Burlöv - Gamla Åkarp

Byvägen 13

Visa på karta

1-plansvilla - Stort uterum - Öppen spis

Välkommen till lugna, fina Åkarp och denna fina 60-talsvilla i 1 plan med fräsch källare. Här bjuds på bl.a. helrenoverat kök (2018), stort vardagsrum med öppen spis och inglasat uterum, garage och jordvärme (2004). Insynsskyddad trädgård om totalt 786 kvm. Bra kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det riktigt fin cykelbana till Malmö/Lund. Välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 3 475 000 kr
Rum 5
Boarea 120 Kvm
Biarea 94 Kvm
Tomtarea 786 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
Visa alla

Välkommen

Äntligen en 1-plansvilla med källare till salu i Åkarp. Ett mycket trevligt boende på lugnt och bra läge med lättskött och uppvuxen trädgård. Entréplanet erbjuder ett stort, helt underbart vardagsrum med öppen spis, fönster i 3 väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp och dessutom utgång till trädgården på baksidan av huset. Köket är helrenoverat med stor, trivsam matplats och utgång till det inglasade uterummet. Det finns 2 sovrum på entréplan samt ett gästrum (sovrum 3) i källaren. Vid behov av ytterligare ett sovrum finns möjlighet att dela av vardagsrummet. Se alternativ planskiss. 

Klicka på "ALLA BILDER" för att se samtliga bilder!

Alla bilder

Entréhall

Välkommen in! Stor och välkomnande entréhall med praktiskt stengolv. Här är det goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter plus att hallens generösa yta möjliggör möblering med byrå, garderob etc. Gäst-toaletten nås härifrån hallen. 

Alla bilder

Kök

Snyggt, helrenoverat kök (2018) med parkettgolv. Köket är stort och bjuder på fönster ovanför diskbänken och riktigt bra arbetsytor. Köket är fullutrustat med spishäll, spisfläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn och -micro samt integrerad diskmaskin. Alla vitvaror är nya från förra året. 

Alla bilder

Matplats

Stor, ljus matplats med nytt parkettgolv i öppen planlösning med det nya, fina köket. Med lätthet ryms matbord för 6 personer till vardags och när det vankas fest finns utrymme även till långbord.

 

Alla bilder

Uterum

Via altandörr från köket/matplatsen nås det inglasade uterummet som förlänger säsongen ordentligt tack vare sitt ypperliga söderläge. Mycket mysig yta som smälter ihop med både huset och trädgården och därmed suddar ut den tydliga gränsen mellan ute och inne. 

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet är genomgående vilket ger underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare fönster i tre väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp och dessutom utgång till trädgården på baksidan av huset. Vid behov av ytterligare ett sovrum finns möjlighet att dela av vardagsrummet, se alternativ planskiss. Även om  man väljer att göra det finns ändå gott om plats för både soff- och matsalsgrupp. 

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med laminatgolv och en hel vägg med garderober. 

 

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är också stort, har trägolv och precis som i det första sovrummet finns här en hel vägg med garderober. 

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum (äldre) med fönster. Utrustning: WC, handfat, bidé samt badkar. Det finns en duschkabin i tvättstugan.

Halvkaklad gäst-wc som nås från hallen har WC och handfat. 

Alla bilder

Trappa

Trappan ner till källaren nås från matplatsen. I verkstaden/förrådet finns en uppgång till trädgården på västra sidan av huset. 

I källaren - som känns fräsch - finns gästrum, matkällare, hobbyrum, verkstad/förråd, tvättstuga samt pannrum. 

Alla bilder

Sovrum 3

I källaren finns ett stort "sovrum" som kan användas som gäst- eller arbetsrum etc. 

Alla bilder

Hobbyrum

Stort, härligt hobbyrum - perfekt för pingis- eller biljardbord eller varför inte mysa till det med en egen liten biosalong här nere?

 

Alla bilder

Tvättstuga

Stor tvättstuga med fönster, duschkabin, tvättmaskin och tvättho. 

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är friköpt, uppväxt och insynsskyddad. Storleken på trädgården är alldeles lagom stor och här finns plats för både barnpool och studsmatta etc. 

Alla bilder

Övrigt

Garage samt p-plats för ytterligare en bil på garageuppfarten. Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A, men dagvattnet från garaget leds till en stenkista.

Öppen Fiber från Telia är installerat i huset. Öppen Fiber betyder att du själv bestämmer vilken av tjänsteleverantörerna du beställer bredband, tv och telefoni av.

Larm finns installerat och kan övertas. Nuvarande abonnemang kostar ca 1.250 kr per kvartal. Ett larm reducerar premien på villa/hemförsäkringen hos de allra flesta försäkringsbolag.

RENOVERINGAR:
1986. Garage
1987. Tilläggsisolering vind och insättning av spiskassett
1989. Inglasning uterum
1992. Ny takpapp och bärläkt m.m.
2004. Jordvärmepump
2007. Installation av larm
2012. Nya 3-glas fönster söder och västsidan
2014. Nya 3-glas fönster öster och källarfönster norrsidan
2016. Ny takpapp garage, målat gavlarna
2018. Nytt kök och vitvaror, målat sockeln, bytt expantionskärl till värmeanläggning

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor samt tre skolor. I Åkarp finns bland annat matbutik, pizzeria, frisör, fotvård, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Det är dessutom bara några km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet också ett omtyckt gym. Som om inte det vore nog - det finns också en jättfin cykelbana till både Malmö och Lund. 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Byvägen 13, Åkarp - bv

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss Byvägen 13, Åkarp - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Byvägen 13, Åkarp - kv

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 475 000 kr
Adress Byvägen 13
Kommun Burlöv
Område Gamla Åkarp
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 120 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 94 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 786 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1964
Grundläggning Källare
Stomme Lättbetong (Siporex?)
Fasad Tegel/trägavlar
Tak Takpannor
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Jordvärme (2004)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-/3-glas
TV/Internet Fiber; Telias öppen fiber
Driftskostnad 21 525 kr/år varav:
El: 15 908 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
Sotning: 137 kr
Renhållning: 1 280 kr
I kostnaden för el ingår värme. Sotning var 3:e år och kostar då 411 kr.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 47 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 249 000 kr
Summa pantbrev 505 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning