Malmö - Triangeln - City

Norra Skolgatan 4B

Visa på karta

Två plan - Unik - Toppskick

På ypperligt cityläge ligger denna unika tvårummare om 59 m² fördelat på två plan. Lägenheten är genomgående, smart planerad och har exklusiva materialval i absolut toppskick. Föreningen har en välskött, grönskande och lugn innergård, en oas mitt i centrum!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 5 645 kr
Rum 2
Boarea 59 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1897-1904
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Med privat och enskild entré direkt från gården nås denna lägenhet som något utöver det vanliga. Fräckt byggd i en av föreningens tidigare tvättstugor erbjuds här en lägenhet i två plan med kök och entré i nedre planet, medan vardagsrum, sovrum och det helkaklade badrummet en trappa upp. Stilrena och genomtänkta materialval binder samman lägenheten och ger en exklusiv känsla.

Alla bilder

Entré

Hallen har goda avhängningsmöjligheter och ett grått, stilrent och praktiskt klinkergolv. Direkt slås man av den öppna och tilltalande planlösningen mot kök och vardagsrum och det härliga ljuset som strålar via de höga fönstren.

Alla bilder

Kök

Fullutrustat kök i mycket bra kondition med vita, släta luckor som harmoniserar med den vitlaserade bänkskivan i massivt trä samtidigt som den livgivande konstrasten fås via det gråa klinkergolvet och de rostfria vitvarorna. Utrymme finns till mindre matbord och köket erbjuder goda arbetsytor. Utrustat med spishäll, varmluftsugn, inbyggd kyl/frys, samt diskmaskin och spisfläkt som båda är i rostfritt utförande.

Alla bilder

Vardagsrum

En trappa upp från köket nås det härliga vardagsrummet med bra ljusinsläpp. Den öppna planlösningen mot köket och entrén ger rummet en extra dimension. Rummet rymmer både rejäl soffgrupp och matplats om så önskas. Vita, släta väggar samt parkettgolv vilket är genomgående i den övre hallen och sovrummet.

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med en inbyggd garderobsvägg som erbjuder massor av förvaringsmöjligheter. I hallen direkt utanför finns ytterligare inbyggd förvaring att tillgå. Sovrummet är beläget mot den lugna och rogivande innergården. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt och helkaklat badrum med komfortvärme under det gråa klinkergolvet. Rymligt och avdelat duschutrymme, vägghängd wc, handdukstork, handfat, badrumsskåp med spegel samt utrymme till fristående förvaring om behovet finns. Stort frostat fönster mot gården skänker badrummet rikligt med dagsljus.

Alla bilder

Förening

Brf Morkullan har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 57 lägenheter och en lokal. HSB förvaltar. En överlåtelseavgift på 1138:- och en pantsättningsavgit på 455:- debiteras köparen. Tomten är upplåten med tomträtt som löper till och med 2022.

AVGIFT
För närvarande finns enligt styrelsen inga planerade höjningar av månadsavgiften. 

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Huset genomgick en totalrenovering i början av 1980-talet med bl a nya vatten- och avloppsstammar, ny el, tak, nya fönster och hissar m.m. Man har bytt porttelefoner och renoverat trapphusen. Under 2017 renoverades fönstren. En underhållsplan finns men enligt styrelsen finns inga större åtgärder de närmsta åren.

TV & INTERNET
Kabel-tv via Canal Digital ingår i avgiften. Bredband finns genom bredbandsbolaget, avtal tecknas individuellt.

PARKERING
Boendeparkering finns på gatorna utanför fastigheten och kan fås genom Malmö kommun. Alternativt finns flertalet garage i området med möjlighet att hyra plats.

ÖVRIGT
Det är en aktiv förening som anordnar gemensamma aktiviteter såsom grillningar, kräftskivor och andra festligheter. Härligt grönskade och lummig innergård. Gemensam tvättstuga som nås via gården. Cykelparkering på gården.

Besök gärna förenigens hemsida på www.morkullan.se

Alla bilder

Område

Tillfälle att köpa en bostad som är belägen mitt i centrala Malmö, med Triangeln och gågatan närmsta grannar! Härifrån har man närhet till i stort sett allt! På gångavstånd finns; Pildammsparken och Slottsparken, Malmö Opera, Stadsbiblioteket, Konsthallen och Södervärns knutpunkt för både regional och lokal busstrafik samt Möllevångstorget med härligt restaurangutbud och folkliv! 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Norra Skolgatan 4B

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 5 645 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Norra Skolgatan 4B
Kommun Malmö
Område Triangeln - City
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 59 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1897-1904
Förening Brf Morkullan
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Kabel-TV via Canal Digital, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bredbandsbolaget, avtal tecknas enskilt.
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 182 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.