Malmö - Slottsstaden

Köpenhamnsvägen 15D

Visa på karta

Gavelvåning - Fri utsikt - Genomgående

Välplanerad 4:a med ett perfekt gavelläge vilket ger härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt fri utsikt över Rönneholmsparken. Lägenheten har skötts med varsam hand och originaldetaljerna har bevarats i ypperligt skick. Fin originalparkett i hela lägenheten som matchar de helvita väggarna. Tre bra sovrum, mycket rymligt vardagsrum, kök med bra matplats, välkomnande entréhall med massor av ljus samt ett charmigt originalbadrum i bra skick. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 4 614 kr
Rum 4
Boarea 82.5 Kvm
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong med sol från morgon till kväll
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Entréhall

Vilket ljus, och vilken utsikt är det första ni kommer slås av när ni kommer in i denna lägenhet. Från hallen fås direkt utsikt över Rönneholmsparken via vardagsrummets stora fönster i väster. Hallen är rymlig och får därmed mycket ljus, stavparketten på golvet ackompanjeras av klassiska vita väggar.

Alla bilder

Vardagsrum

Via 50-talets klassiska dubbeldörrar med vackert infällt glas nås vardagsrummet med sitt fantastiska ljusinsläpp via stora fönsterpartier i söder och väster. Generöst tilltagen yta i vardagsrummet gör möbleringen enkel och möjligheterna många. Dagens möblering med soffgrupp och tv-hörna vid burspråket i söder och matplats vid det stora fönsterpartiet med utsikt över Rönneholmsparken i väster är kanske den optimala? Vacker Limhamnsparkett i original sprider en varm känsla tillsammans med de helvita väggarna. Från vardagsrummet nås den trevliga balkongen i söderläge som även får sol fram till solnedgången tack vare det fria läget mot väster.

Alla bilder

Balkong

Lägenhetens balkong är belägen i ypperligt söderläge samtidigt som det fria läget i väster ger sol ändå fram till solnedgången. Härlig utsikt över Rönneholmsparken och möjlighet till möblering.

Alla bilder

Kök

Köket har fått behålla sin glans och charm från 50-talet med dess tidstypiska och klassiska luckor i trä som kontrasterar mot de vita stommarna och den glänsande diskbänken. Köket har varsamt moderniserats och har numera bra arbetshöjd, inbyggd diskmaskin, spis, spisfläkt samt kyl/frys. Köket rymmer matplats för hela familjen vid fönstret mot den fina innergården. Gott om arbetsytor och massor av förvaring i både under- och överskåp.

Alla bilder

Master bedroom

Master bedroom ligger avskilt från lägenhetens andra två sovrum och blir således en egen liten avdelning i lägenheten. Rummet nås via en liten extrahall från entrén, varifrån badrummet nås plus att det finns två inbyggda garderober till kläderna. Stavparkett ligger som golv och rummet har fönster mot Köpenhamnsvägen. Gott om plats för dubbelsängen och extra garderober om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum med inkaklat badkar i klassisk 50-talstappning. De vita väggarna och det vita kaklet bryts mot det härligt gröna badkaret och det lite mörkare klinkergolvet. 

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Lägenhetens andra två sovrum är även de bra till ytan och rymmer både säng och arbetsplats. Båda rummen har stavparkett i originalutförande och vita väggar. Det första rummet nås direkt från hallen och har fönster mot innergården i svalt norrläge. Sista sovrummet nås från vardagsrummet och erbjuder dubbla klädkammare till förvaring och har förutom fönstret mot gården ett extra fönster i väster med utsikt över Rönneholmsparken.

Alla bilder

Detalj

Lägenheten har fått behålla sina originaldetaljer, vilka aldrig blir omoderna utan bara bättre med åren. 

Alla bilder

Övrigt

Säkerhetsdörr är installerad vilket minimerar ljud från trapphuset.

Vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. 

Grundutbudet i kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften.

Alla bilder

Förening

Brf Ärö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av 59 st lägenheter och 5 st lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr/pant debiteras köparen. Marken är upplåten med tomträtt som löper till 2026-12-31.

AVGIFT
2017-04-01 höjdes avgifterna med 3%. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med ca 4% årligen fram till år 2022 då stambyte ska genomföras. Nästa höjning kommer att ske 2018-04-01 då den höjs med 4%.

TV & INTERNET
Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Även bredband (100 Mbit) finns via ComHem och ingår i avgiften.

RENOVERINGAR
1995 nya fönster
2002 renovering av alla balkonger
2004 renoverades källartrapporna utvändigt. Samma år renoverades även torkrum och mangelrum.
2005 renoverades tvättstugorna samt en bastu byggdes.
2007 installerades grindar med kodlås samt porttelefonanläggning
2008 renoverades tappvattenstammar i kök och badrum med relining.
2010 dränerades och byggdes innergården om.
2011 spolades avloppsstammar samt stickstammar i kök och badrum.
2012 nytt tak.
2012/2013 renoverades fasad och yttertak.
2013 dränering mot gatan.
2014 uppfräschades källarplanet.
2016 byttes samtliga hissar och elektronisk bokningstavla till tvättstugorna installerades.

Stadgeenlig fastighetsbesiktning genomfördes 2016-10-18 utan anmärkningar.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Denna utgår man ifrån vad gäller framtida åtgärder. Det finns inga större renoveringar det närmsta året.

Ca 2022 planeras byte eller relinging av avloppsstammarna. Om det blir relining eller byte är i dagsläget inte bestämt.

GEMENSAMT
Föreningen har en mysig innergård med tillgång till gemensamma utemöbler. I källaren finns två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum vardera. I föreningen finns även bastu, cykelförråd och en takterrass.

PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

Besök gärna föreningens hemsida för mer informaion: www.hsb.se/malmo/aro

 

Alla bilder

Område

Slottsstaden och området kring Rönneholmsparken tillhör Malmös mest populära bostadsområden. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. En översikt på kartan visar tydligt det ypperliga geografiska läget. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Västerut breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet. Kommunikationerna är ypperliga då flera busslinjer har hållplatser i området.

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Planritning Köpenhamnsvägen 15D

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 4 614 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
Adress Köpenhamnsvägen 15D
Kommun Malmö
Område Slottsstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 82.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Söderbalkong med sol från morgon till kväll
Byggår 1954
Förening HSB:s Brf Ärö
Pantsatt Ja
Förråd Vinds- och källarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Com Hem (Grundutbudet i kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften)
Energiprestanda 157 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.