Vardagsrum

På golvet ligger parkett (ek) och väggarna är ljusa. Vardagsrummet ger plats för såväl soffgrupp som för matsalsdel. Fönster i två väderstreck ger ett gott ljusinsläpp.

Alla bilder

Balkong

Den stora inglasade balkongen nås via båda sovrummen. På golvet ligger golvtrall och här finns gott om plats för umgänge under de varma sommarmånaderna.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum med plats för såväl dubbelsäng som garderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett (ek).

Alla bilder

Sovrum 2

Väl tilltaget sovrum som lämpar sig som exempelvis barnrum, kontor eller gästrum.

Alla bilder

Badrum

Från hallen nås även det halvkaklade badrummet. På golvet ligger ljus klinkers och väggarna kläs av ljusa kakelplattor och en ljus kulör på resterande del. WC, handfat, spegelskåp samt duschkabin.

Alla bilder

Gästtoalett

I direkt anslutning till hallen finner vi en praktisk gästtoalett. På golvet ligger ljus klinkers och väggarna är i en ljus kulör. Här återfinns såväl WC, handfat med kommod liksom badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Hall

I hallen möts vi av ljusa väggar samt ett snyggt parkettgolv (alm) som flyter vidare in i såväl kök som ena sovrummet. Den stora garderoben med skjutdörrar ger utmärkta avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten renoverades delvis under våren och hösten 2017. Väggen mot kök togs då ned för att öppna upp planlösningen och köket genomgick samtidigt renovering. Nya golv har lagts in i hall, kök och ena sovrummet. Nya innerdörrar samt brandklassad ytterdörr. Tvättstuga och förråd i källarplan.

Alla bilder

Förening

Brf Idogheten finns på Branteviksgatan 18-42. De tre husen är byggda 1972 och innehåller 127 lägenheter. Tomträttsavtalet omförhandlas 2023/2024. 

Avgift:
Avgiften höjdes senast med 2% vid årsskiftet. Inga kommande höjningar är planerade i dagsläget. Föreningen har sedan tidigare tecknat Bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Föreningen har ett gemensamt el-avtal. Förbrukningen mäts en gång per kvartal och betalningen debiteras därefter lägenhetsinnehavaren per månad

Renoveringar:
2017-Spolning avloppsledningar
2017 utbyte tvättutrusning
2016 -Fasadrenoveringar (utbyte av balkong- och fönsterbalkar samt fogar)
2016 - Rensning av Ventilationskanaler i samband med OVK
2016 - Successiv uppdatering av utrustning i tvättstugor
2016 - Elcentraler har bytts ut och moderniserats
2016 - Målning av källarutrymmen
2016 - Komplettering med grillplats på gården
2016 - Installation av elektroniskt tvättbokningssystem.
2016 - Översyn av fönster
2016 - Erbjudande av installation av nya ballofixer
2015 - Införande av gemensam el
2015 - Utbyte av armaturer i källare och gemensamma utrymmen till LED
2014 - Lättare underhåll av tak
2009 - Inspektion och spolning av avloppsstammar
2009 - OVK gjord
2008 - Gården renoverades
2003-2006 - Fönster byttes


Kommande renoveringar:
2019, 2023-Spoling avloppsstammar

Allmänt:
Gården är nyanlagd och ger en grönskande miljö. Lekplats finns för de minsta. Grillplatser och Oasen ger möjlighet till samvaro.

Garage:
Garaget under gården rymmer 78 bilar och 6 MC.

Gymmet:
Lokalen på Branteviksgatan 42 är ett gym med ett antal maskiner. Lokalen är tillgänglig vardagar kl. 08:00 till 21:00, lördagar, söndagar och helgdagar kl. 09:00 till 18:00. Årsavgiften är 250 kr och gäller under perioden 1/9 till 31/8.

Bredband: HSB bolina
Kabel-tv: ComHem

Bredband  genom Banhof 100/100 mbit 68kr/månad.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/malmo/idogheten

Alla bilder

Område

Allmänt
Lugnt område i östra Sorgenfri/Nobel. I närområdet finner du allt en malmöbo kan tänkas behöva; matbutiker, videobutiker, pizzerior, bussanslutningar och mycket mer. Folkets Park, Nobeltorget, Västra Sorgenfri och St Knut är grannområden med mycket att erbjuda. Möllevångstorget, med alla dess restauranger, barer och uteställen, är inte heller långt borta, och låt oss inte glömma Möllans fantastiska handelsmarknad. De centrala affärsstråken vid Triangeln och gågatan ligger också i närområdet.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

MEDDELA
Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 295 000 kr
Månadsavg. 4 237 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Branteviksgatan 20
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 79.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1972
Förening Idogheten Brf HSB
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet HSB-bolina, ComHem
Driftskostnad 3 300 kr/år varav:
El: 3 300 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning